ΕΝΑΡΞΗ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Στο Νηπιαγωγείο μας ξεκινά δανειστική βιβλιοθήκη τον μήνα αυτόν, με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, των γλωσσικών δεξιοτήτων (ενεργή ακρόαση/φωνολογική ενημερότητα), την ενίσχυση της ευφυίας, της φαντασίας και κυρίως προτροπή για την ενασχόληση των παιδιών με δημιουργικό τρόπο μακριά από οθόνες. Μέσα στην τσαντούλα με το βιβλίο έχουν δοθεί οδηγίες για το πως θα μπορέσετε να βοηθήσετε εσείς οι γονείς τα παιδάκια σας να είναι συνεπείς στην επιστροφή του, πως να αγαπήσουν την διαδικασία “ανάγνωσης” του βιβλίου και κυρίως να μάθουν πως μπορούν να επεξεργαστούν τις ιστορίες που άκουσαν. Επίσης οδηγίες για την προσοχή που οφείλουμε να δίνουμε σε κάτι που δανειζόμαστε και την υποχρέωση να το επιστρέψουμε όπως το παραλάβαμε.

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτό το χρόνο με τα παιδιά σας μπαίνοντας και εσείς μαζί τους στον μαγικό κόσμο του βιβλίου.

Εκτός από την παιδαγωγική αξία της λειτουργίας δανειστικής βιβλιοθήκης στο σχολείο μας και την διάθεση των εκπαιδευτικών να την υλοποιήσουν, πραγματοποιείται και με την σημαντική συμβολή 2 μαμάδων:της Κυρίας Τάτση Αφροδίτης και της Κυρίας Έφης Καλογήρου.

Η Κα Τάτση με δικά της έξοδα αγόρασε και δώρισε στο σχολείου μας όμορφες μικρές πάνινες τσαντούλες ώστε να μεταφέρονται τα βιβλία από και προς το σπίτι με ευκολία και η Κα Καλογήρου διαθέτοντας προσωπικό χρόνο και μεράκι, ζωγράφισε πάνω σε αυτές μια όμορφη παράσταση. Μάλιστα για την φετινή χρονιά, έφτιαξε καρτελάκια με το όνομα κάθε παιδιού ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει με ευκολία την τσάντα του. Ευχαριστούμε θερμά τις μανούλες γι αυτή την πρωτοβουλία, να κάνουν κάτι τόσο όμορφο, ουσιαστικό και πρακτικό για την λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης και μάλιστα για το σύνολο των παιδιών μας. Να είστε καλά!!

ΦΩΤΟ ΤΣΑΝΤΕΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *