Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Υψηλή γέφυρα Χαλκίδας

| 0 σχόλια

Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας

Η κρεμαστή αυτή γέφυρα της πόλης αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη γέφυρα στην χώρα μετά από εκείνη του Ρίου Αντίρριου. Είναι μήκος 695 μέτρων περίπου εκ τον οποίων τα 125 είναι στον αέρα. Το οδόστρωμα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και πεζοδρόμια στις δύο πλευρές με συνολικό πλάτος 13 μέτρων ενώ βρίσκεται σε υψόμετρο 35,5 μέτρων ώστε να επιτρέπει την ελεύθερη κίνηση των πλοίων κάτω από αυτό.

Η κατασκευή της συνάντησε πολλές και πρωτόγνωρες δυσκολίες καθώς έπαιρνε κλίση. ΟΙ πυλώνες της που φθάνουν τα 90 μέτρα ύψος, κάτω από τον καυτό ήλιο έπιαναν πολύ υψηλές θερμοκρασίες έχοντας σαν αποτέλεσμα η διαστολή τους να τους κάνει να γείρουν προς την σκιερή μέρια.

Πυλώνες

Η λύση τελικά δόθηκε από τους επιστήμονες και τους υπολογιστές των μεγάλων τεχνιτών εταιριών που είχαν αναλάβει την κατασκευή της.Με αποτέλεσμα το γκρέμισμα 143 συρματοπλεγμάτων από τους πυλώνες και να δένονται στο οδόστρωμα είναι πάχους μόλις 45 εκατοστών [ όπως λένε οι ειδικοί αποτελούν παγκόσμιο ρεκόρ ]. Η κατασκευή της αποτέλεσε ένα έργο πνοής για την πόλη καθώς όλοι οι πολίτες και τα βαριά οχήματα δεν ήταν υποχρεωμένοι να περνούν από την παλαιά γέφυρα και συνεπώς από το κέντρο της πόλης , αλλά μέσω της υψηλής γέφυρας και της περιφερειακής οδού μπορούσαν να μετακινηθούν προς την πόλη αλλά και προς την Βόρεια και Νότια Εύβοια χωρίς να επιβαρύνουν το κέντρο της πόλης πιο γρήγορα και πιο άνετα.

Η εργασία και η ανάρτηση έγινε απο τον Αργύρη Γιώργο  Γ1α

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων