ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2024-2025

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 29 172652

Αγαπητοί γονείς σύμφωνα με την χθεσινή και με μεγάλη καθυστέρηση Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (28-2-2024 Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ.6/21380/Δ1) σχετικά με τις εγγραφές στα Νηπιαγωγεία για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 έχουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Στο 10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου εγγράφονται αποκλειστικά και μόνο οι μαθητές που διαμένουν εντός των ορίων της περιφέρειας του σχολείου (παρ. 4, άρθρο 6, Π.Δ. 79/2017 ΦΕΚ 109 Α) σύμφωνα με την απόφαση που βρίσκεται αναρτημένη στον ιστότοπο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας (δείτε εδώ) και περιγράφει τα όριά του ως εξής:

Το πολύγωνο που σχηματίζεται από τις οδούς:

ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΗΣ – ΚΡΗΤΗΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ – Δ.ΓΟΥΝΑΡΗ – ΠΛΑΤΑΙΩΝ – ΑΓ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ – ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Στον χάρτη της ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας απεικονίζεται ως εξής: 

ΟΡΙΑ 10ου ΝΓ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 2024 2025

Στο Νηπιαγωγείο μας για το σχολ. έτος 2024-2025 εγγράφονται μαθητές γεννημένοι το 2020  (σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις  του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α 133).
Από το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με τις προβλέψεις της  παρ. 4 του άρθρου 3 του νόμου 1566/1985 (Α  167), η φοίτηση των νηπίων που έχουν συμπληρώσει ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

Οι εγγραφές  θα πραγματοποιούνται από 1 έως και 20 Μαρτίου σύμφωνα με την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν. 4777/2021 (Α 25). Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).

Συγκεκριμένα οι εγγραφές στα Δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, από το σχ. έτος 2020-2021 και εφεξής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, σύμφωνα με το άρθρο 1, της υπ’αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767)  ΚΥΑ  των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Κυβέρνησης.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής θα υποβάλλει ο γονέας/κηδεμόνας για το Νηπιαγωγείο που ανήκει, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας του σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

Επισημαίνουμε ότι λέγοντας «Εγγραφή» νοείται η πρώτη καταχώριση που κάνει ο γονιός για το παιδί του στο ηλεκτρονικό σύστημα. Για κάθε σχολική μονάδα, η εγγραφή ενός μαθητή/τρια θεωρείται αυτή που γίνεται αποδεκτή από τον/την Διευθυντή/ντρια μετά τον έλεγχο των στοιχείων (κυρίως της διεύθυνσης κατοικίας) που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα.  Σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθεί τηλεφωνικά ο γονιός ότι η αίτησή του για εγγραφή γίνεται αποδεκτή ή όχι. Η Εγγραφή του μαθητή/τριας θεωρείται έγκυρη μόλις καταχωρηθούν τα στοιχεία του παιδιού στο Βιβλίο Μητρώου και Προόδου του Νηπιαγωγείου και στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Την περίοδο των εγγραφών  για απορίες ή κάποια βοήθεια, μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά στο 2114181455 στο Κεντρικό μας κτίριο που βρίσκεται και το γραφείο της Δ/ντριας ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  mail@10nip-amarous.att.sch.gr από τις 09.00πμ-13.00μμ.

Σύμφωνα με το άρθρο 2 της υπ’αρ. πρωτ. 53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου στο Νηπιαγωγείο οι γονείς/κηδεμόνες πρέπει να ακολουθήσουν τα ακόλουθα βήματα

  1. Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής
    https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ και επιλογή στο Νηπιαγωγείο στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
  2. Χρήση κωδικών: οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδο τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
  3. Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και του κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησης του.

Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:

ατα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή.

Το σύστημα παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή.

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ),  ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο καταχωρημένο στο  taxisnet, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας. Αυτά τα αποδεικτικά θα πρέπει να είναι στο όνομα των γονέων-κηδεμόνων που κάνουν την εγγραφή του νηπίου/προνηπίου.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει βεβαίωση Φοίτησης από τον Διευθυντή/ντρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα/πρωινή ζώνη, δηλαδή  7.45-8.00πμ η προσέλευση (ισχύει μόνο για παιδιά που φοιτούν στο ολοήμερο),

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα , ενώ παράλληλα επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».

Πριν την οριστική υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας ενημερώνεται από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για τα παραστατικά που θα απαιτηθεί να προσκομίσει κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα εντός της προθεσμίας που ορίζει η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου                                                                                                                                                                         

Σε αυτά τα παραστατικά, πέρα από τα  (γ) και (δ) εφόσον τα έχει αιτηθεί, περιλαμβάνονται και τα εξής:

στ) Προαπαιτούμενο  η ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής για το τμήμα πρόωρης υποδοχής, για το Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα ή το Αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Ολοήμερου Νηπιαγωγείου καθώς και  ο λογαριασμός ΔΕΚΟ .

ζ) Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (εκτυπώνεται και δίνεται στον παιδίατρο να το υπογράψει μετά την εξέταση του παιδιού).

η) Βιβλιάριο Εμβολίων, του μαθητή/τριας, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.

θ) Γνωμάτευση από ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, εφόσον υπάρχει, σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Πριν την τελική υποβολή της αίτησης, απαιτείται η έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωση του.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της.  Εφόσον απαιτηθούν διορθώσεις, η αίτησή του επιστρέφεται στον ίδιο από το Νηπιαγωγείο, προκειμένου να τις πραγματοποιήσει. Έπειτα από τις σχετικές διορθώσεις, η αίτηση γίνεται «αποδεκτή».  Σημειώνεται ότι η «αποδοχή» της αίτησης δεν συνεπάγεται απαραίτητα φοίτηση του νηπίου στη δηλωθείσα σχολική μονάδα. Η σχολική μονάδα φοίτησης του νηπίου/προνηπίου θα καθοριστεί μετά το πέρας της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων και αφού η αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατανείμει τις αιτήσεις σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις κάθε Νηπιαγωγείου.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  1. Στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής των Νηπιαγωγείων του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου εγγράφονται οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής αίτησης δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα χωρίς προϋποθέσεις

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Οι γονείς των υποψήφιων μαθητών/τριών μπορεί να κληθούν να προσκομίσουν προς έλεγχο και αυτοπρόσωπα τα απαιτούμενα πρωτότυπα  δικαιολογητικά, κατόπιν ραντεβού με την Δ/ντρια του Νηπιαγωγείου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: *Τα προνήπια που φοιτούν ήδη στο σχολείο μας αυτήν τη χρονιά, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια,  καθώς εγγράφονται κατευθείαν στο νηπιακό τμήμα (σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 6 του ΠΔ79/2017 (Α109). Εάν υπάρχει πρόθεση εγγραφής του σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο, παρακαλούνται οι γονείς να ενημερώσουν έγκαιρα την Διεύθυνση του σχολείου μας.

 

Δείτε αναλυτικά εδώ τις οδηγίες χρήσης εφαρμογής https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Η Δ/ντρια του 10ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου

Αντωνία Δάγλα

 

 

**Ευχαριστούμε την Κα Φράγκου για την ομαδοποίηση των πληροφοριών της ανακοίνωσης αυτής

E TWINNING PROJECT FOLD & TELL

10506723 10152508654313376 8617809221918221397 o

Ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο e Twinning Project “Fold and Tell”  με εκπρόσωπό της την Διευθύντρια Αντωνία Δάγλα και με την συνεργασία σχολείων τριών ακόμη χωρών, της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Βόρειας Μακεδονίας. Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο την επαφή των παιδιών με την Τέχνη του Origami ΄(χαρτοδιπλωτική) και την εξοικείωσή τους να μπορούν “να διπλώνουν και να λένε ιστορίες” όπως μαρτυρά και ο τίτλος του. Τα παιδιά κάθε τάξης ήρθαν σε επαφή με το πρόγραμμα ανά δύο με τρεις εβδομάδες για κάθε ιστορία που έπρεπε να κατακτήσουν, πράγμα που σίγουρα δεν άφησε πολλά περιθώρια για μεγάλη εξοικείωση μαζί της, λόγω και της περιορισμένης του χρονικής διάρκειας (4 μήνες περίπου). Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και εμπλοκή από τα περισσότερα παιδιά, που είτε το βρήκαν μια ευφάνταστη δραστηριότητα να βλέπουν ένα μικρό χαρτί να μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο που δεν το έβαζε ο νους τους, είτε ήδη γνώριζαν τι είναι η Τέχνη αυτή, οπότε έδειξαν ότι θέλουν να την εξελίξουν. Η συνεργασία με σχολεία από τις άλλες χώρες ήταν κάτι που θα θέλαμε να ήταν πιο διαδραστικό καθώς επειδή τα ωράρια, οι διακοπές τους και τα προγράμματά τους δεν συμβάδιζαν με τα δικά μας πάντοτε και για τους 13 εκπαιδευτικούς που είμασταν στο project, καταφέραμε μόνο μια διαδικτυακή συνάντηση ώστε να χαιρετηθούν και να γνωριστούν μεταξύ τους τα παιδιά και αυτό για ένα από τα 4 τμήματα του σχολείου μας μόνο. Το θετικό που κρατάμε είναι ότι περάσαμε μερικές πολύ δημιουργικές στιγμές με την χαρτοδιπλωτική Τέχνη και σας παρουσιάζουμε μερικές στιγμές από την δράση αυτή. Ευχαριστούμε τους μικρούς μας μαθητές που συμμετείχαν σε μια Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Δράση και περιμένουμε με ανυπομονισία την επόμενη!

FOLD TELL STORIGAMI

Fold Tell

 

travelling on rails page 0001

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 02 27 215737

story 4

dream box 1

dream box 2

frogs dream

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: ΚΥΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΕΙ…

Τους 2 προηγούμενους μήνες, το νηπιαγωγείο μας υλοποίησε το δεύτερο για την τρέχουσα σχολική χρονιά Εργαστήριο δεξιοτήτων, με τίτλο: <<Κύκλος είναι και γυρίζει>>.Το εργαστήρι αυτό που υπάγεται στη θεματική ενότητα <<Φροντίζω το περιβάλλον>>,είχε σα βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών και τη διαμόρφωση καλών πρακτικών απέναντι στο περιβάλλον, όπως η Ανακύκλωση. Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως ανάγνωση σχετικών παραμυθιών, παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο, συζητήσεις, κατασκευές, ζωγραφική, ομαδικά κινητικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, τραγούδια, παιχνίδια  με το ρομποτάκι, οι μικροί μας  μαθητές κατάφεραν  να κατανοήσουν πόσο αρνητικά επιδρά η ανθρώπινη δραστηριότητα σε αυτό που λέμε βιωσιμότητα, και πόσο μεγάλη ανάγκη προκύπτει να αλλάξουμε τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές  φιλικές προς αυτό, όπως την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων :Ανακύκλωση-Επαναχρησιμοποίηση. Επίσης, οι μαθητές έμαθαν και έγινε ηχογράφηση  του τραγουδιού<<Ανακύκλωση>> ,σε στίχους και μουσική του Σπύρου Λάμπρου (Σύνδεσμος για το τραγούδι: https://drive.google.com/file/d/1-0eq4tMUDp0QhTUk7G3ySnSUBrwv_VsK/view?usp=drive_link)

Ακολουθούν ενδεικτικά κάποιες φωτογραφίες:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

IMG 8546

IMG 8547 IMG 8555 1 IMG 8557 IMG 8576 IMG 8590 IMG 8591 IMG 8592 IMG 8593 IMG 8594 IMG 8612 IMG 8613 IMG 8614 IMG 8616 IMG 8626 IMG 8517 IMG 8533 IMG 8541

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

IMG 8621 IMG 8624 IMG 8623

IMG 8622

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

IMG 8627

IMG 8629

IMG 8544 1 IMG 8543 IMG 8542

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ BEEBOT

 

IMG 8642

IMG 8641

ΔΩΡΕΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ LIBRARY 4ALL

Με μεγάλη μας χαρά παραλάβαμε την Παρασκευή 9/2/2024 από το Μουσείο Μπενάκη και τον Μη Κερδοσκοπικό οργανισμό Library 4all, 26 τίτλους βιβλίων δωρεάν, ύστερα από το αίτημα της Κας Νέλλης Κωνσταντακάκου την περσινή σχολική χρονιά. Τα βιβλία είναι κατάλληλα για τα παιδιά του νηπιαγωγείου με όμορφη εικονογράφηση και ωραίες ιστορίες. Τα βιβλία προέρχονται από προσφορές Εκδοτικών Οίκων, ιδιωτών, συγγραφέων, Ιδρυμάτων, εικονογράφων, εταιρειών και φίλων του Οργανισμού. Το Library 4all εδώ και 10 χρόνια, από το Σεπτέμβριο του 2013 προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες παιδιά να ταξιδέψουν στις σελίδες τους.

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα του  Library 4all και συγκεκριμένα τις κυρίες Ελένη Γερουλάνου & Μαρίνα Σπυρίδωνος για το εξαιρετικό αυτό δώρο που συμβάλει στην δανειστική μας βιβλιοθήκη & στην προώθηση της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας, στα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας.

LIBRARY 4ALL

Καλά αναγνωστικά ταξίδια στα παιδάκια μας!