Το περιστέρι της Ειρήνης!

Στο ημερολόγιό μας είχαμε κυκλώσει από την αρχή του Μάρτη την ημερομηνία με τον Αριθμό 25 και από κάτω  είχαμε  γράψει  τη λέξη «Ελευθερία». Κάτι σημαντικό συνέβη εκείνη την μέρα που περιμέναμε με μεγάλη αγωνία να μάθουμε.

Κάθε μέρα, όλο ζυγώναμε και πιο κοντά στην μέρα αυτή. Ξαφνικά ένα πρωινό μας επισκέφτηκε ένα άσπρο περιστέρι. Ένα περιστέρι, όχι αληθινό, αλλά ήταν εξίσου όμορφο.

Συστήθηκε και μας είπε το όνομά του «Περιστέρι της Ειρήνης» μας είπε πως το λένε.

Μας διηγήθηκε λοιπόν την ιστορία που συνέβη πριν πολλά χρόνια στις 25 του Μάρτη 1821.

Τα συναισθήματά μας διχασμένα. Στεναχωρηθήκαμε αρκετά που βρεθήκαμε σκλαβωμένοι μα και χαρήκαμε που τελικά είμαστε ελεύθεροι χάριν γενναίων ανθρώπων που έζησαν  και πέθαναν για μας στο παρελθόν.

Για να μην ξεχασουμε ποτέ πως η  Ελευθερία πηγαίνει πάντοτε μαζί με την Ειρήνη. Το περιστέρι αυτό μας έφερε και ένα μικρό τσουβαλάκι με κομμένα γράμματα και μια λέξη.

«ΕΙΡΗΝΗ»

Δυστυχώς από τα τόσα ταξίδια  που κάνει ,τα γραμματάκια μπερδεύτηκαν και το περιστέρι ζήτησε την βοήθειά μας. Το βοηθήσαμε λοιπόν να γράψει την λέξη «Ειρήνη» και όχι μόνο μία αλλά πολλές φορές. Φτιάξαμε και πολλά αδερφάκια περιστεράκια που θα βοηθήσουν το περιστέρι της Ειρήνης στην σημαντική του αποστολή.

Να πετάει από χώρα σε χώρα και όπου διαπιστώνει ότι υπάρχει πόλεμος να αφήνει ένα κλαδάκι ελιάς να πέφτει από το ράμφος του. Στη στιγμή θα φυτρώνει μια ελιά μαγική που θα σκορπά την Ειρήνη.

Την Ειρήνη σε όλη τη χώρα.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση