Διδακτική Προγραμματισμού με Python

Κωδικός Διάλεξης: 2016001.
Ημερομηνία και Ώρα Σεμιναρίου: Πέμπτη 18/02/2016 (ΝΕΑ ΗΜ/ΝΙΑ)  Τρίτη 23/2/16 19:30-21:00, 19:30-21:00

ΠΡΟΣΟΧΗ !  Λόγο προβλημάτων σύνδεσης στο Διαδίκτυο του ΕΑΠ με το ΕΔΕΤ

ΑΝΑΒΑΛλΕΤΑΙ το 36o  ΙΣΤΟΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Διδακτική Προγραμματισμού με Python για την ερχόμενη
ΤΡΙΤΗ 23/2/16 19:30-21:00

Εγγραφή/Αίτηση Συμμετοχής
Αξιολόγηση Σεμιναρίου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΜΙΛΗΤΗ – ΔΙΑΛΕΞΗΣ
Επώνυμο Αβούρης ΦωτογραφίαΝ. Αβούρης
Όνομα Νικόλαος
Ιδιότητα – Θέση Ομιλητή: Καθηγητής Παν/μίου Πατρών
Αφίσα σεμιναρίου:  Webinar-36-afisa-Α3-v4
Αφίσα σε pdf
Τίτλος Διάλεξης:

Διδακτική Προγραμματισμού με Python

Περίληψη: Το ιστοσεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές πληροφορικής. Σχετίζεται με την εμπειρία διδασκαλίας εισαγωγικού μαθήματος στον προγραμματισμό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη γλώσσα Python. Θα παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα αλλά και οι δυσκολίες επιλογής της συγκεκριμένης γλώσσας ως εισαγωγικής στην αλγοριθμική σκέψη και επίλυση προβλημάτων με υπολογιστή με βάση την εμπειρία αυτή. Θα γίνει ιδιαίτερη συζήτηση για την χρήση της γλώσσας αυτής ως εργαλείου για την διερεύνηση εννοιών της επιστήμης των υπολογιστών. Τέλος θα δοθεί έμφαση στην χρήση της γλώσσας για διδασκαλία μέσω ομαδοσυνεργατικών δραστηριοτήτων, με παραδείγματα από εργασίες φοιτητών του α’ έτους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, που ο ομιλητής διδάσκει μαθήματα πληροφορικής για πάνω από 20 χρόνια.
E-mail – URL Avouris AT upatras.gr Ιστοσελίδα
Σελίδα Ομιλητή
Διαφάνειες Ιστοδιάλεξης/Σεμιναρίου
Video

 

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  1. Γεια σας!
    Έτυχε να δω την αναγγελία του σεμιναρίου Python για ΠΕ19-20 και μου κίνησε το ενδιαφέρον.
    Μετά την αποφοίτησή μου από τους Ηλεκτρολόγους της Πάτρας ανέλαβα το Υπολογιστικό Κέντρο για αρκετά χρόνια. Στη φάση εκείνη έκανα και μάθημα [Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών] στους πρωτοετείς Ηλεκτρολόγους 1984-1985, μια που είχανε ξεμείνει από διδάσκοντες για διάφορους λόγους.
    Κάπου [εδώ] έχουν διασωθεί οι σημειώσεις που είχα γράψει τότε για τους φοιτητές, καθώς και το διαγώνισμα που έγραψαν.
    Αφού παραιτήθηκα από το Πανεπιστήμιο, έκανα διάφορες δουλειές ανάπτυξης εφαρμογών σε διάφορες γλώσσες και περιβάλλοντα. Όταν έμεινα άνεργος, έδωσα ΑΣΕΠ, διορίστηκα στην Δευτεροβάθμια ΠΕ19 και δίδαξα Πληροφορική σε Γυμνάσια και Λύκεια, μέχρι που βγήκα στην σύνταξη.
    Επειδή έχω ανειλημμένη υποχρέωση για την Τρίτη 22/02/2016 δεν θα εγγραφώ για το ιστοσεμινάριο, αλλά θα σας παρακαλούσα (χωρίς να στενοχωρηθούμε αν δεν μπορείτε) να μου στείλετε το κείμενο της ομιλίας σας για να πάρω μια ιδέα.
    Ευχαριστώ πολύ!

    1. Αγαπητέ κ Μανωλά,

      Εάν όλα πάνε καλά γιατί την προηγούμενη φορά ο Δαίμον του Διαδικτύου δεν μας επέτρεψε την πραγματοποίηση θα μπορέσετε να δείτε την ομιλία και από την εγγραφή που θα κάνουμε ή το video που θα αναρτηθεί στο στο κανάλι των Webinars ΠΕ19-20 στο YoutubeQ http://www.youtube.com/user/webinarspe1920/videos.

    • Δουλούμη Ευπραξία στο 23/02/2016 στις 7:50 μμ
    • Απάντηση

    Γειά σας,
    δυστυχώς δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω. Το σύστημα δεν με άφησε να συνδεθώ και μου έβγαζε το μήνυμα “Αυτή η εκδήλωση είναι πλήρης. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον διοργανωτή εκδηλώσεων.”

    1. Θα δείτε την εγγραφή είχε μεγάλη προσέλευση και γέμισε η αίθουσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση