Πριν ξεκινήσετε την περιήγηση / Before you start surfing our blog

safer internet – Ασφάλεια στο διαδίκτυο 220

Αγαπητές φίλες και φίλοι καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Λουσικών. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές. Στον ιστότοπό μας φιλοξενούνται οι δράσεις του σχολείου μας και παράλληλα μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις, προβληματισμούς, γνώσεις και απόψεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι υπάρχουν πνευματικές δημιουργίες άλλων ή δικές μας και παρ’ όλο που φροντίζουμε να δηλώνουμε την πηγή προέλευσής τους, υπενθυμίζουμε πως ανήκουν στους δημιουργούς τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι απαγορεύεται -εκτός από τη διδακτική τους χρήση, που είναι ελεύθερη (κι εμείς έχουμε πάρει ιδέες από άλλους ιστότοπους)- η οποιαδήποτε εμπορική ή άλλου είδους εκμετάλλευση (ή χρήση).

Ακόμα παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών μας μαθητών να έχουν υπ’ όψη τους πως η περιήγηση των παιδιών σε υλικό ιστοτόπων, ακόμα κι αυτών που έχουμε ως παραπομπή (link), θέλει προσοχή και άπτεται της ευθύνης τους. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν ανεπιτήρητα όταν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες και ασφαλέστερη περιήγηση κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε σε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιείτε το διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια .

Κάντε κλικ για ασφαλέστερο διαδίκτυπ (Πηγή εικόνας: Τόκας Δημήτριος)

Τον παραπάνω πρόλογο τον δανειστήκαμε από τον εξαιρετικό ιστότοπο του 95ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και πιστεύουμε ότι ισχύει για κάθε blog του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Καλή σας περιήγηση. Τόκας Δημήτριος, (υπεύθυνος για τη δημιουργία και λειτουργία του Ιστότοπου έως τις 31/7/2017) και εκπαιδευτικοί του σχολείου, (συνδημιουργοί του).

Σχετικά με Δημοτικό Σχολείο Λουσικών Αχαΐας

Το σχολείο μας είναι ένα εξαθέσιο δημοτικό σχολείο 30 περίπου χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Πατρών. Έχει λίγο περισσότερους από 80 μαθήτριες που διαμένουν στα Λουσικά και σε γύρω χωριά και οικισμούς. Αποτελεί, λόγω της θέσης του, αλλά και της λειτουργίας του, πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο των Λουσικών και της γύρω περιοχής.
Ο σχεδιασμός, η λειτουργία και η συνεχής ανανέωση του blog είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής έως τώρα συνεργασίας των εκπαιδευτικών του σχολείου, των μαθητριών και μαθητών του, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας της περιοχής. Όσο για την ευθύνη απέναντι σε θέματα νομιμότητας και δεοντολογίας, όπως και για όλα τα λάθη και τις παραλείψεις, την έχει ο διευθυντής του σχολείου Τόκας Δημήτριος (έως 31 Ιουλίου 2017).
Το blog αυτό δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες του προγράμματος Comenius 2010-12 αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί παράλληλα και τις καθημερινές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αλλά και άλλες ανάγκες του σχολείου μας.

Ο διευθυντής του σχολείου
Τόκας Δημήτριος Υπεύθυνος για το blog  έως 31 Ιουλίου 2017

 


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Νέα / Ανακοινώσεις, Νέα Γενικού ενδιαφέροντος. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *