Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinning 2021/2022

Aγαπητοί γονείς,

το σχολείο μας την σχολική χρονιά 2021/2022 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τα παρκάτω έργα.

  1. L.I.F.E.: Little Inventors save Forest Ecosystems

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα σμήνος κουκουβαγιών ξεφεύγει μετά βίας από τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο δάσος και αναζητά  καταφύγιο.  Κάθε πουλί προλαβαίνει και παίρνει μαζί του ένα αντικείμενο από το δάσος  και καταφτάνει στις τάξεις μας. Αυτά τα αντικείμενα είναι κομμάτια μεγάλων εφευρέσεων τα οποία κάηκαν στη φωτιά. Οι μαθητές μας καλούνται να βοηθήσουν ανακαλύπτωντας  την εφεύρεση μέσω της διερεύνησης. Στη συνέχεια θα την επανασχεδιάσουν και θα την χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τις κουκουβάγιες να φέρουν εις πέρας το σχέδιό διάδοσης του δάσους.Ταυτόχρονα οι μαθητές θα  εισαχθούν στην επιστημονική και υπολογιστική σκέψη μέσω δραστηριοτήτων STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) και ταυτόχρονα θα αναπτύξουν δεξιότητες ζωής που θα καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και την επίγνωσή τους για περιβαλλοντικά ζητήματα και τις φυσικές καταστροφές.

Σε συνεργασία με νηπιαγωγεία από :Ελλάδα,Τουρκία και Σερβία.

2. Xoán discovers Europe

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Xoán, είναι η μασκότ της βιβλιοθήκης από το σχολείο του Vigo της Ισπανίας ο οποίος ετοιμάζει την βαλίτσα  και το διαβατήριό του για να  ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Έχει αποστολή  να ανακαλύψει και να μάθει για τις παραδόσεις, τη μουσική και τον πολιτισμό των χωρών που θα επισκεφθεί.  Ο Xoán επηρρεασμένος από  την Curuxa την μασκότ που μας επισκέφθηκε πέρισυ   αποφάσισε να αφήσει το σχολείο του  για μερικούς μήνες και να ταξιδέψει στην Ευρώπη,  να μας γνωρίσει από κοντά και να μοιραστεί μαζί μας, ποιήματα, τραγούδια και συνταγές των χωρών που θα επισκεφτεί. 

Σε συνεργασία με νηπιαγωγεία από : Ισπανία, Εσθονία και Κροατία.

3. I can if I try

Λίγα λόγια για το έργο:

AIREVITAL_V1

Σε αυτό το έργο  μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επικοινωνήσουν και θα συνεργαστούν με σχολεία από άλλες χώρες  για να δημιουργήσουν “Χαρταετούς  Φιλίας”, στους οποίους θα αποτυπώσουν  τις σκέψεις τους για τη φιλία, την διαφορετικότητα,την γλωσσική πολυμορφία και την πολυπολιτισμικότητα.  

Οι εταίροι του έργου θα ανταλλάξουν ιδέες, θα συνεργαστούν και θα τις εφαρμόσουν από κοινού με  σκοπό να δημιουργήσουν δεσμούς φιλίας, αποδοχής και αλληλοσεβασμού αποκτώντας έτσι θετικές στάσεις για την εθνοπολιτισμική διαφορετικότητα. Παράλληλα οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την αγγλική γλώσσα.  

Σε συνεργασία με νηπιαγωγεία από : Πολωνία, Λιθουανία, Ιταλία και Τουρκία.

4. Literacy everywhere

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Γραμματισμός στα Μέσα (Media Literacy)  αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους Γραμματισμούς στη σύγχρονη εποχή δίνοντας την ικανότητα στο άτομο να κατανοεί  και να αναλύει καλύτερα τα μηνύματα και το περιεχόμενο των Μέσων Επικοινωνίας που συναντά. 

Σε αυτό το έργο θα πραγματοποιήσουμε  δραστηριότητες με τους μαθητές μας με τις οποίες θα  καλλιεργήσουμε  του γραμματισμό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποκωδικοποιώντας, αναλύοντας και αποδεικνύοντας  κρυμμένα μηνύματα στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα με παιγνιώδη μορφή.

Σε συνεργασία με νηπιαγωγεία από Ελλάδα, Τουρκία και Γεωργία

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *