Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

3 Συμβουλές για μαθητές και γονείς

| 0 σχόλια

Είμαστε στην τρίτη εβδομάδα μαθημάτων της φετινής χρονιάς και τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Συζητήσεις που είχα με τους μαθητές μου τις προηγούμενες εβδομάδες με κάνουν να φτιάξω αυτή την ανάρτηση. Σίγουρα όλοι οι γονείς γνωρίζουν αυτά που θα γράψω, τα θεωρώ όμως πολύ σημαντικά και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Ποια είναι οι 3 βασικές συμβουλές μου; Ορίστε:

  • Φτιάξτε και καταγράψτε το καθημερινό σας πρόγραμμα! Έχει σημασία να καταγράψετε από το πρωί που ξυπνάει το παιδί ως και τον βραδυνό του ύπνο, ακριβώς τις ώρες και τι θα κάνει. Θα το βοηθήσει να οργανώσει τις ασχολίες του, τα χόμπυ του, το διάβασμά του και την ξεκούρασή του. Πολλές φορές παραπονιούνται οι μαθητές ότι δεν έχουν χρόνο. Γράφοντας όμως, ημέρα, ώρα και ασχολία μένουν έκπληκτοι με τον χρόνο που πριν δεν έβλεπαν! Ακόμη μπορούν να δώσουν χρόνο από τις πιο βεβαρημένες ημέρες σε εκείνες με λίγες υποχρεώσεις και φυσικά να βρείτε το χρόνο όπου μαζί γονείς και παιδιά θα έχετε τις κοινές σας δραστηριότητες!
  • Φροντίστε τη διατροφή του παιδιού. Καλής ποιότητας τροφές, σπιτικό φαγητό, φρούτα, χυμοι, ξηροί καρποί κτλ. θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια και θα αναπτυχθεί καλά το παιδί σας. Αυτό σημαίνει προγραμματισμό στην αγορά, στην προετοιμασία και στο μαγείρεμα του φαγητού που δεν είναι και λίγο πράγμα καθώς οι μαμάδες συχνά έχουν μεγάλα και κουραστικά ωράρια στη δουλειά τους. Προγραμματίστε κάποια από αυτά να γίνονται μαζί με το παιδί.
  • Φροντίστε την ώρα του ύπνου! Το γράφω τελευταίο, μα είναι τόσο συχνό το πρόβλημα του λίγου ύπνου! Πολλά παιδάκια, κυρίως τις πρώτες ημέρες που ακόμη δεν είχαν μπει στο «πρόγραμμά τους», νύσταζαν και παραδέχονταν τα ίδια ότι το προηγούμενο βράδυ είχαν κοιμηθεί μετά τις 12 ή 1 ή 2 τη νύχτα! Πολύ σκληρό αυτό! Όλα όμως ξεκινούν από το πρόγραμμα ώστε να γίνονται όλες οι δραστηριότητες και το παιδί να πάει για ύπνο σε μια σωστή για την ηλικία του ώρα!

Ακολουθώντας αυτές τις 3 συμβουλές, θα δείτε μεγάλη βελτίωση στην ημέρα, συμπεριφορά και επίδοση του παιδιού σας. Μην παραβλέψετε την καταγραφή του προγράμματος! Έχω δει πολλές φορές τα θετικά αποτελέσματα αυτής της καταγραφής!

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων