Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών

Η Ημέρα Ευρωπαϊκών Γλωσσών γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο και πλήθος σχολείων από όλη την Ευρώπη παίρνουν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις εκείνης της ημέρας.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα δημιουργήθηκαν και οι πρώτες από κοινού δραστηριότητες  του προγράμματος  eTwinning “L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems”.  

Οι μαθητές του προγράμματος από Σερβία, Τουρκία και Ελλάδα, δημιούργησαν συνεργατικά ένα λεξικό με λέξεις από κάθε χώρα. Οι μαθητές μας διάλεξαν από μία λέξη την οποία και καταγράψαμε στο λεξικό μας.

Πατήστε εδώ για να δείτε το λεξικό

Οι δραστηριότητές μας όμως δεν τελείωσαν εδώ, καθώς δηλώσαμε συμμετοχή στην  εκδήλωση της ημέρας αυτής με το “Δέντρο των Γλωσσών”. Κάθε χώρα ανέλαβε να “ντύσει” ένα δέντρο  με πολύχρωμα φύλλα τα οποία κατασκεύασαν οι μαθητές. Πάνω σε αυτά κάθε σχολείο ζωγράφισε την σημαία της χώρας του και έγραψαν λέξεις που έχουν σχέση με την συνεργασία μας. Στη συνέχεια τα φύλλα μας τοποθετήθηκαν στο δέντρο μέσω ενός συνεργατικού εργαλείου.  Τέλος τα φύλλα μας έγιναν πάζλ και παίξαμε με τα φύλλα των φίλων μας.

Πατήστε εδώ να δείτε το δέντρο των γλωσσών και να παίξετε τα παζλ πατώντας στις φατσούλες .

Τέλος, στο  βίντεο  που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες τις δραστηριότητες μας καθώς και την κατασκευή του Γλωσσούλη ο οποίος μας έμαθε να χαιρετάμε τους φίλους μας σε όλες τις γλώσσες.

Σε αυτό το σημείο, να ευχαριστήσουμε την Ευρωπαϊκή επιτροπή για την αποστολή εκπαιδευτικού υλικού, όπως χάρτες και βιβλία τα οποία βοήθησαν εμάς και τους μαθητές μας να κατανοήσουμε την έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την γλωσσική πολυμορφία και την πολυπολιτισμικότητα.

 

 

Κατηγορίες: L.I.F.E: Little Inventors save Forest Ecosystems, Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *