Οι μαθητές του 25ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2023.
A’&B’ Τάξη: Σκέψου σαν Υπολογιστής!
Οι μαθητές της Α’ & Β’ Τάξης που παραμένουν στο ολοήμερο, συμμετείχαν στην δραστηριότητα “Arhitecti ai programarii” με κωδικό cw23-jD60L, Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν χρώματα, αριθμούς και βέλη για να δημιουργήσουν ζώα, φυτά, χαρακτήρες καρτούν και πολλά άλλα μέσα από αποσυνδεδεμένες δραστηριότητες.
Για τα αρχεία της δραστηριότητας πατήστε ΕΔΩ
Γ’& Δ’ Τάξη : Κλασσικός Λαβυρινθος: Εισαγωγή στα Βασικά του Προγραμματισμού/
CodeWeek4All Code:cw23-ebhJs
Μέσα από τη δραστηριότητα Κλασσικός Λαβύρινθος του code.org οι μαθητές της Γ’ και Δ’ Τάξης ήρθαν σε επαφη με βασικές έννοιες προγραμματισμού με απλό και διασκεδαστικό τρόπο!
Ε’ τάξη : Δώσε Ζωή στο Ονομά σου / CodeWeek4All Code: cw23-dl4FM
Σε αυτή την δραστηριότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε Τάξης γράφουν το όνομά τους στο Scratch 3.0. Δεν είναι, όμως, τόσο απλό! Κάθε γράμμα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, π.χ. μεγαλώνει, αλλάζει χρώμα ή κάνει κάποιο ήχο κ.ά. Με αυτήν την δραστηριότητα, εξοικιώνονται στην χρήση εντολών κίνησης και όψεων του Scratch 3.0
Στ’ Τάξη: Παιχνίδι κυνηγητού στο Scratch/ CodeWeek4All Code: cw23-ydUWp
Μέσα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα οι μαθητές και οι μαθήτριες εισάγονται σε βασικές εντολές προγραμματισμού και τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής πλατφόρμας Scratch. Στη δραστηριότητα αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν να μετακινούν τον ήρωα στο χώρο και σχεδιάζουν το πρώτο τους παιχνίδι κυνηγητού.
Για το Αρχείο με τις οδηγίες πατήστε ΕΔΩ