Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου τιμήσαμε στο σχολείο μας την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1974.

Τη γιορτή ανέλαβαν και παρουσίασαν οι μαθητές του Ε΄1 και Ε΄2 τμήματος με τις δασκάλες τους κ. Λυρίτση Χάιδω και κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Σκιάθου κ.Βαϊόπουλο   και την αστυνομικό κ. Καραγιάννη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκλησή μας να έρθουν στο σχολείο και να μιλήσουν στους μαθητές για τους κανόνες  κυκλοφοριακής αγωγής.

Η παραπάνω δράση έγινε στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» που εισάγεται από φέτος  στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

Το μάθημα παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου ανά τάξη. Στη συνέχεια ένα ένα τμήμα, υπό τις οδηγίες του κ. Διοικητή έμαθαν πώς να έρχονται και να φεύγουν από το σχολείο με ασφάλεια περνώντας από τις διαβάσεις.

Οι διαβάσεις έξω από το σχολείο και η σήμανση που τοποθετήθηκε τον τελευταίο καιρό έγινε από το Δήμο Σκιάθου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

To φετινό E-Twinning πρόγραμμα του σχολείου «My birthday…your birthday» (2017-201

 

Φωτογραφία της Vassiliki Panagioteli. Tο νέο eTwinning πρόγραμμά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο της  φετινής σχολικής χρονιάς  έχει τον τίτλο:My birthday… your birthday

Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι  το Στ΄1, Στ΄2 και Α΄2 και οι εκπαιδευτικοί είναι :η  κ.Παναγιωτέλη Βασιλική εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας,η κ Ζιάγκα Βασιλική εκπ/κός Γαλλικής Γλώσσας,οι δασκάλες κ. Σαμαρά Μαρινέλα,κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και κ. Τριχιά Αποστολία, ο εκπ/κός Πληροφορικής Νικολαϊδης Νικόλαος και ο εκπ/κός Εικαστικών κ.Μιτζέλος Ιωάννης.

Σκοπός  είναι η συνεργασία και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων από κοινού με ευρωπαϊκά σχολεία, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόρτες της σχολικής αίθουσας και να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως βασικό μέσο επικοινωνίας και κυρίως τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνθέτουν μία πολύ όμορφη ομάδα που συνεργάζεται με όρεξη για δημιουργία σε ώρες εντός αλλά και εκτός ωρολογίου προγράμματος!!!

Παρακάτω είναι το βίντεο που παρουσιάστηκε σε σχολείο του εξωτερικού (Ιταλίας) για να γνωρίσουν οι εκεί μαθητές τον  τόπο μας.Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης και το βίντεο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Τριχιά Αποστολία.

Στις 24  Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές επικοινώνησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του συνεργαζόμενου ιταλικού σχολείου, μέσω Skype, με χαιρετισμούς και τραγούδια που διασκεύασαν μόνοι τους!Ευχαριστούμε το Μουσικό του Δήμου για τη συμμετοχή και τη συνεργασία του!

Στο παρακάτω βίντεο που επιμελήθηκε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική παρουσιάζεται η συνάντηση αυτή:

Στη συνέχεια του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις δύο χώρες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτυ γενεθλίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Η επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο

Σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης με τους δασκάλους τους κ. Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα  και  κ. Μαθηνού  Μπραϊνώ, στα πλαίσια των εκπ/κών δράσεων που έχουν προγραμματίσει για τη φετινή σχολική χρονιά, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Ο πατέρας Νικόλαος ,υπεύθυνος του Μουσείου, ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο και τους εξήγησε τη σημασία των εκθεμάτων.


Ο πατέρας Νικόλαος και η κ. Φωτεινή υποδέχτηκαν με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους στο φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Στο τέλος της ξενάγησης μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Όμορφα κεράσματα με πολλή αγάπη από τον πατέρα Νικόλαο και  την κ. Φωτεινή!!!Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!!!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Μυοσκελετική Αξιολόγηση των Μαθητών της Ε΄και Στ΄τάξης

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  αξιολόγηση για μυοσκελετικά προβλήματα στους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης. Η συγκεκριμένη δράση ήταν μια πρωτοβουλία του φυσικοθεραπευτή του Δήμου Σκιάθου Γιώργο Τσάμτσα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας και την βοήθεια του Κ.Υ. Σκιάθου αλλά και του Αθλητικού Οργανισμού Σκιάθου.

Η αξιολόγηση αφορούσε την σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και ευθιασμό σε αυχένα, θώρακα και οσφύ της σπονδυλικής στήλης, βλεσά-ραιβά γόνατα, πλατυποδίες κ.α.

 

Εμείς οι εκπ/κοί και οι γονείς δεχτήκαμε με χαρά την παραπάνω  επίσκεψη εφόσον έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εξετασθούν δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία στο χώρο του σχολείου και  αν διαπιστωθεί κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα οι γονείς τους να απευθυνθούν σε ειδικό γιατρό για να το αντιμετωπίσουν.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  για τους μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης, μία δράση με θέμα «Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα…»

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Η παραπάνω δράση έγινε με πρωτοβουλία τπυ Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» από μέλη της Οργάνωσης Μεσόγειος S.O.S. στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας που οργανώνεται από την A.S.A.P. για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Σκοπός της παραπάνω δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και να μάθουν πόσο κακό προκαλεί η πλαστική σακούλα στη φύση και στη ζωή του ανθρώπου και πως μπορεί να αντικατασταθεί  η χρήση της με σακούλες φιλικές προς το περιβάλλον.

Τον Μάρτιο η δράση θα πραγματοποιηθεί και στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Τις δύο πρώτες ώρες ο Γυμναστής του σχολείου μας κ. Στάμος Ιωάννης οργάνωσε αθλοπαιδιές  στην αυλή του σχολείου, ανάμεσα στους μαθητές των δύο τμημάτων κάθε τάξης .

Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους περπάτησαν μέχρι το δημοτικό γήπεδο , έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου όπου εκεί με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας μπάσκετ, κ. Κρίτσαλου Κων/νου έπαιξαν τάξη τάξη μπάσκετ και βόλεϋ.

22311960_10155086768143269_86689041_o 22279209_10155086768398269_1604926484_o (1)

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό και στα οφέλη που προσφέρει η σωματική άσκηση.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Εκπ/κό Πρόγραμμα «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου»

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Στις 27,28 και 29  Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των Δ΄1,Δ΄2,Ε΄1,Ε΄2,Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων του σχολείου μας με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους κ.Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα,κ.Μαθηνού Μπραϊνώ,κ.Συκιώτου Δήμητρα,κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία , κ. Σαμαρά Μαρινέλα και κ. Τσιτόγλου Μιρέλα, επισκέφτηκαν το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου ¨Η Σκιάθος» για να συμμετάσχουν στο εκπ/κό Πρόγραμμα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τίτλο «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους».

Η έκθεση «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου», εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, διοργανώθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, μετά από πρόταση του Συλλόγου προς το Μουσείο και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Σκιάθο, υλοποιήθηκε από την αρχαιολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Ράνια Φατώλα.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

 

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία βγαίνοντας από τα όρια του σχολείου, σ`έναν χώρο όπως είναι το Μουσείο της Μονής της Ευαγγελίστριας,να μάθουν μέσα από το παραπάνω Πρόγραμμα για το Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Η επίσκεψη της Ε΄και Στ΄τάξης στην έκθεση «Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ»

SAMSUNG

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.Λυρίτση Χάιδω,κ.Τζαβέλλα Ευαγγελία ,κ.Σαμαρά Μαρινέλα και κ.Τσιτόγλου Μιρέλα και τη Δ/ντρια του σχολείου,επισκέφτηκαν την έκθεση για την ιστορία του Πολεμικού ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο «Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ».

Ο υποπλοίαρχος κ.Παναγιώτης Γέροντας, ξενάγησε τους μαθητές και τους δασκάλους τους στην έκθεση εξιστορώντας τους με παραστατικό τρόπο και αμεσότητα την ιστορία του πολεμικού ναυτικού και την προσφορά του στους αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Ελλάδας.Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο  ενδιαφέρον την έκθεση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Γέροντα , Υποπλοίαρχο του Πολεμικού ναυτικού,για την εξαιρετική ξενάγηση που έκανε στους μαθητές μας.

SAMSUNG

Ο κ Παναγιώτης Γέροντας ξεναγεί τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου στην έκθεση.

SAMSUNG

Στη συνέχεια οι μαθητές στα πλαίσια των «Κατσωνείων» που θα γιορταστούν φέτος (16 και 17 Σεπτεμβρίου) στο νησί μας,επισκέφτηκαν το μνημείο πεσόντων του υποβρυχίου Κατσώνης στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.DSC00209

Οι δασκάλες είχαν εξιστορήσει  στους μαθητές την προηγούμενη ημέρα στην τάξη τα ιστορικά γεγονότα για τη  βύθιση του Υποβρυχίου Κατσώνης από τους Γερμανούς,που έγινε βόρεια της Σκιάθου στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Ο Αγιασμός στο σχολείο μας

images

Αγαπητοί Γονείς , ο Αγιασμός στο σχολείο μας θα γίνει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 9:00 .

Μετά τον Αγιασμό οι μαθητές θα αποχωρήσουν και θα έρθουν την Τρίτη στις 8:15 με σάκες ώστε να πάρουν τα βιβλία τους.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τους γονείς

Καλή Σχολική Χρονιά

γεμάτη υγεία, χαρά και δημιουργία!!!

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

Η μουσειοσκευή «Γλώσσα και Γραφή» του Μουσείου Μπενάκη,στην Δ΄2 τάξη του σχολείου!

Την εβδομάδα από 1 έως 5 Μαΐου, είχαν την ευκαιρία οι μαθητές της Δ΄τάξης να μελετήσουν τη μουσειοσκευή «Γλώσσα και Γραφή»¨του Μουσείου Μπενάκη!Η παραπάνω μουσειοσκευή, η οποία δανείζεται στα σχολεία, ήρθε στο σχολείο μας με την πρωτοβουλία και τις ενέργειες της κ. Τζαβέλλα Ευαγγελίας η οποία ενημέρωσε όλους τους μαθητές της Δ΄τάξης για το εκπαιδευτικό περιεχόμενο της βαλίτσας και εξήγησε την ιστορία της γραφής από την προϊστορική περίοδο μέχρι τη σύγχρονη εποχή όπως ξετυλίγεται μέσα από τα περιεχόμενα της μουσειοσκευής.Η παραπάνω μουσειοσκευή είναι η δεύτερη  που δανείζεται το σχολείο μας  από το Μουσείο Μπενάκη.

Οι μαθητές της Δ2΄τάξης μελετούν τα αντικείμενα της μουσειοσκευής.

Πιστό αντίγραφο του «Δίσκου Της Φαιστού».

17652Τα παιδιά  γνώρισαν δείγματα γραφής διαφόρων πολιτισμών, του Μινωϊκού, του Μυκηναϊκού, του Αιγυπτιακού, του Αρχαίου Ελληνικού, υλικά, αλλά και εργαλεία γραφής.IMG_20170505_122801 IMG_20170505_122849IMG_20170505_122927unnamedIMG_20170505_122813IMG_20170505_122934

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Από το σιτάρι …στο ψωμί, από τους μαθητές της Γ΄τάξης!

Οι μαθητές  της Γ΄τάξης με τη δασκάλα κ.Μαθηνού Μπραϊνώ και το δάσκαλο κ.Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα, στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος,αφού μελέτησαν όλη τη διαδικασία  που χρειάζεται για να γίνει το ψωμί , από το όργωμα μέχρι το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού,πήραν τα απαραίτητα σύνεργα και υλικά και πήγαν στο παλιό αλώνι του Αη Γιώργη ,όπου έκαναν αναπαράσταση όλων των εργασιών του γεωργού και του φούρναρη.

Το όργωμα.

Η σπορά.

Οι μαθητές ζυμώνουν!

Το αλεύρι που βγήκε με το άλεσμα από το σιτάρι, ζυμώνεται με νερό, αλάτι, προζύμι και λάδι!

Οι μαθητές ζυμώνουν για να φτιάξουν το πολύτιμο ψωμί,που είναι η βάση της διατροφής μας!

Έτοιμο το ζυμαράκι!

Το καρβέλι που διακόσμησαν οι μαθητές της Γ΄2 τάξης!

 

Ένα ακόμα όμορφο καρβέλι ψωμί φτιαγμένο από τα χεράκια των μικρών μαθητών!

Ακόμα ένα όμορφο καρβελάκι,από τα χεράκια των μικρών μαθητών!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Εγγραφές μαθητών στην Α΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2017-2018

Οι εγγραφές στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2017 – 2018  θα πραγματοποιηθούν από 2 ως 19 Μαΐου.

Οι γονείς ,μπορούν να έρχονται στο σχολείο να γράψουν τα παιδιά τους  από τις 8.30 έως στις 9.30 το πρωί ,καθημερινά , στο γραφείο της Διευθύντριας.

Εγγράφονται όλα παιδιά που γεννήθηκαν το έτος 2011.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Βεβαίωση φοίτησης νηπίου (δίδεται από το Νηπιαγωγείο)
  2. Αποδεικτικό στοιχείο όπου να φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας (απόδειξη ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΣ ή οποιουδήποτε άλλου στοιχείου ).
  3. Βιβλιάριο υγείας του παιδιού για τα εμβόλια (απλή επίδειξη).
  4. Ατομικό Δελτίο Υγείας (δίδεται από το Δημοτικό Σχολείο ή από το Νηπιαγωγείο) ή μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ.ΑΔΥΜ .
  5. Πιστοποιητικό Γέννησης, μόνο για τους αλλοδαπούς μαθητές.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης και των κινδύνων του Διαδικτύου

Ανακοίνωση

Στις 3 και 4 Μαΐου 2017, θα επισκεφτεί το σχολείο μας η Ψυχολόγος  κ.Χατζή Βάσω,από το Χαμόγελο του παιδιού με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Ε΄ και Στ΄τάξης , των δασκάλων και των γονέων.

 κατάλογος

Θέμα: «Σχολική βία και ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 3 Μαΐου – Θέμα: «Σχολική βία»

10:00-11:30 : Μαθητές της Ε΄τάξης.

11:45-13:15:Μαθητές της Στ΄τάξης

19:00-20:00:Εκπ/κοί και Γονείς

 κατάλογος

Πέμπτη 4 Μαΐου – Θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

8:30-9:30:Μαθητές της Ε΄τάξης.

10:00-11:00:Μαθητές της Στ΄τάξης

Η κ. Χατζή  θα επισκεφθεί το σχολείο μας μετά από αίτημα του σχολείου μας στο Χαμόγελο του παιδιού.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είναι συμπαραστάτης και  αρρωγός στην παραπάνω δράση του σχολείου και τον ευχαριστούμε πολύ.

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

Καλή Ανάσταση

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται σε όλους τους γονείς και στους μαθητές

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για πασχα

 

 

 

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο