Συμμετοχή του σχολείου μας στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα 2022

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια και πλήθος σχολείων συμμετέχει σε δραστηριότητες οι οποίες προωθούν την  δημιουργικότητα,  την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω του προγραμματισμού και άλλων δραστηριοτήτων του τομέα της τεχνολογίας.

H εβδομάδα του κώδικα (Code Week) γιόρτασε φέτος τα 10 της χρόνια και το σχολείο μας δεν θα μπορούσε να μην πάρει μέρος στην επετειακή αυτή εκδήλωση.

Έτσι με εορταστική διάθεση, συμμετείχαμε για  τέταρτη συνεχή χρονιά στην  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού Code Week 2022 μέσα από το eTwinning έργο μας “I believe i can”  με ένα συνεργατικό υπολογιστικό παιχνίδι.

Βασισμένη στην έννοια του Cody Roby ¹, αυτή η δραστηριότητα έχει ως στόχο να εισάγει τους μαθητές στον προγραμματισμό και σε μοτίβα σκέψης που θα τους επιτρέψουν να συνδυάσουν τη δημιουργικότητα και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, και ταυτόχρονα αυτό να συμβάλλει στο  να μάθουν για διάσημες γυναίκες στην ιστορία, τους τόπους καταγωγής τους και τα επιτεύγματά τους.

Η δραστηριότητα: 

20221020 100731 1

Το πλέγμα

Το ρομπότ μας (BeeBot) προσπαθεί να φτάσει στις εικόνες των σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στο ειδικό πλέγμα. Τα παιδιά καλούνται να αναγνωρίσουν τη γυναίκα, να την αντιστοιχίσουν με τη σημαία της χώρας της και να κατονομάσουν το επίτευγμά της προγραμματίζοντας το ρομπότ

 

20221020 102002

Προγραμματίζοντας το ρομπότ

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε παρακάτω την δραστηριότητα από τα τμήματα του σχολείου μας που λάβανε μέρος στην εκδήλωση.

Τμήμα 1: 

 

Τμήμα 2: 

 

¹Το Cody Roby είναι ένα παιχνίδι με το οποίο μαθαίνουμε βασικές αρχές προγραμματισμού. Αποτελείται από κάρτες που δείχνουν κίνηση εμπρός, στροφή αριστερά και στροφή δεξιά. Ο μαθητής τις χρησιμοποιεί για να γνωρίζει τη δομή ακολουθίας και να λύσει ένα πρόβλημα, πχ να κινηθεί μέσα σε ένα πλαίσιο.

Κατηγορίες: Eu CodeWeek, I believe i can, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *