“Η Curuxa ταξιδεύει στην Ευρώπη” eTwinning 2020/2021

Το  διεθνές έργο eTwinning “H Curuxa ταξιδεύει στην Ευρώπη” ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το περασμένο σχολικό έτος  2019/2020  σε συνεργασία με νηπιαγωγεία της Ισπανίας, Σουηδίας , Πολωνίας και Τουρκίας. Λόγω όμως της αναστολής λειτουργίας των σχολείων πέρσι τον Μάρτη το έργο αυτό αναστάλθηκε.

Έπειτα από συζήτηση με τους εταίρους, αποφασίστηκε  να συνεχίσουμε το έργο και να υποδεχτούμε την φίλη μας  Curuxa την μικρή κουκουβάγια  στο σχολείο μας. Οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν με την μικρή Curuxa , η οποία τους μίλησε για το ταξίδι της και τα νηπιαγωγεία που επισκέφθηκε.  Οι μαθητές μας περάσανε  πάρα πολύ όμορφα και έμαθαν πολλά, όπως θα δείτε και στο βίντεο στο τέλος του κειμένου.

Το λογότυπο του έργου

Λίγα λόγια για το έργο:

Η  Curuxa  είναι μία μικρή λούτρινη κουκουβάγια η οποία  ξεκινάει το ταξίδι της από το νηπιαγωγείο του Tirán στην Moaña της  Ισπανίας με ένα γεμάτο σακίδιο. Η εξερεύνησή της στην Ευρώπη περιλαμβάνει νηπιαγωγεία της Σουηδίας, Πολωνίας, Ελλάδας και Τουρκίας.

Μέσα στο σακίδιό της μεταφέρει  την ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών καθώς οι μαθητές των εκάστοτε νηπιαγωγείων θα φροντίζουν να γνωρίσουν στην Κουκουβάγια Curuxa τον τόπο τους και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις της μα και το σακίδιό της.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την επίσκεψη της Curuxa στο δικό μας σχολείο.

 

Κατηγορίες: Curuxa travels around Europe, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *