Αρχείο για "Οκτώβριος, 2013"

Pixlr : on-line πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας

Το Pixlr είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να δημιουργήσετε τις δικές σας εικόνες ή να τροποποιήσετε ήδη υπάρχουσες. Για να το χρησιμοποιήσετε δεν απαιτείται εγγραφή, είναι δωρεάν και παρέχει πολλές δυνατότητες επεξεργασίας.

pixlr

Ξεχωρίζει για το φιλικό & λειτουργικό περιβάλλον εργασίας καθώς επίσης για την ταχύτητα του. Το pixlr μπορεί να επεξεργαστεί εικόνες τύπου : jpg  , gif , png , bmp , psd , pxd.
Στο pixlr.com βρίσκουμε επίσης ακόμα δυο δωρεάν προγράμματα:
Pixlr Express
Pixlr-o-matic για Android, iPhone, online και desktop
Με το πρώτο μας δίνεται η δυνατότητα να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες με τη βοήθεια μερικών βασικών εργαλείων, καθώς και με ποικιλία φίλτρων, χρωμάτων και πλαισίων. Με το δεύτερο μπορούμε να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες σε ρετρό εικόνες και μπορούμε να κάνουμε άμεσο διαμοιρασμό σε social ιστοσελίδες.

Δείτε στη συνέχεια μια λίστα video εκμάθησης  του Pixlr ( Pixlr Tutorial & Training ):

 

Συλλογή ομιλιών και διαλέξεων του Ιδρύματος Μποδοσάκη

Ο ιστότοπος blod.gr (ακρωνύμιο των λέξεων Bodossaki Lectures on Demand) δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του πρωταρχικού στόχου του Ιδρύματος για την προαγωγή της Παιδείας στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά, χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, που αποσκοπεί στην διάδοση της επιστημονικής γνώσης και του πνευματικού προβληματισμού στον τόπο μας, μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας.
blod
Το blod.gr συγκεντρώνει, καταγράφει και προβάλλει αυτούσιες, επιλεγμένες ομιλίες, διαλέξεις και εκδηλώσεις από όλο το φάσμα της επιστημονικής και πνευματικής μας ζωής, και εμπλουτίζεται διαρκώς με την πολύτιμη συνδρομή όσων εργάζονται για τη διάχυση της γνώσης. Φιλοδοξεί έτσι να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και να εξελιχθεί σε έναν πραγματικό “κόμβο” διεπιστημονικού και πνευματικού διαλόγου, ανοιχτό σε κάθε χρήστη του διαδικτύου που επιθυμεί να διευρύνει τους γνωστικούς του ορίζοντες.

Οδηγός χρήσης του MOODLE από mathisis.org

Δείτε το στο slideshare.net

Το κόκκινο βιβλιαράκι της Wikipedia : εισαγωγή στην ελεύθερη διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια

Δείτε το στο slideshare.net

Μάθημα σε LAMS : Άδειες Χρήσης Ψηφιακών Αγαθών (Common Creatives)

LAMS Sequence: Άδειες Χρήσης Ψηφιακών Αγαθών (Common Creatives)
By: Spyros Papadakis      License:


Zoom

| | | |

 

 

Aξιοποίηση προηγμένων ΤΠΕ στο σχολείο του 21ου αιώνα: Από το Διδακτικό στο Μαθησιακό σχεδιασμό

Δείτε το στο slideshare.net

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Σχολικών Ηλεκτρονικών Περιοδικών και Εφημερίδων

Δείτε το στο slideshare.net

Ηλεκτρονικά Σχολικά Περιοδικά & Εφημερίδες σχολείων και μαθητικών κοινοτήτων http://schoolpress.sch.gr

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προσφέρει τη νέα υπηρεσία Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών και Εφημερίδων.

sc_press

Κάθε εκπαιδευτικός και Σχολική / Διοικητική Μονάδα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει απεριόριστο αριθμό από περιοδικά και εφημερίδες πολύ γρήγορα και εύκολα με 4 απλά βήματα:

(1) Επισκεφθείτε την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Σχολικών Περιοδικών και Εφημερίδων στη διεύθυνση http://schoolpress.sch.gr

(2) Συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

(3) Επιλέξτε «Δημιουργία Περιοδικού»

(4) Συμπληρώστε τη φόρμα που θα εμφανιστεί και πατήστε το κουμπί «Δημιουργία Περιοδικού». Το περιοδικό είναι πλέον δικό σας και έτοιμο προς διαχείριση!

Στη συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε (στο περιοδικό ή στην εφημερίδα σας) όσα τεύχη επιθυμείτε και να προσθέσετε μέλη (π.χ. μαθητές ή εκπαιδευτικούς) για να συντάξουν άρθρα, αποδίδοντάς τους ρόλους (διαχειριστές, αρχισυντάκτες, συντάκτες κτλ).

 

Περισσότερη ενημέρωση και οδηγίες για την υπηρεσία θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

 

 

Εισαγωγή στον Προγραμματισμό με τη χρήση του RoboMind

Δείτε το στο slideshare.net

Robomind : Ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον εκμάθησης του προγραμματισμού

Το RoboMind είναι ένα ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα που δημιουργήθηκε το 2005 από τον Arvid Halma, ως προϊόν της διδακτορικής του διατριβής στο Πανεπιστήμιο του Amsterdam. Το περιβάλλον στοχεύει στην εκμάθηση των βασικών αρχών του προγραμματισμού σε αρχάριους. Για το σκοπό αυτό διαθέτει έναν editor στον οποίο οι εντολές μπορούν είτε να πληκτρολογηθούν, είτε να επιλεγούν από αναδυόμενα μενού, αλλά και επιπλέον γραφικό περιβάλλον βηματικής εκτέλεσης  για τους πολύ αρχάριους προγραμματιστές που περιέχει τις βασικές εντολές υπό μορφή εικονιδίων.

Το ρομπότ κινείται σε μία πίστα με εμπόδια και σημαδούρες, και οι μαθητές καλούνται  να το προγραμματίσουν έτσι ώστε, πατώντας το κουμπί της εκτέλεσης, αυτό να φέρνει σε πέρας την εκάστοτε αποστολή του.

To RoboMind έχει αρκετές έτοιμες ενσωματωμένες πίστες (maps) από τις οποίες μπορεί να διαλέξει ο χρήστης αυτήν που επιθυμεί ως περιβάλλον για το ρομπότ του.

 Για περισσότερες πληροφορίες :

Εισαγωγή στο RoboMind από RoboMind.net

Παρουσίαση “A fisrt impression of programming with Robomind” από  RoboMind.net

Βασικές εντολές, προγραμματιστικές δομές, παραδείγματα προγραμμάτων, δημιουργία χαρτών από RoboMind.net (στα ελληνικά)

Σενάρια, χάρτες, και λύσεις σεναρίων “Challenges” απο RoboMind.net

 

Φωτόδεντρο : Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων

photodentro_logo
Το Φωτόδεντρο είναι το Πανελλήνιο Ψηφιακό Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων για την Πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σχεδιάστηκε και αναπτύσσεται από το ΙΤΥΕ – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στο πλαίσιο του «Ψηφιακού Σχολείου» για να αποτελέσει το κεντρικό σημείο πρόσβασης στο ψηφιακό εκπαιδευτικό περιεχόμενο και είναι ανοιχτό σε όλους, μαθητές, δασκάλους, γονείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.
Το Φωτόδεντρο αποθηκεύει επαναχρησιμοποιήσιμα μαθησιακά αντικείμενα που είτε αναπτύσσονται από εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των σχολικών βιβλίων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είτε έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο άλλων έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ), είτε έχουν επιλεγεί από άλλες πηγές.
Το Φωτόδεντρο όμως είναι κάτι περισσότερο από ένα Αποθετήριο: αποτελεί τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου (National Aggregator), συγκεντρώνοντας μεταδεδομένα από συλλογές ψηφιακών πόρων που βρίσκονται σε ψηφιακές βιβλιοθήκες και αποθετήρια άλλων φορέων (μουσείων, βιβλιοθηκών, οπτικοακουστικά αρχείων, Europeana κα) και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στη διαδικασία μάθησης.
Στοχεύει δε να αποτελέσει την υποδομή πάνω στην οποία διάφορων τύπων υπηρεσίες (όπως θεματικά ή γεωγραφικά portals) θα μπορούν να αναπτυχθούν με εύκολο και γρήγορο τρόπο.
Το Φωτόδεντρο πρόκειται να συνδεθεί με την Εκπαιδευτική Πλατφόρμα του «Ψηφιακού Σχολείου», διευκολύνοντας έτσι εκπαιδευτικούς και μαθητές στην εύρεση εκπαιδευτικού υλικού και στην ένταξη και αξιοποίησή του σε εκπαιδευτικά σενάρια και μαθήματα.

Η εξέλιξη της αναζήτησης

Top 100 Tools for Learning 2013

Δείτε το στο slideshare.net

Ιστοεξερευνήσεις (Webquests)

Δείτε το στο slideshare.net

11 web 2.0 εργαλεία για την τάξη

Δείτε το στο slideshare.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση