«Της ελιάς οι θησαυροί» από τους μαθητές της Δ΄τάξης-2ο μέρος

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου στα πλαίσια του Προγράμματος «Της ελιάς οι θησαυροί», οι μαθητές της Δ΄1 και Δ΄2 τάξης με τους υπεύθυνους εκπ/κούς κ. Μαθηνού Μπραϊνώ και κ. Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα πραγματοποίησαν μία ακόμα δράση,όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω βιντεάκι που είναι το δεύτερο για το παραπάνω πρόγραμμα.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

«Η τσάντα στο σχολείο».

 

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι και στο σχολείο μας θα εφαρμοστεί από αύριο Παρασκευή η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (Φ.7/219218/Δ1/12-12-2017), με θέμα :«Η τσάντα στο σχολείο», για ένα Σαββατοκύρικο το μήνα.

Η δράση αυτή απευθύνεται στους μαθητές όλων των Δημοτικών Σχολείων της χώρας και θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2018 ως τον Ιούνιο του ίδιου έτους και μετέπειτα από την έναρξη κάθε διδακτικού έτους ως τη λήξη του.

Γνωρίζουμε πως το σχολικό διάβασμα είναι ένας καθημερινός αγώνας  για τα παιδιά που  περιορίζει σημαντικά τον ελεύθερο χρόνο τους και την ενασχόλησή τους με τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους .Επίσης εσείς οι γονείς δέχεστε πίεση αφού σημαντικό μέρος του οικογενειακού σας χρόνου αφιερώνεται στο διάβασμα των παιδιών σας.

Αφήνοντας λοιπόν ,έστω για ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, οι μαθητές τη τσάντα τους στο σχολείο και μην έχοντας εργασίες να κάνουν, θα έχουν χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας μαζί σας και θα μπορούν απερίσπαστοι να ασχοληθούν με άλλα ενδιαφέροντα.

Ας εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτών των Σαββατοκύριακων οργανώνοντας δημιουργικές και ποιοτικές δραστηριότητες μαζί με τα παιδιά σας .

Ευκαιρία λοιπόν, για βόλτες, κουβέντα, περιπάτους στη φύση, ενασχόληση με αντικείμενα που φέρνουν ηρεμία και χαμόγελα…

Ευκαιρία για την ανάγνωση ενός παιδικού «εξωσχολικού βιβλίου». Η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου λειτουργεί κάθε Τρίτη…

Ευκαιρία για μια εκδρομή με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο.

Ευκαιρία να μαγειρέψουμε ή να φτιάξουμε ένα γλυκό μαζί με το παιδί μας.

Οι στιγμές με τα παιδιά μας θα είναι οι στιγμές που χρόνια αργότερα θα πρωταγωνιστούν στις αναμνήσεις τους!!!

Το παραπάνω εγχείρημα θα εφαρμοστεί, σύμφωνα με την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας τις 5 παρακάτω Παρασκευές:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Θα παρακαλούσα τους γονείς των μαθητών να δουν το παραπάνω εγχείρημα με κατανόηση και θετικότητα.Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι  δεν συμφωνεί και ότι θέλει οπωσδήποτε να πάρει το παιδί του την τσάντα στο σπίτι.Ας μην προβεί σ`αυτήν την ενέργεια και διαφοροποιήσει τη στάση του παιδιού του μέσα στην τάξη.Ας μην διαταράξουμε την ομαδικότητα της τάξης και στερήσουμε από το παιδί μας τη χαρά να φύγει τη συγκεκριμένη Παρασκευή ξέγνοιαστο και απελευθερωμένο από το βάρος της τσάντας του στους ώμους.

Με εκτίμηση ,η Δ/ντρια του Σχολείου.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

eTwinning: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017

Η παρακάτω δημοσίευση είναι παρμένη από το μπλοκ της εκπ/κού Αγγλικής Γλώσσας κ. Παναγιωτέλη Βασιλικής , που μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ.

eTwinning: Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2017

eTwinning project 2017-2018
«MY BIRTHDAY…YOUR BIRTHDAY»
 
1st Primary of Skiathos, Greece – Primary of Ripalimosani, Italy
Δράσεις Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2017 
 Activities of October – December 2017

1. Η μασκότ του έργου – ο κηπουρός Mr.Green

Ο κύριος Γκρην – ο κηπουρός – φτάνει στο σχολείο μας.
Φέρνει μαζί του το τραγούδι του

Στις 4 Δεκεμβρίου επισκέπτεται μαζί με τα παιδιά το Ειδικό Σχολείο Σκιάθου
για να μάθουν και αυτά τα παιδιά το τραγούδι του.
Mr. Green is celebrating Inclusion!

2. Βιντεοδιασκέψεις – Videoconferences

1st Live Event – Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017
Γνωριμία παιδιών και δασκάλων
Τραγούδι

2nd Live Event – Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017
Γενέθλια μαθητή στην Ιταλία
Happy Birthday song – Ευχές
3rd Live Event – Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017
Το τραγούδι του κυρίου Γκρην από όλα τα παιδιά μαζί.
4th Live Event – Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017
Ομαδικό πάρτι γενεθλίων από κοινού με το σχολείο της Ιταλίας.
3. Ομαδικό Πάρτι Γενεθλίων – Group Birthday Party
Καλέσαμε τους γονείς των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Α2, ΣΤ1, ΣΤ2) να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε ένα ομαδικό πάρτι γενεθλίων, στο οποίο θα συμμετείχαν μέσω βιντεοδιάσκεψης μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του σχολείου της Ιταλίας.
Οι προετοιμασίες μας για το πάρτι – Our preparations for the party
Τα παιδιά έγραψαν και διακόσμησαν κάρτες γενεθλίων, ετοίμασαν τις τούρτες στο σχολείο
και μοιράστηκαν ευχές με το σχολείο της Ιταλίας.
Σε ζωντανή σύνδεση τραγουδήσαμε το τραγούδι των γενεθλίων σε
4 γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ελληνικά!
Το Ιταλικό Σχολείο είχε ετοιμάσει ένα αντίστοιχο πάρτι την ίδια ώρα και έτσι μπορέσαμε να μοιραστούμε φαγητά, μουσική, ευχές και διασκέδαση!
4. Χριστούγεννα – Christmas
Ετοιμάσαμε Χριστουγεννιάτικες κάρτες για το σχολείο της Ιταλίας και γράψαμε ευχές σε 4 γλώσσες.
Φτιάξαμε γλυκά στολιδάκια στο σχολείο για να στείλουμε στην Ιταλία.
Ετοιμάσαμε ένα βίντεο με τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα της χώρας μας.
 https://youtu.be/uy6XZkgBiog
Και είπαμε τα κάλαντα σε 4 διαφορετικές γλώσσες για τους συνεργάτες μας!
Ένα κουτί-έκπληξη στάλθηκε στο σχολείο Ripalimosani για τα Χριστούγεννα,
με κατασκευές, στολίδια, γλυκά και βιβλία!

Ομάδα εκπαιδευτικών eTwinning – 1ο Δημοτικό Σκιάθου:
Βασιλική Παναγιωτέλη ΠΕ06
Βασιλική Ζιάγκα ΠΕ05
Μιρέλα Τσιτόγλου ΠΕ70
Μαρινέλλα Σαμαρά ΠΕ70
Αποστολία Τριχιά ΠΕ70
Νικόλαος Νικολαΐδης ΠΕ19
Ιωάννης Μιτζέλος ΠΕ08

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Το Πρόγραμμα της Δ΄ταξης «Της ελιάς οι θησαυροί»

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Της ελιάς οι θησαυροί», οι μαθητές της Δ΄1 και Δ΄2 τάξης με τους υπεύθυνους για το παραπάνω πρόγραμμα  δασκάλους τους, κ. Μαθηνού Μπραϊνώ και κ. Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα πραγματοποίησαν μία δράση,όπως παρουσιάζεται στο παρακάτω βιντεάκι.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

H χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου.

Μία όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή γεμάτη χαρούμενες παιδικές φωνές και χρώματα παρουσίασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των  Α΄2, Β΄1 και Β΄2 τμημάτων του σχολείου μας.

Οι δασκάλες των τμημάτων κ. Τριχιά Αποστολία, κ. Αβέλα Αναστασία και  κ. Πανδρεμένου Ευγενία, δίδαξαν και καθοδήγησαν τον καθένα στο ρόλο του όλους τους μαθητές τους με αγάπη και υπομονή!

Ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης κατασκεύασε τα καπέλα των κουστουμιών και μας εντυπωσίασε για ακόμα μία  φορά!

Η κ. Τζένη Χατζηαναστασιάδη δίδαξε τις χορογραφίες, η κ. Γιαννούλα Κοκκολιού έκανε τα σκηνικά και οι κυρίες Κική Λιγνού και κ. Άννα έβαψαν τα πρόσωπα των μαθητών.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς των μαθητών για τη βοήθειά τους και το Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για τα όμορφα κεράσματα.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος !!!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

H εκπ/κή εκδρομή της Ε΄τάξης στη Μακρινίτσα Πηλίου και στο Βόλο.

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου  27 μαθητές της Ε΄τάξης του σχολείου μας με τους εκπ/κούς κ. Λυρίτση Χάιδω, κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία και κ. Μίζερο Νικόλαο επισκέφτηκαν την Μακρινίτσα όπου πραγματοποίησαν το εκπ/κό πρόγραμμα «Βότανα, υγεία, ευεξία ομορφιά» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 

Εκεί εκτός από το Πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το όμορφο πηλιορείτικο χωριό , με την μοναδική αρχιτεκτονική των σπιτιών ,τη φύση και την απίστευτη θέα στο Βόλο.

Στο Βόλο οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και αφού ξεναγήθηκαν στο φιλόξενο χώρο του παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα για τα ηφαίστεια.

Κατόπιν επισκέφτηκαντοτο  εργαστήριο σοκολάτας, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλη τη διαδικασία παραγωγής της σοκολάτας από το κακαόδεντρο μέχρι τη στιγμή που φτάνει στον καταναλωτή.

Η εκδρομή τελείωσε με επιτυχία και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για την άψογη συμπεριφορά τους .

Συγχαρητήρια και στους τρεις εκπ/κούς που ανέλαβαν την ευθύνη να συνοδέψουν τους μαθητές και να φροντίσουν για την ψυχαγωγία αλλά και την ασφάλειά τους με πολλή  αγάπη!

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν ακόμα μία φορά!

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Η επέτειος της 17ης Νοεμβρίου στο σχολείο μας.

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου τιμήσαμε στο σχολείο μας την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου 1974.

Τη γιορτή ανέλαβαν και παρουσίασαν οι μαθητές του Ε΄1 και Ε΄2 τμήματος με τις δασκάλες τους κ. Λυρίτση Χάιδω και κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου

Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος Σκιάθου κ.Βαϊόπουλο   και την αστυνομικό κ. Καραγιάννη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκλησή μας να έρθουν στο σχολείο και να μιλήσουν στους μαθητές για τους κανόνες  κυκλοφοριακής αγωγής.

Η παραπάνω δράση έγινε στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» που εισάγεται από φέτος  στο πρόγραμμα των Δημοτικών Σχολείων.

Το μάθημα παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές του σχολείου ανά τάξη. Στη συνέχεια ένα ένα τμήμα, υπό τις οδηγίες του κ. Διοικητή έμαθαν πώς να έρχονται και να φεύγουν από το σχολείο με ασφάλεια περνώντας από τις διαβάσεις.

Οι διαβάσεις έξω από το σχολείο και η σήμανση που τοποθετήθηκε τον τελευταίο καιρό έγινε από το Δήμο Σκιάθου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

To φετινό E-Twinning πρόγραμμα του σχολείου «My birthday…your birthday» (2017-201

 

Φωτογραφία της Vassiliki Panagioteli. Tο νέο eTwinning πρόγραμμά που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο της  φετινής σχολικής χρονιάς  έχει τον τίτλο:My birthday… your birthday

Τα τμήματα που συμμετέχουν είναι  το Στ΄1, Στ΄2 και Α΄2 και οι εκπαιδευτικοί είναι :η  κ.Παναγιωτέλη Βασιλική εκπ/κός Αγγλικής Γλώσσας,η κ Ζιάγκα Βασιλική εκπ/κός Γαλλικής Γλώσσας,οι δασκάλες κ. Σαμαρά Μαρινέλα,κ. Τσιτόγλου Μιρέλα και κ. Τριχιά Αποστολία, ο εκπ/κός Πληροφορικής Νικολαϊδης Νικόλαος και ο εκπ/κός Εικαστικών κ.Μιτζέλος Ιωάννης.

Σκοπός  είναι η συνεργασία και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων από κοινού με ευρωπαϊκά σχολεία, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόρτες της σχολικής αίθουσας και να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες, χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως βασικό μέσο επικοινωνίας και κυρίως τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνθέτουν μία πολύ όμορφη ομάδα που συνεργάζεται με όρεξη για δημιουργία σε ώρες εντός αλλά και εκτός ωρολογίου προγράμματος!!!

Παρακάτω είναι το βίντεο που παρουσιάστηκε σε σχολείο του εξωτερικού (Ιταλίας) για να γνωρίσουν οι εκεί μαθητές τον  τόπο μας.Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ΄τάξης και το βίντεο επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Τριχιά Αποστολία.

Στις 24  Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές επικοινώνησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες του συνεργαζόμενου ιταλικού σχολείου, μέσω Skype, με χαιρετισμούς και τραγούδια που διασκεύασαν μόνοι τους!Ευχαριστούμε το Μουσικό του Δήμου για τη συμμετοχή και τη συνεργασία του!

Στο παρακάτω βίντεο που επιμελήθηκε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική παρουσιάζεται η συνάντηση αυτή:

Στη συνέχεια του προγράμματος μαθητές και εκπαιδευτικοί και από τις δύο χώρες ετοιμάζονται για ένα μεγάλο πάρτυ γενεθλίων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Η επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο

Σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄τάξης με τους δασκάλους τους κ. Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα  και  κ. Μαθηνού  Μπραϊνώ, στα πλαίσια των εκπ/κών δράσεων που έχουν προγραμματίσει για τη φετινή σχολική χρονιά, επισκέφτηκαν το Λαογραφικό Μουσείο στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Ο πατέρας Νικόλαος ,υπεύθυνος του Μουσείου, ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο και τους εξήγησε τη σημασία των εκθεμάτων.


Ο πατέρας Νικόλαος και η κ. Φωτεινή υποδέχτηκαν με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους δασκάλους τους στο φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

Στο τέλος της ξενάγησης μία έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Όμορφα κεράσματα με πολλή αγάπη από τον πατέρα Νικόλαο και  την κ. Φωτεινή!!!Τους ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία!!!

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Μυοσκελετική Αξιολόγηση των Μαθητών της Ε΄και Στ΄τάξης

Τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  αξιολόγηση για μυοσκελετικά προβλήματα στους μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης. Η συγκεκριμένη δράση ήταν μια πρωτοβουλία του φυσικοθεραπευτή του Δήμου Σκιάθου Γιώργο Τσάμτσα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών Μαγνησίας και την βοήθεια του Κ.Υ. Σκιάθου αλλά και του Αθλητικού Οργανισμού Σκιάθου.

Η αξιολόγηση αφορούσε την σκολίωση, κύφωση, λόρδωση και ευθιασμό σε αυχένα, θώρακα και οσφύ της σπονδυλικής στήλης, βλεσά-ραιβά γόνατα, πλατυποδίες κ.α.

 

Εμείς οι εκπ/κοί και οι γονείς δεχτήκαμε με χαρά την παραπάνω  επίσκεψη εφόσον έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να εξετασθούν δωρεάν και χωρίς ταλαιπωρία στο χώρο του σχολείου και  αν διαπιστωθεί κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα οι γονείς τους να απευθυνθούν σε ειδικό γιατρό για να το αντιμετωπίσουν.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα.

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας  για τους μαθητές της Α΄, Β΄και Γ΄τάξης, μία δράση με θέμα «Μία φορά κι έναν καιρό ήταν η πλαστική σακούλα…»

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Η παραπάνω δράση έγινε με πρωτοβουλία τπυ Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» από μέλη της Οργάνωσης Μεσόγειος S.O.S. στα πλαίσια της μεγάλης εκστρατείας που οργανώνεται από την A.S.A.P. για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας.

Σκοπός της παραπάνω δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και να μάθουν πόσο κακό προκαλεί η πλαστική σακούλα στη φύση και στη ζωή του ανθρώπου και πως μπορεί να αντικατασταθεί  η χρήση της με σακούλες φιλικές προς το περιβάλλον.

Τον Μάρτιο η δράση θα πραγματοποιηθεί και στους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων.

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις για την Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Τις δύο πρώτες ώρες ο Γυμναστής του σχολείου μας κ. Στάμος Ιωάννης οργάνωσε αθλοπαιδιές  στην αυλή του σχολείου, ανάμεσα στους μαθητές των δύο τμημάτων κάθε τάξης .

Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους περπάτησαν μέχρι το δημοτικό γήπεδο , έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια και επισκέφτηκαν το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου όπου εκεί με τη βοήθεια του προπονητή της ομάδας μπάσκετ, κ. Κρίτσαλου Κων/νου έπαιξαν τάξη τάξη μπάσκετ και βόλεϋ.

22311960_10155086768143269_86689041_o 22279209_10155086768398269_1604926484_o (1)

Η ημέρα ήταν αφιερωμένη στον αθλητισμό και στα οφέλη που προσφέρει η σωματική άσκηση.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Εκπ/κό Πρόγραμμα «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου»

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Στις 27,28 και 29  Σεπτεμβρίου, οι μαθητές των Δ΄1,Δ΄2,Ε΄1,Ε΄2,Στ΄1 και Στ΄2 τμημάτων του σχολείου μας με τους δασκάλους και τις δασκάλες τους κ.Καραπαναγιώτη Σπυρίδωνα,κ.Μαθηνού Μπραϊνώ,κ.Συκιώτου Δήμητρα,κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία , κ. Σαμαρά Μαρινέλα και κ. Τσιτόγλου Μιρέλα, επισκέφτηκαν το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Πολιτιστικού συλλόγου ¨Η Σκιάθος» για να συμμετάσχουν στο εκπ/κό Πρόγραμμα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τίτλο «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους».

Η έκθεση «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, μέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου», εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, διοργανώθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος’, μετά από πρόταση του Συλλόγου προς το Μουσείο και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την έκθεση και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Σκιάθο, υλοποιήθηκε από την αρχαιολόγο και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Ράνια Φατώλα.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

 

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία βγαίνοντας από τα όρια του σχολείου, σ`έναν χώρο όπως είναι το Μουσείο της Μονής της Ευαγγελίστριας,να μάθουν μέσα από το παραπάνω Πρόγραμμα για το Προσκύνημα στους Αγίους Τόπους με τρόπο ευχάριστο και βιωματικό.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Φωτογραφία του χρήστη ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 'ΣΚΙΑΘΟΣ'.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Η επίσκεψη της Ε΄και Στ΄τάξης στην έκθεση «Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ»

SAMSUNG

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Ε΄και Στ΄τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους κ.Λυρίτση Χάιδω,κ.Τζαβέλλα Ευαγγελία ,κ.Σαμαρά Μαρινέλα και κ.Τσιτόγλου Μιρέλα και τη Δ/ντρια του σχολείου,επισκέφτηκαν την έκθεση για την ιστορία του Πολεμικού ναυτικού την περίοδο 1821-1945, με τίτλο «Μεθ`ορμής ΑΚΑΘΕΚΤΟΥ».

Ο υποπλοίαρχος κ.Παναγιώτης Γέροντας, ξενάγησε τους μαθητές και τους δασκάλους τους στην έκθεση εξιστορώντας τους με παραστατικό τρόπο και αμεσότητα την ιστορία του πολεμικού ναυτικού και την προσφορά του στους αγώνες των Ελλήνων για την απελευθέρωση της Ελλάδας.Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο  ενδιαφέρον την έκθεση.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Γέροντα , Υποπλοίαρχο του Πολεμικού ναυτικού,για την εξαιρετική ξενάγηση που έκανε στους μαθητές μας.

SAMSUNG

Ο κ Παναγιώτης Γέροντας ξεναγεί τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου στην έκθεση.

SAMSUNG

Στη συνέχεια οι μαθητές στα πλαίσια των «Κατσωνείων» που θα γιορταστούν φέτος (16 και 17 Σεπτεμβρίου) στο νησί μας,επισκέφτηκαν το μνημείο πεσόντων του υποβρυχίου Κατσώνης στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.DSC00209

Οι δασκάλες είχαν εξιστορήσει  στους μαθητές την προηγούμενη ημέρα στην τάξη τα ιστορικά γεγονότα για τη  βύθιση του Υποβρυχίου Κατσώνης από τους Γερμανούς,που έγινε βόρεια της Σκιάθου στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο