Ευρωπαϊκά προγράμματα 2021 – 2022

10 με τόνο! Εθνική Ετικέτα ποιότητας στο σχολείο μας!

ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διέπρεψε για μια ακόμα φορά το 10ο Δημ. Σχολ. Λάρισας στα έργα eTwinning! Είμαστε σε ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη βράβευση του σχολείου μας με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας Etwinning, κατόπιν αιτήματος αξιολόγησης του ετήσιου ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning με τίτλο “Sharing Festivities”(Ας μοιραστούμε τις γιορτές) που ολοκληρώθηκε τη σχολική χρονιά 2021-2022. Θα θέλαμε να συγχαρούμε την εκπαιδευτικό Π.Ε 70, την κα. Ελένη Γούτου για την υλοποίηση και τον συντονισμό του προγράμματος και τους μαθητές του Γ2 (φετινούς μαθητές του Δ2) που εργάστηκαν μεθοδικά, συνεργατικά και δημιουργικά με τα ευρωπαϊκά σχολεία της Γαλλίας (1), της Ελλάδας (2), της Μάλτας (1), της Πολωνίας (1), της Πορτογαλίας (2) και της Τουρκίας (2).  Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Συγγραφή παραμυθιού μέσω της συνεργατικής γραφής και της τεχνολογίας

30 05 2022

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning “Sharing Festivities”, η εκπαιδευτικός κα. Έλενα Γούτου με τους μαθητές του Γ2 πρότειναν να συγγράψουν ένα κοινό παραμύθι με τους μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Δημιούργησαν ένα συνεργατικό έγγραφο Google Doc και οι μαθητές μας έκαναν την αρχή! Η ιστορία αποτελεί προϊόν ομαδικής συγγραφής, η οποία «ταξιδεύει» από τάξη σε τάξη και από χώρα σε χώρα. Το ταξίδι αυτό είχε συνθετική πορεία. Οι μαθητές της κάθε χώρας είχαν την ευθύνη της συγγραφής ενός αποσπάσματος. Ορίσαμε τη σειρά συγγραφής και οι μαθητές της μιας χώρας συνέχιζαν την ιστορία από το σημείο που σταμάτησε η προηγούμενη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να διαβάσετε το παραμύθι πατήστε εδώ.


Μεγάλη Διαδικτυακή γιορτή με Ευρωπαίους εταίρους

23 05 2022Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning “Sharing Festivities”, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός κα Γούτου Έλενα με τους μαθητές του Γ2 συμμετείχαν σε μια συνάντηση των Πολιτισμών της Ευρώπης. Ειδικότερα, το δικό μας σχολείο που είχε τον συντονισμό της γιορτής, της Μάλτας, της Πολωνίας και της Πορτογαλίας (Συγκρότημα 6 σχολείων) γιόρτασαν διαδικτυακά τη λήξη του προγράμματος.

Οι μαθητές όλων των χωρών τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια και χορούς και σ’ ένα πανηγυρικό αλλά έντονα συγκινησιακό κλίμα αποχαιρέτησαν ο ένας τον άλλον. Επιπλέον, αντάλλαξαν τις εμπειρίες τους και τις εντυπώσεις από το Πρόγραμμα, αξιολογώντας το έργο. Διαβάστε περισσότερα.


Η Γιορτή της Μητέρας

06 05 22Ο τελευταίος προορισμός του ταξιδιού μας στο μαγικό κόσμο των γιορτών είναι η «Ημέρα Εορτασμού της Μητέρας». Μικροί και μεγάλοι εκφράζουν την αγάπη τους στο πιο προσφιλές πρόσωπο που ξέρει να αγαπά, να θυσιάζεται  και να προστατεύει τα παιδιά της. Οι μαθητές του Γ2 και η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός του Ευρωπαϊκού προγράμματος Etwinning “Sharing Festivities” ετοίμασαν πολλές εκπλήξεις για τη μητέρα τους. Απήγγειλαν ποιήματα στα ελληνικά και στα Αγγλικά, εξέφρασαν την αγάπη τους, δημιουργώντας ζωγραφιές, ευχετήριες κάρτες με σύντομα τρυφερά μηνύματα και κατασκεύασαν τη βεντάλια της αγάπης, στολίζοντάς την με πολύχρωμα λουλούδια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.


Διαγωνισμός για λογότυπο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος

04_05_2022Η συμμετοχή των μαθητών στον Διαγωνισμό για το Λογότυπο του Ευρωπαϊκού προγράμματος etwinning “Sharing Festivities” στέφθηκε από επιτυχία, καθώς ένα από τα προτεινόμενα λογότυπα των μαθητών μας επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει το πρόγραμμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 


Τα έθιμα του Πάσχα και οι πασχαλινές δραστηριότητες

15 04 22Οι μαθητές του Γ2 με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό, κ. Έλενα Γούτου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning “Sharing Festivities” παρουσίασαν το Ορθόδοξο Ελληνικό Πάσχα στους ευρωπαίους φίλους τους, επικεντρώνοντας στα σημαντικότερα έθιμα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

 


8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

1

Οι μαθητές του Γ2 με την εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, συνεχίζοντας να μαθαίνουν τις σημαντικότερες διεθνείς γιορτές στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning “Sharing Festivities”, ασχολήθηκαν με την Ημέρα αυτή, συμμετέχοντας στον Διεθνή εορτασμό για τα Δικαιώματα των Γυναικών. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 


Οι Απόκριες έφτασαν, μια αποκριάτικη ιστορία…

28 02 22

Μια άλλη γιορτή που έχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές των μικρών μαθητών είναι οι Αποκριές. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning “Sharing Festivities”, οι μαθητές του Γ2 με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, παρουσίασαν στους ευρωπαίους φίλους μας το παραμύθι «Η ιστορία του Αρλεκίνου» της Ζορζ Σαρή. Διαβάστε περισσότερα.

 


Αποκριάτικες δραστηριότητες

1

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-twinning “Sharing Festivities”, οι μαθητές του Γ2  με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, παρουσίασαν στους ευρωπαίους εταίρους το ιστορικό πλαίσιο της Αποκριάς  και ενεπλάκησαν σε μια μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων. Διαβάστε περισσότερα.

 


Η ημέρα της Αγάπης – Του Αγίου Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου

1αΗ ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μια ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγάπη. Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning “Sharing Festivities”, οι μαθητές του Γ2 με την εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, ασχολήθηκαν με τη γιορτή αυτή που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ταξιδεύοντας, λοιπόν, στο παρελθόν, γνώρισαν την ιστορία αυτής της ημέρας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

Τ2α Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι μαθητές του Γ2 με την Υπεύθυνη Eκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, συνεχίζουν το ενδιαφέρον ταξίδι στον μαγικό κόσμο των εορτών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning “Sharing Festivities”. Η τάξη μεταμορφώθηκε σε κυψέλη δραστηριοτήτων, οι μαθητές φρόντισαν για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο, κατασκεύασαν χριστουγεννιάτικες κάρτες και ημερολόγια. Περισσότερες εκπλήξεις σας περιμένουν εδώ.

 

Οι μαθητές του Γ2 εύχονται το 2022 περισσότερα χαμόγελα και Υγεία σε όλους!


Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

1Μία άλλη γιορτή που σας παρουσιάζει το τμήμα Γ2 με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου στο πλαίσιο του προγράμματος E-twinning “Sharing Festivities” είναι η «Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού». Αν και ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα του παιδιού έχει καθιερωθεί η 20 η Νοεμβρίου, η 11η Δεκεμβρίου γιορτάζεται στο ίδιο πλαίσιο, μιας και σε αυτή την ημερομηνία, στις 11 Δεκεμβρίου του 1946, ιδρύθηκε η UNICEF. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του παιδιού

picture 2Με αφορμή την επέτειο στις 20 Νοεμβρίου της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού από 193 κράτη παγκοσμίως, οι μαθητές του Γ2 με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinning  “Sharing Festivities”, Έλενα Γούτου, συνεχίζουν τις δράσεις. Δείτε ολοκληρωμένη την αφίσα μας εδώ.


Το εικονογραφημένο παραμύθι «Η ΛΟΥΛΟΥΔΟΥΠΟΛΗ»

ΑΝΤΙΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΥΛΑ ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΟι μαθητές του Γ2 με τη δασκάλα τους, Έλενα Γούτου, εικονογράφησαν το παραμύθι η «Λουλουδούπολη» που είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα των παιδιών. Κάντε κλικ για να διαβάσετε ολόκληρο το παραμύθι!

 

 


Παγκόσμια Ημέρα των δικαιωμάτων των παιδιών

ΣυΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 1νεχίζοντας το ταξίδι στις παγκόσμιες γιορτές, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-twinning “Sharing Festivities”, η εκπαιδευτικός Έλενα Γούτου και οι μαθητές του Γ2 γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου τιμάται η επέτειος της υιοθέτησης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989. Η Σύμβαση αυτή αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την έχουν επικυρώσει σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου. Η χώρα μας επικύρωσε τη Σύμβαση στις 2 Δεκεμβρίου το 1992 με νόμο 2101. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Μαθαίνοντας για τα HALLOWEEN

Συνεχίζοντας το ταξίδι στον θαυμάσιο κόσμο των γιορτών, οι μαθητές του Γ2 με την εκπαιδευτικό Έλενα Γούτου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος E-Twinning “Sharing Festivities”, ανακάλυψαν την ξενόφερτη γιορτή “Halloween”, συζήτησαν για την προέλευσή της, για τις χώρες που έχουν παράδοση στον εορτασμό της και διαπίστωσαν πως στην Ελλάδα δεν γιορτάζουν τα Halloween. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται πάρτι και διακοσμούνται οι βιτρίνες των πολυκαταστημάτων με ανάλογη θεματολογία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


“Σ’ ΑΓΑΠΩ” σε όλες τις γλώσσες

Η σημασία της λέξης «σ ‘ αγαπώ» είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι φανταζόμαστε. Έχει ισχυρή δύναμη να επηρεάζει την προσωπικότητα και την εξέλιξή μας. Λαμβάνοντας τα μηνύματα αγάπης, μαθαίνει κανείς να την ανταποδίδει. Οι μαθητές του Γ2 τραγουδούν το τραγούδι «Σ’ αγαπώ σε όλες τις γλώσσες…», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Γλωσσών.


Διασκεδάζοντας με ήχους των άλλων γλωσσών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Sharing Festivities”, οι μαθητές του Γ2 γιορτάζοντας την “Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών”, σας παρουσιάζουν λέξεις σε διάφορες γλώσσες. Στην ηχητική παρουσίαση «Διασκεδάζοντας με ήχους άλλων γλωσσών…», οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ήχους που διαφέρουν από τη μητρική τους γλώσσα αν και παρατηρούν πως ορισμένες ευρωπαϊκές γλώσσες έχουν κοινά ακούσματα.

 


Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη… Διαφορετικές κουλτούρες, διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικές γεύσεις…

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών, οι μαθητές του Γ2 με την Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό του Ευρωπαϊκού προγράμματος E-twinning “Sharing Festivities”, Έλενα Γούτου, συζήτησαν για την αναγκαιότητα εκμάθησης των ξένων γλωσσών και κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η εκμάθηση των ξένων γλωσσών έχει πολλαπλά οφέλη, καθώς ενισχύει τη μνημονική ικανότητα, σε κάνει πιο δημιουργικό, βελτιώνει τις σχολικές επιδόσεις, βοηθάει στην εισαγωγή στο πανεπιστήμιο των ονείρων σου και μπορεί να σου εξασφαλίσει προσοδοφόρα εργασία στο μέλλον. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Ημέρα των ευρωπαϊκών γλωσσών

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος e-Twinning “Sharing Festivities”, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Έλενα Γούτου με τους μαθητές του Γ2 δημιούργησαν την πρώτη παρουσίαση που είναι αφιερωμένη στην «Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών» που γιορτάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2021. Πρόκειται για μια πανευρωπαϊκή καμπάνια για την προώθηση της εκμάθησης των γλωσσών και εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Συμβουλίου της Ευρώπης που στοχεύει στη Δια Βίου εκμάθηση των γλωσσών εντός και εκτός σχολείων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.


Συμμετοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα E-TWINNING με θέμα “SHARING FESTIVITIES”

Το τρέχον σχολικό έτος 2021-2022, το σχολείο μας θα υλοποιήσει ένα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Etwinning ετήσιας διάρκειας (Σεπτέμβριος 2021 – Ιούνιος 2022) με τίτλο Sharing Festivities (Ας μοιραστούμε τις γιορτές). Το project θα υλοποιήσει η εκπαιδευτικός ΠΕ 70 Ελένη Γούτου με τους μαθητές του τμήματος Γ2 με διάχυση σε όλα τα μαθήματα. Στο πρόγραμμα προς το παρόν έχουν ενταχθεί 5 σχολεία: Ελλάδα (2), Πορτογαλία (1), Γαλλία (1) και Τουρκία (1). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.