Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2022/2023

Aγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας την σχολική χρονιά 2022/2023 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τo παρακάτω έργο.

I believe i can

Logo 2022 2023Λίγα λόγια για το έργο:

Οι γυναίκες αλλάζουν τον κόσμο εδώ και αιώνες. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από τις ιστορίες εκπληκτικών γυναικών που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές ήρθαν αντιμέτωπες με προκαταλήψεις και δυσκολίες για να το πετύχουν. Ποιο ήταν το μυστικό τους; Απλά έμαθαν να αφουγκράζονται τον εαυτό τους και ακολούθησαν τα πάθη τους χωρίς να διστάσουν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πραγματικότητα. Ακόμη κι όταν κανένας δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρουν. 

Σκοπός του προγράμματος είναι να έρθουν οι μαθητές σε επαφή και να γνωρίσουν σπουδαίες γυναίκες (κορίτσια) στην ιστορία, οι οποίες με τα επιτεύγματά τους, άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ενδυνάμωσης του ρόλου των κοριτσιών και τη μείωση του χάσματος των φύλων, έτσι ώστε, να διασφαλιστεί πως τα κορίτσια δεν παγιδεύονται από την προκατάληψη του φύλου. 

Μέσω συνεργατικών δραστηριοτήτων όπως Steam και η ρομποτική, θα επιχειρήσουμε την ενδυνάμωση των κοριτσιών προκαλώντας τα να αμφισβητήσουν τα πρότυπα που θέτει η κοινωνία και να ενθαρρυνθούν να ακολουθήσουν τα ενδιαφέροντά τους.

Βέβαια η ασχολία μας για τις γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο δεν είναι μόνο για τα κορίτσια! Όλοι κερδίζουμε πράγματα μαθαίνοντας περισσότερα για τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων οι οποίες ενθαρρύνουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου και τα ωθούν να τολμήσουν και να μην φοβηθούν  να αποκαλύψουν τα πάθη τους, τα ενδιαφέροντά τους και να υψώσουν την φωνή τους να φωνάξουν: Εδώ είμαι και ναι, μπορώ! 

Ταυτόχρονα οι κοινωνικές διαφορές και οι διαρθρωτικές ανισότητες μεταξύ γυναικών (κοριτσιών) και ανδρών (γυναικών) θα αμφισβητηθούν, και θα  γίνουν ορατές για να εξαλειφθούν οι αιτίες που τις προκαλούν. (Gender mainstreaming).

Για το έργο αυτό επιλέχθηκαν  σπουδαίες γυναικείες προσωπικότητες, που μπορεί να μην ένιωθαν σπουδαίες από την αρχή, αλλά κατάφεραν να ξεχωρίσουν.  

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *