Αθλητικές δράσεις

Αθλητική και Κοινωνική Δράση του 10ου ΔΣ Λάρισας “Μαζί μια αγκαλιά”

Η ΣΤ2 τάξη του Σχολείου μας, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Χρήστο Καπελιάνη και Σοφία Τζανετοπούλου πήρε μέρος σε δράση Εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022.

1

Ο τίτλος της δράσης ήταν “Μαζί μια αγκαλιά” και απώτερος στόχος, η μετάδοση μηνυμάτων ομαδικότητας, συνεργατικότητας και ενσυναίσθησης. Μέσα από τη σωματική άσκηση, οι μαθητές συντονισμένοι εκτέλεσαν ομαδικές ασκήσεις. Συζήτησαν, ακόμη, για τα οφέλη του αθλητισμού στη ζωή μας που, πρωταρχικώς,, είναι η υγεία, σωματική και ψυχική ευεξία, ψυχαγωγία, ανάπτυξη πνεύματος, κοινωνικότητας, ομαδικότητας, συνεργασίας, ευγενούς άμιλλας και, τέλος, η αποκόμιση του αισθήματος πειθαρχίας, σημαντικού για όλους τους τομείς της ζωής του ανθρώπου.

2

Τα παιδιά δραστηριοποιήθηκαν μπροστά στο περίπτερο “Το χαμόγελο του  παιδιού” στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα Εθελοντισμού για ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες που έχουν ηθική και υλική ανάγκη.


Επίσκεψη στο AEL FC ARENA

Η ΣΤ1 τάξη του σχολείου μας, με συνοδούς τους εκπαιδευτικούς Χρήστο Καπελιάνη, Μαρία Γαλάνη και Βασιλική Κοντογιάννη, επισκέφτηκαν το AEL FC ARENA που αποτελεί ένα από τα στολίδια της πόλης μας.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 προκειμένου οι μαθητές μας να ενημερωθούν για τον επαγγελματικό αθλητισμό, τον αθλητικό πολιτισμό καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

23 05 22 AEL1