Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης κατά της κακοποίησης και των κινδύνων του Διαδικτύου

Ανακοίνωση

Στις 3 και 4 Μαΐου 2017, θα επισκεφτεί το σχολείο μας η Ψυχολόγος  κ.Χατζή Βάσω,από το Χαμόγελο του παιδιού με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της Ε΄ και Στ΄τάξης , των δασκάλων και των γονέων.

 κατάλογος

Θέμα: «Σχολική βία και ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

Πρόγραμμα:

Τετάρτη 3 Μαΐου – Θέμα: «Σχολική βία»

10:00-11:30 : Μαθητές της Ε΄τάξης.

11:45-13:15:Μαθητές της Στ΄τάξης

19:00-20:00:Εκπ/κοί και Γονείς

 κατάλογος

Πέμπτη 4 Μαΐου – Θέμα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»

8:30-9:30:Μαθητές της Ε΄τάξης.

10:00-11:00:Μαθητές της Στ΄τάξης

Η κ. Χατζή  θα επισκεφθεί το σχολείο μας μετά από αίτημα του σχολείου μας στο Χαμόγελο του παιδιού.

Ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είναι συμπαραστάτης και  αρρωγός στην παραπάνω δράση του σχολείου και τον ευχαριστούμε πολύ.

 

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις | Γράψτε σχόλιο

Καλή Ανάσταση

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου εύχονται σε όλους τους γονείς και στους μαθητές

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για πασχα

 

 

 

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Το πείραμα του Ερατοσθένη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο – Σκιάθος 20 Μαρτίου 2017

Το πείραμα του Ερατοσθένη-Σκιάθος 20 Μαρτίου 2017

Σήμερα 20 Μαρτίουπου είναι η εαερινή ισημερία,πραγματοποιήσαμε στην αυλή του σχολείου «Το Πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης» , συμμετέχοντας σε μία κοινή δράση που έγινε  σε 300 περίπου σχολεία (Λύκεια,Γυμνάσια και Δημοτικά) σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση διοργανώνεται και φέτος από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και 1ο Ηρακλείου, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων ΕΚΦΕ (ΠΑΝΕΚΦΕ) και μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν ομάδες μαθητών, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους.

Στο χάρτη εδώ φαίνονται τα σχολεία που συμμετέχουν.Εμείς στείλαμε δύο συμμετοχές και δύο από τις έξι μετρήσεις που κάναμε.

Η δράση αυτή έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

Το Πείραμα στην αυλή

 Πριν βγούμε στην αυλή για να παραγματοποιήσουμε το πείραμα βρήκαμε,με τη βοήθεια της τεχνολογίας την απόσταση της Σκιάθου από τον Ισημερινό (4.336,240km) και την ώρα που ο ήλιος θα είναι στην κατάλληλη θέση (12:34).Επίσης κάθε δάσκαλος στην τάξη του μίλησε με τους μαθητές του για τη σημασία του πειράματος ,που έγινε από τον Ερατοσθένη τον 3ο αιώνα π.χ. και είναι ένα από τα πιο σημαντικά πειράματα που πραγματοποιήθηκε στην ιστορία της ανθρωπότητας .Ο Ερατοσθένης με αυτό το πείραμα μέτρησε την περιφέρεια και την ακτίνα της γης.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για το πειραμα του ερατοσθένη

Στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας ράβδου και του μέτρου οι μαθητές από καθε τμήμα μέτρησαν το ύψος της ράβδου και το μήκος της σκιάς και με το μαθηματικό τύπο βρήκαν πρώτα την περιφέρεια  της Γης και έπειτα την ακτίνα της.

Οι μαθητές της Δ΄τάξης με τη δασκάλα τους κ. Γκαντζώρα Ευαγγελία,βρήκαν την περιφέρεια της Γης 42.190,443km

Οι μαθητές της Δ΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ Τζαβέλλα Ευαγγελία

Οι μαθητές της Δ΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ Τζαβέλλα Ευαγγελία, βρήκαν την Περιφέρεια της Γης 39.026,100km

Οι μαθητές της Ε΄1 τάξης με τη δασκάλα τους κ Σαμαρά Μαρινέλα βρήκαν την Περιφέρεια της Γης 40.026,964km.

Οι μαθητές της Ε΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ. Τσιτόγλου Μιρέλα βρήκαν την Περιφέρεια της Γης 41.517km

Οι μαθητές της Ε΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ. Τσιτόγλου Μιρέλα βρήκαν την Περιφέρεια της Γης 41.517km

P1010952

Οι μαθητές της Στ΄1 τάξης .

P1010971

Οι μαθητές της Στ΄2 τάξης με το δάσκαλό τους κ. Γουδετσίδη Ιωάννη βρήκαν την Περιφέρεια της Γης 40.300 km.

Μετά τη λήξη του πειράματος ένας αντιπρόσωπος από κάθε τμήμα ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των μετρήσεων σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και δασκάλους.

Έτσι έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

Δ΄1:Περιφέρεια Γης:42.190km και Ακτίνα:6.714km.

Δ΄2:Περιφέρεια Γης:39.026km και Ακτίνα:6.214km.

Ε΄1:Περιφέρεια Γης:40.026και Ακτίνα:6.370km.

Ε΄2:Περιφέρεια Γης:41.517km και Ακτίνα:6.6.607km.

Στ΄2:Περιφέρεια Γης:40.300km και Ακτίνα:6414km.

Οι πραγματικές διαστάσεις της Γης είναι:

Περιφέρεια Γης:40.077km και Ακτίνα:6.371km

Το σχεδιασμό και το συντονισμό της παραπάνω δράσης είχε η Δ/ντρια του σχολείου κ. Συκιώτου Δήμητρα.

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Το σχολείο διαβάζει …το σχολείο.

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

Από σήμερα Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ξεκίνησε η παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας,δύο έργων που εκπονήθηκαν τη σχολική χρονιά 2014-2015 από τους μαθητές της τότε Τρίτης (Γ΄) τάξης και υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Μαθηνού Μπραϊνώ (ΠΕ70) και Παναγιωτέλη Βασιλική (ΠΕ06), το «Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση» και το «Πεζο-γράφοντας»

 

Τα ονόματα των μαθητών που έλαβαν ενεργό μέρος για τη δημιουργία των ποιημάτων και του παραμυθιού θα τα διαβάσετε στις πρώτες σελίδες από τα  βιβλιαράκια που δημιουργήθηκαν.

Η παραπάνω δράση είναι μία δράση της σχολικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Ζιάγκα Βασιλική, για το μήνα Μάρτιο που είναι μήνας φιλαναγνωσίας και σκοπό έχει να διαβαστούν  από τους ίδιους τους  μαθητές έργα που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές-συγγραφείς του σχολείου μας.

Για τον παραπάνω σκοπό ετοιμάσαμε κατάλληλα μία αίθουσα ώστε να γίνει η παρουσίαση με κάθε υπευθυνότητα και σεβασμό τόσο στους δημιουργούς όσο και στους μαθητές και στους δασκάλους που θα την παρακολουθήσουν.

P1010906

P1010901P1010909 P1010902P1010903 P1010908P1010907  Η πρώτη παρουσίαση έγινε σήμερα στους μαθητές και τους δασκάλους της Στ΄1 και Στ΄2 τάξης.

Στην αρχή έγινε ένα καλωσόρισμα από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Συκιώτου Δήμητρα και κατόπιν η κ. Ζιάγκα Βασιλική παρουσίασε τους μικρούς δημιουργούς με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς που εξήγησαν πώς πραγματοποιήθηκαν τα παραπάνω έργα.P1010925

P1010916

Οι μαθήτριες από την Στ΄τάξη,που είναι υπεύθυνες στη βιβλιοθήκη ανάγνωσαν από το έργο «Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση» τα τέσσερα ποιήματα για τις τέσσερις εποχές.Τα ποιήματα αυτά τα είχαν εμπνευστεί με τη «βοήθεια των Μουσών » και  μετά από πολλές προκαταρκτικές «ασκήσεις» οι μαθητές-δημιουργοί .

P1010923 P1010924 Στη συνέχεια από την εργασία «Πεζο-γράφοντας»,παρουσιάστηκε το παραμύθι «Γαλανούπολη» που έγραψε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι μαθητές και έγραψαν τη «Γαλανερία» .

Την εικονογράφηση στο παρακάτω παραμύθι έκανε ο αγαπητός μας εκπαιδευτικός των Εικαστικών κ. Μιτζέλος Ιωάννης.

Οι παρουσίαση θα γίνεται σε όλες τις τάξεις του σχολείου κάθε Τρίτη και Τετάρτη μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Στο τέλος κάθε παρουσίασης δίνεται σε όλους τους μαθητές ένα φυλλάδιο με άσκηση-κουίζ.Όποιος τη συμπληρώσει σωστά κερδίζει ένα από τα παραπάνω βιβλία.Προϋπόθεση να ακούσει πολύ προσεχτικά το παραμύθι.

Κάθε τάξη και κάθε δάσκαλος μαζί με τους μαθητές του εργάζεται και δημιουργεί καθημερινά.Μακάρι αυτές οι δημιουργίες αλλά και οι καλές πρακτικές που ακολουθούνται  στην κλειστή μας αίθουσα, να μοιράζονται και να ανταλάσσονται  ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι!!!

 

Κατηγορίες: Δραστηριότητες τάξεων | Γράψτε σχόλιο

Στατιστικά στοιχεία για τη βιβλιοθήκη του σχολείου.

Παρακάτω παραθέτουμε ένα ερωτηματολόγιο που συντάχθηκε από τους υπεύθυνους μαθητές της βιβλιοθήκης με την καθοδήγηση της κυρίας Ζιάγκα Βασιλικής και δόθηκε να συμπληρωθεί από τους μαθητές που επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για να δανειστούν βιβλία.

Μετά από την ομαδοποίηση των απαντήσεων των μαθητών στο παραπάνω ερωτηματολόγιο, η κ. Ζιάγκα Βασιλική παρουσιάζει στα παρακάτω γραφήματα τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των μαθητών και ιδιαίτερα οι προτάσεις τους για δράσεις που επιθυμούν να γίνουν στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Προτεινόμενες δράσεις από τους μαθητές,

1)ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

2)ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ.

3)ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ, ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ.

4)ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΛΑΚΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ.

5)ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

6)ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ .ΒΙΒΛΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

7)ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

8)ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΩΝΙΑ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ.

9)ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

10)ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ PROJECT ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ.

 ………………………………………………………………………………………………………………………………………

Οι απαντήσεις των μαθητών αλλά και οι προτάσεις τους θα μας προβληματίσουν και θα μας δώσουν ιδέες για την καλύτερη λειτουργία της βιβλιοθήκης μας.

Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές -βοηθούς της βιβλιοθήκης που ανταποκρίνονται με υπευθυνότητα στις «υπηρεσίες» που αναλαμβάνουν!

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Μήνας Φιλαναγνωσίας-Δράση της Σχολικής Βιβλιοθήκης

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

Την αφίσα φιλοτέχνησε ο κ. Μιτζέλος Ιωάννης

«Το σχολείο διαβάζει …το σχολείο», είναι ο΄τίτλος της δράσης που έχει αναλάβει η σχολική βιβλιοθήκη με υπεύθυνη την εκπ/κό  της Γαλλικής Γλώσσας, κ. Ζιάγκα Βασιλική.

Η παραπάνω δράση  θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Μάρτιο, που είναι μήνας αφιερωμένος στη φιλαναγνωσία.Οι μαθητές όλων των τάξεων θα ακούσουν από συμμαθητές τους  και θα διαβάσουν παραμύθια και ποιήματα που γράφτηκαν από μαθητές του σχολείου μας σε δύο Προγράμματα που είχαν πραγματοποιηθεί στο σχολείο πριν δύο χρόνια, με τίτλο «Πεζο-γράφοντας»  και «Εν Σκιάθω Ποιώντας ποίηση»  από τις εκπ/κούς κ. Μαθηνού Μπραϊνώ και κ. Παναγιωτέλη Βασιλική!

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

H Αποκριάτικη γιορτή του σχολείου μας.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, γιορτάσαμε στο σχολείο μας την τελευταία Αποκριά.Η γιορτή έγινε στην αυλή του σχολείου μας με πολλή μουσική , χορούς, τραγούδια και πολύ φαγητό.Με τη συνεργασία των γονέων που έφεραν διάφορα εδέσματα της Αποκριάς και της Σαρακοστής και του Συλλόγου Γονέων που έκαναν ποπ κορν και λουκουμάδες οι μικροί μας μαθητές έφαγαν και διασκέδασαν.

16938883_260613911056391_5433065993471192816_n17021337_260614254389690_6435197654453832730_n

Το πιο όμορφο μέρος της γιορτής ήταν οι παραδοσιακοί χοροί που χόρεψαν οι μαθητές των τμημάτων, όπως τους δίδαξε ο Γυμναστής του σχολείου κ. Στάμος Ιωάννης και τα παραδοσιακά τραγούδια που τραγούδηασν οι μαθητές της χορωδίας, όπως τους δίδαξε η Μουσικός του σχολείου κ. Μπαλαμώτη Βασιλική.

17022037_260614131056369_6081528485019484193_n17021391_260613734389742_3461936008204213555_n16997943_260613877723061_571513002673680728_n16938463_1869338259977541_9106783945948188775_n16938843_1869338129977554_1265163954342053412_nEυχαριστούμε όλους τους γονείς των παιδιών για τα εδέσματα που έφεραν, την κ. Λάζου Κωνσταντίνα, που έφτιαξε καταπληκτικούς λουκουμάδες για τα παιδιά, τον κ. Γιαννίτση Ιωάννη που έφτιαξε ποπ κορν για όλους τους μαθητές, τον κ. Καμπουράγγελο Χρήστο,Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, την κ. Ήρα Ράλλη,την κ. Αννίτα Μπιονγκ,την κ. Αντριάνα Λήτα,την κ. Τζούμα Μαρία για την βοήθειά τους και τη ουσιαστική συμβολή τους στην αποκριάτικη γιορτή!

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

2 Φεβρουαρίου-Ημέρα Υγροβιότοπων

Την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου Ημέρα Υγροβιότοπων, οι μαθητές της Δ΄1 και Στ΄1 τάξης με τις δασκάλες τους κ. Γκαντζώρα Ευαγγελία και κ. Λυρίτση Χάιδω και το δάσκαλο της Ειδικής Αγωγής κ. Μανωλή Σπυρίδωνα, επισκέφτηκαν τον υγροβιότοπο της λίμνης του Αγίου Γεωργίου και παρατήρησαν τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.

Την Τετάρτη είχαν επισκεφτεί τη λίμνη και οι μαθητές της Δ΄2 τάξης με τη δασκάλα τους κ. Τζαβέλλα Ευαγγελία.

Ο μαθητής της Στ΄τάξης Καδόγλου Τηλέμαχος ετοίμασε το παρακάτω όμορφο βίντεο από την επίσκεψη των μαθητών.

 

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Το Κου-κλο θέατρο Κρήτης στο σχολείο

unnamed (2)Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας το Κου-κλο θέατρο Κρήτης που ήρθε στο νησί μας και παρουσίασε στους μαθητές μας σε δύο παραστάσεις το έργο «Ο Ψαροτρομάρας».

Το κουκλοθέατρο  στηρίζεται στις αρχές του Μuppet Show, την τεχνική του ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  και του ταχυδακτυλουργού! Οι κούκλες είμαι μεγάλες και η σκηνή  έχει διαστάσεις 4 μέτρα μήκος και 2,20 ύψος!

«Ο Ψαροτρομάρας» είναι ένα έργο που μιλάει για την δημοκρατία, την αλληλεγγύη και την Οικολογία!

 

Οι τρεις συντελεστές της παράστασης.

16386876_1866682463577875_5381109448842949227_n

16387874_1866682480244540_8846924783122562733_n

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Η Συμμετοχή της χορωδίας στην εκδήλωση «Όλοι Διαφορετικοί -Όλοι Ίσοι»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η χορωδία ΦΩ.Σ του σχολείου μας, με την εκπ/κό της  Μουσικής κ. Μπαλαμώτη Βασιλική είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στην πολύ όμορφη εκδήλωση  «Όλοι Διαφορετικοί-Όλοι Ίσοι»,που διοργάνωσε το Skiathoslife  για την ενίσχυση των σκοπών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Οι μαθητές της χορωδίας ΦΩ.Σ. μαζί με επτά μαθητές από το Γυμνάσιο που ήταν στη χορωδία τα προηγούμενα χρόνια και με την εκπ/κό της Μουσική κ. Μπαλαμώτη Βασιλική, αφιέρωσαν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο τους με όλη τους την καρδιά για να προετοιμαστούν και να τραγουδήσουν στην εκδήλωση για τους συμμαθητές τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!

16143069_1854895118088522_5704783219897181345_n 16251793_1854893918088642_1374410270390164345_o 16266339_1854895671421800_2277467534744974287_n 16298802_1854894721421895_6174750108959508870_n

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

H Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου

page-0

Υπεύθυνοι για τη γιορτή είναι οι μαθητές της Α΄1, Α΄2 και Β΄2 τάξης με τις δασκάλες τους κ.Αβέλα Αναστασία και κ. Πάρνου Αθηνά και το δάσκαλο κ. Γεωργούλα Δημήτριο.

Οι μαθητές της Α1΄τάξης θα παρουσιάσουν το θεατρικό :«Ο Ράφτης,ο Επαμεινώντας, τα Ξωτικά και ο Αη Βασίλης», της Μάρως Θεοδωράκη.

Οι μαθητές της Α΄2 και Β΄2 τάξης θα παρουσιάσουν το θεατρικό «Ένα Δέντρο μια φορά».Το παραπάνω παραμύθι του Ευγένειου Τριβιζά, έχει διασκευάσει  η κ. Σαμαρά Μαρινέλα.

Υπεύθυνη για τα τραγούδια που τραγουδούν τα παιδιά είναι η μουσικός του σχολείου,κ Μπαλαμώτη Βασιλική.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Ενημέρωση γονέων και απόδοση βαθμολογίας

Αποτέλεσμα εικόνας για βαθμοι α τριμηνου

Αύριο Τετάρτη στις 11.30π.μ.

 θα γίνει ενημέρωση από τους δασκάλους των τμημάτων και τους εκπ/κούς ειδικοτήτων, για την πρόοδο των μαθητών και θα δοθούν οι βαθμοί του α΄τριμήνου.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Η συμμετοχή της χορωδίας του σχολείου στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Σκιάθου

 

15355600_1833424476902253_4076221430738009633_n

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, είχαμε τη χαρά να συμμετέχει και η χορωδία του σχολείου μας ΦΩ.Σ., στο χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου,που έγινε στο Γυμνάσιο και Λύκειο Σκιάθου.Τα παιδιά τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα υπό την καθοδήγηση της μουσικού του σχολείου κ. Μπαλαμώτη Βασιλικής.

15391141_1833430733568294_4574144442236586859_n15380311_1833430946901606_4785428461550953322_n

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Δ.Σ.-ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ Δ.Σ.

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016,έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας.Το νέο Δ.Σ. απαρτίζεται από τους:

 • Καμπουράγγελο Χρήστο,Πρόεδρο
 • Λήτα Αντριάνα,Αντιπρόεδρο
 • Τζούμα Μαρία,Γραμματέα
 •  Ράλλη Ήρα,Ταμία
 • Μπιονγκ Αννίτα,Μέλος
 • Λάζου Κων/να΄,Μέλος
 • Κουμιώτου Δήμητρα,Μέλος
 • Πασχάλη Θεόδωρο,Μέλος

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου τους ευχόμαστε υγεία και δύναμη, καλή και γόνιμη συνεργασία για την πρόοδο και την ευημερία της σχολικής κοινότητας!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μετά από τέσσερα χρόνια άριστης  και παραγωγικής συνεργασίας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που απέρχεται, όλοι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας, θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες  και τη βαθιά μας ικανοποίηση για την άριστη συνεργασία και την ανιδιοτελή βοήθεια που προσέφεραν αυτά τα χρόνια στο σχολείο μας!

Η συμμετοχή του Συλλόγου γονέων σε κάθε εκδήλωση και γιορτή, η προσωπική βοήθεια και προσφορά στον καλλωπισμό του κτηρίου, η προσφορά εποπτικών μέσων διδασκαλίας , η συμβολή του και η διαμεσολάβηση στην επίλυση προβλημάτων λειτουργίας του σχολείου ήταν πάντα ουσιαστική.

Ευχαριστούμε το προεδρείο και τα μέλη :

 • Καρούμπα Μαρία,Πρόεδρο
 • Παπαδούλια Ματούλα,Αντιπρόεδρο
 • Συμιακάκη Κική ,Γραμματέα
 • Γραμματικού Γεωργία,μέλος
 • Διολέττα Χρύσα,μέλος
 • Σδράκα Ράνια,μέλος

Παρακάτω ένα ελάχιστο δείγμα από τις ενέργειες του Συλλόγου

__________ (4)P3100349

PC150072

Αγοράστηκαν 8 συνολικά προτζέκτορες που τοποθετήθηκαν στις αίθουσες διδασκαλιας.

PC150065

Τραπέζια και πάγκοι για τους μικρούς μας μαθητές.

PC150064

Τα καινούργια κουφώματα της πίσω εισόδου.

PC150068

Μπάλες ποδοσφαίρου,ρακέτες και μπαλάκια Μπάντμιντον.

PC150069

Λευκός Πίνακας μαρκαδόρου και παιδαγωγικό υλικό για το Ειδικό Σχολείο.

PC220190

Βάση για το αρμόνιο

PC220191

Αρμόνιο και δύο μεταλλόφωνα

 

Ασύρματο μικρόφωνο

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο

Λειτουργία της Βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Από σήμερα Τετάρτη 7/12/2016 άρχισε πάλι να λειτουργεί η δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Η Βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή για τους μαθητές του σχολείου μας κάθε Τρίτη και Τετάρτη σε όλα τα διαλείμματα.Υπεύθυνη για τη φετινή σχολική χρονιά 2016-2017 είναι η εκπ/κός Γαλλικής Γλώσσας κ. Ζιάγκα Βασιλική.

Κανονισμός Λειτουργίας

Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν για δανεισμό μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού βιβλίων με ποικίλο περιεχόμενο που άπτεται των ενδιαφερόντων τους.

 1. Μέλη της βιβλιοθήκης είναι όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας.
 2. Ο καθένας δανείζεται μόνο για τον εαυτό του, ένα βιβλίο για μία έως δύο εβδομάδες.
 3. Επιλέγουμε το βιβλίο που θα δανειστούμε διαβάζοντας την περίληψη στο οπισθόφυλλο ή ζητάμε τη βοήθεια των υπεύθυνων της βιβλιοθήκης και έπειτα το δίνουμε να το καταγρράψουν οι υπεύθυνοι.
 4. Τα βιβλία πρέπει να παραδίδονται αυτοπροσώπως στους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης.
 5. Οι μαθητές /τριες είναι υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούν. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία δεν επιτρέπονται. Το μέλος που χάνει ή καταστρέφει ένα βιβλίο, υποχρεούται να το αντικαταστήσει αγοράζοντάς το από το εμπόριο ή καταβάλλοντας το αντίτιμο της αξίας του.
 6. Στη λήξη της σχολικής χρονιάς πρέπει οπωσδήποτε να έχουν επιστρέψει όλοι όσοι δανείστηκαν τα βιβλία στη βιβλιοθήκη (ή σε περίπτωση απώλειας να τα έχουν αντικαταστήσει).

Δυνατότητα δανεισμού έχουν μόνο τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου μας.

Κατηγορίες: Α΄ταξη | Γράψτε σχόλιο