eTwinning L.I.F.E 6η Εφεύρεση «Το αεροπλάνο» (1ο μέρος)

και τελευταία εφεύρεση  του έργου μας  “L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems” ήταν “Το αεροπλάνο” με το οποίο ασχοληθήκαμε τον Μάιο.

Αυτή τη φορά με την παρουσίαση του αεροπλάνου ασχολήθηκε το 2ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας σε συνεργασία με το 31ο νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και το νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου. Τα νηπιαγωγεία καλέστηκαν να βοηθήσουν τις κουκουβάγιες που βρέθηκαν τον Οκτώβριο στην αυλή του σχολείου τους .
Στο δικό μας σχολείο οι  μαθητές μας αμέσως θέλησαν να βοηθήσουν την μικρή κουκουβάγια την μικρή Γλαύκα η οποία  εμφανίστηκε κρατώντας ένα φτερό από αεροπλάνο.

Με την βοήθεια των γονέων τους ερεύνησαν και συλλέξαν πληροφορίες για τα αεροπλάνα  και  δημιουργήθηκε έτσι μία πολύ ωραία παρουσίαση η οποία στάλθηκε στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία του έργου.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τις δραστηριότητες που έλαβαν μέρος στις τάξεις μας κατά την ενασχόλησή μας με την εφεύρεση του αεροπλάνου.

collage

Οι συλλογή πληροφοριών

Αρχικά όπως κάθε φορά μελετήσαμε και εμείς την παρουσίαση του αεροπλάνου και ακολούθησε συζήτηση.

IMG 4983 1

b6adcbee3

Έπειτα ασχοληθήκαμε με τα διαδικτυακά παιχνίδια που δημιουργήσαμε για να εμπεδώσουμε τις πληροφορίες που μας έδωσε η παρουσίαση του αεροπλάνου.

IMG 5206

Pastidas Kindergarten 2nd class 2

Θελήσαμε να μάθουμε πώς πετάνε  τα αεροπλάνα και ασχοληθήκαμε με πειράματα τα οποία μας έδειξαν πώς αέρας βοηθάει το αεροπλάνο να απογειωθεί και να σταθεί στον αέρα

IMG 5207

1 1

Ζωγραφίσαμε αεροπλάνα και φανταστήκαμε τι μπορούμε να δούμε μέσα από ένα παράθυρο αεροπλάνου

IMG 5209 IMG 5208 1

Σχεδιάσαμε αεροπλάνα και τα αφήσαμε να πετάξουν μέσα στα σύννεφα

67

Χρησιμοποιήσαμε άχρηστα υλικά και κατασκευάσαμε υπέροχα αεροπλάνα

IMG 5223 IMG 5222 1

Ξεφυλλίσαμε την εγκυκλοπαίδεια για να μάθουμε ακόμα περισσότερα για τα αεροπλάνα και ασχοληθήκαμε εκτενέστερα με την πρώτη γυναίκα αεροπόρο Αμέλια Έρχαρτ και κατασκευάσαμε το αεροπλάνο της

5 2

89

b3b0bcb47 opt

Παίξαμε παιχνίδια ρόλων δραματοποιώντας ένα ταξίδι με το αεροπλάνο και γίναμε επιβάτες αεροσυνοδοί και πιλότοι

IMG 5263IMG 5253

IMG 5255IMG 5257

IMG 5259IMG 5261

10 11

Διπλώσαμε χαρτί και φτιάξαμε σαΐτες τις οποίες απογειώσαμε σε αυτοσχέδιο αεροδιάδρομο. Ποιος Θα τη πετάξει πιο μακριά; Ένα παιχνίδι μαθηματικών με την άδεια του Πύργου ελέγχου!

IMG 5229 3

4b0797138f opt

Ποιο αεροπλάνο θα φτάσει στον προορισμό του; Με τα αεροπλάνα της Αμέλια Έρχαρτ έπρεπε να προσγειωθούμε στα σωστά αεροδρόμια στις χώρες και τις πόλεις των συνεργατών μας.
Μόλις μάθαμε τον προορισμό μας, απογειωθήκαμε…

3

Σειροθετήσαμε τα αεροπλάνα στη σωστή σειρά στον διάδρομο απογείωσης (από το μεγαλύτερο στο μικρότερο και από το μικρότερο στο μεγαλύτερο) 13

 

 

Συνεχίζεται…

 

 

 

Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *