Για το μάθημά μας στην Πληροφορική Γυμνασίου

και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Το αποθετήριο Μέδουσα στο SearchCulture.gr

| 0 σχόλια

Τοπική ιστορία, λαογραφία και τεχνολογίες αιχμής.

Το νέο, αναβαθμισμένο αποθετήριο Μέδουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας είναι πλέον διαθέσιμο στο SearchCulture.gr, τον Εθνικό Συσσωρευτή Πολιτιστικού Περιεχομένου, και στη Europeana.

Με περισσότερα από 10.000 τεκμήρια, η Μέδουσα συγκεντρώνει, διαφυλάσσει και αναδεικνύει την ιστορική, πολιτιστική, θρησκευτική και κοινωνική κληρονομιά της πόλης της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας.

Η ψηφιακή συλλογή του αποθετηρίου διαθέτει πλούσιο υλικό που περιλαμβάνει βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, καρτ-ποστάλ, βίντεο, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, χειρόγραφα, παλαίτυπα και χάρτες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας που οριοθετούνται χρονικά από τον 11ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αποθετηρίου αποτελούν οι συλλογές τοπικών φορέων, που έχουν σημαντικό πολιτιστικό αποτύπωμα:

Η συλλογή Φωτογραφιών της Μέδουσας, με 3.300 φωτογραφίες που χρονικά καλύπτουν την περίοδο από τα τέλη του 19ου αιώνα έως σήμερα, και εικονογραφούν την ιστορία, τη λαογραφία, τα έθιμα και τις αγροτικές δραστηριότητες εθνοτικών ομάδων, όπως είναι οι Βλάχοι, οι Σαρακατσάνοι, οι Πόντιοι κλπ.

Περισσότερα: πηγή

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων