Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Σχετικά

Το Ιστολόγιο αυτό έχει εκπαιδευτικό – ενημερωτικό χαρακτήρα και απευθύνεται μόνο στους μαθητές μου και είναι σε σχέση με το μάθημά μας και το σχολείο.

Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει οδηγίες, ερωτήσεις ή εργασίες. Παρακαλώ να επικοινωνήσει πρώτα μαζί μου: tsomokou [at] sch.gr

Για οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση, αναδημοσιεύστε ελεύθερα και μια αναφορά στην πηγή είναι αρκετή.

Επίσης παρουσιάζονται ή  αναδημοσιεύονται άρθρα με αναφορά στις πηγές τους, τα οποία έχουν σχέση με τις νέες τεχνολογίες ή το σχολείο ή γενικά μας ενδιαφέρουν. Δεν σημαίνει όμως ότι το περιεχόμενό τους μας εκφράζει ή συμφωνούμε.

Αν από αβλεψία υπάρχει κάποια ανάρτηση που παραβιάζει δικαιώματα άλλων, παρακαλώ ενημερώστε με και θα κάνω τις απαραίτητες ενέργειες.

[edit]

1 Μαρτίου 2011

Καθώς ο καιρός περνάει, τροποποιείται η χρήση αυτού του ιστολογίου και όλων των άλλων μέσων που έχουμε στη διάθεσή μας για το μάθημα. Οπότε θα καταγράψω εδώ τα μέσα που χρησιμοποιούμε:

1.Ιστολόγιο:  Για το μάθημά μας στη Πληροφορική: https://blogs.sch.gr/tsomokou/

2. Ιστολόγιο: Το μάθημα Πληροφορικής στο Γυμνάσιο: http://pliroforiki-2.blogspot.com/

3. Λογαριασμός στο Issuu: http://issuu.com/pliroforiki-2

4.Λογαριασμός στο Scribd: http://www.scribd.com/ΠΓυμνάσιο

5. Έγγραφα: Google Docs

6. Ιστοσελίδα Google Ιστότοποι: https://sites.google.com/site/2gymnasiochalkidas/

7. Λογαριασμοί σε: Voki, ToonDoo, Pixton, Prezi, Fileden, Imageshack όπου φιλοξενούνται αρχεία και εργασίες.

8. Ιστολόγιο του σχολείου “2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας”: https://blogs.sch.gr/2gymchlk/

Τα παραπάνω ενημερώνονται και από τους μαθητές μέσα από λογαριασμούς συγγραφέων ή μέσα από τον δικό μου λογαριασμό με επίβλεψη. Οι ενημερώσεις από τους μαθητές γίνονται κυρίως κατά τη δημιουργία των εργασιών τους ώστε να τις δημοσιεύσουν. Για φέτος ξεκινάμε σιγά σιγά και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό!

[/edit]

[edit]

12 Ιουλίου 2011

Ο τίτλος άλλαξε για δύο λόγους. Πρώτος λόγος: είναι καλοκαίρι και δεν έχουμε μάθημα. Όχι τόσο ισχυρός λόγος. Δεύτερος λόγος: Χρησιμοποιούμε 3 ή 4 χρόνια τα ιστολόγια και έχουμε καλύψει ο μάθημα. Περάσαμε επίσης και για δεύτερη χρονιά στην ηλεκτρονική τάξη. Μοιάζει το ιστολόγιο να έχει δώσει ότι ήταν να δώσει στο μάθημα. Θέματα που καλύπτονται τώρα ευρέως, τα έχουμε καλύψει εδώ και πολλά χρόνια και είναι κουραστικό να γίνονται ανανεωμένες αναρτήσεις στα ίδια θέματα.

Έτσι γίνεται μια μικρή αλλαγή, αποδεσμεύεται από το μάθημα  και διερύνεται το βλέμμα του ιστολογίου. Πάντα οι αναρτήσεις θα έχουν σχέση με την πληροφορική, με τις νέες τεχνολογίες, με την εκπαίδευση και ότι άλλο είναι κοντά στην επιστήμη και τον κόσμο.

Να προσθέσω το νεοαποχτηθέν ράφι στο LiveBinder και τους παλιούς λογαριασμούς facebook (χωρίς φίλους) και twitter που ενημερώνονται αυτόματα.

Καλό καλοκαίρι!

[/edit]

Αφήστε μια απάντηση

Τα απαραίτητα πεδία έχουν σήμανση με *.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων