logo

Coding for Climate 2024

Η κλιματική αλλαγή είναι πλέον μία πραγματικότητα, ορίζεται από τις μακροπρόθεσμες αλλαγές στις θερμοκρασίες και τα καιρικά μοτίβα. Η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης είναι τώρα περίπου 1,1°C υψηλότερη από ό,τι ήταν στα τέλη του 1800 και θερμότερη από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τα τελευταία 100.000 χρόνια. Η αύξηση έχει δημιουργήσει παγκόσμιες επιπτώσεις (IPCC). Σε παγκόσμιο επίπεδο, η στάθμη της θάλασσας έχει ανέβει – Το 2020, η παγκόσμια μέση στάθμη της θάλασσας σημείωσε νέο ρεκόρ Εκθετική αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα Αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 49 τοις εκατό τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ Τάξης του ολοήμερου προγράμματος, στην ώρα των ΤΠΕ με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Πληροφορικής  Πωγωνίδου Φ., συμμετείχαν στη δράση Coding for Climate, η οποία έλαβε χώρα διαδικτυακά από τις αρχές Απριλίου έως τις 22 Απριλίου, ημέρα της Γης. Σκοπός της δράσης, ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές τα περιβαλλοντικά προβλήματα, να βρουν λύσεις και να τις παρουσιάσουν χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα τον προγραμματισμό. Οι ιδέες των παιδιών παρουσιάζονται στον ιστότοπο της δράσης https://www.climateactionproject.org/coding4climate  .

Ειδικότερα, τα παιδιά μέσα από  διαδικτυακή έρευνα, κατέγραψαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Εστίασαν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, πρότειναν και παρουσίασαν λύσεις απλές, που μπορεί να ακολουθήσει ο κάθε ένας από μας για να κάνουμε όλοι μαζί την διαφορά για τον πλανήτη μας! Εργάστηκαν μόνοι ή σε ομάδες των δύο ατόμων, χρησιμοποιώντας Scratch 3.0, είπαν τη δική τους ιστορία!

Για να δείτε τα έργα των παιδιών πατήστε ΕΔΩ .

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση