Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Μαθητική πύλη students.sch.gr και μαθητικοί λογαριασμοί στο ΠΣΔ

| 0 σχόλια

Θα ξεκινήσει σύντομα η δημιουργία μαθητικών λογαριασμών σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Ο κάθε μαθητής που διαθέτει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιεί όλες τις υπηρεσίες που του παρέχει το ΠΔΣ, όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιστολόγια κτλ. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εδώ.  Αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στο σχολείο. Ακολουθεί παρουσίαση της μαθητικής πύλης.

Στην εικόνα αυτή βλέπετε την αρχική σελίδα της μαθητικής πύλης: http://students.sch.gr/ Κάθε εγγεγραμμένος μαθητής μπορεί να συνδεθεί με τα στοιχεία του και να κάνει χρήση όλων των υπηρεσιών που του παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, να δημιουργήσει το ιστολόγιο του και γενικά να πάρει μέρος στην εκπαιδευτική διαδικασία αλληλεπιδρώντας με άλλα μέλη του ΠΔΣ, εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Ακόμη και χωρίς να είστε μέλος κάντε κλικ στη διεύθυνση της μαθητικής πύλης  http://students.sch.gr/ ώστε να περιηγηθείτε σ’ αυτή και να δείτε μόνοι σας τι μπορεί να σας προσφέρει. Στην στηλη δεξιά θα βρείτε οδηγίες για ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και πληροφορίες σε σχέση με την μαθητική πύλη. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες βρίσκονται στην στήλη αριστερά.

Καλή περίηγηση.

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων