Οι Απόκριες στην διαδικτυακή μας τάξη.

Συνήθως οι Απόκριες είναι μια πολύ διασκεδαστική γιορτή για τα παιδιά. Στα σχολεία γίνονται πολλές ευχάριστες και παιχνιδιάρικες δραστηριότητες. Πολύχρωμες κατασκευές μασκών, καπέλων κλπ, παιχνίδια, αναβίωση εθίμων και στο τέλος ένα διασκεδαστικό πάρτυ μασκέ.

Φέτος δυστυχώς οι καταστάσεις μας έφεραν στα διαδικτυακά μαθήματα τα οποία μας στερούν την φυσική επαφή. Αυτό το γεγονός όμως προσπαθήσαμε να το κάνουμε όσο πιο ευχάριστο γίνεται για τα παιδιά.

Οι κατασκευές μας περιορίστηκαν σε υλικά που έχουμε στο σπίτι και τα σχέδια σε ιχνογραφήματα των ίδιων των παιδιών. Παρ’ όλη την απλότητα , το αποτέλεσμα τα χαροποίησε ιδιαίτερα και τα χαμόγελα ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπά τους.

Παρακάτω θα δείτε ένα βιντεάκι από το 2ο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας (πρωινή ομάδα), με την κατασκευή ενός κλόουν από το αποτύπωμα του χεριού των παιδιών και ένα καλαμάκι. Ακόμα θα δείτε την μεταμόρφωση της ιατρικής μάσκας προστασίας σε μάσκα κλόουν.

Τέλος δημιουργήθηκαν οι χαρταετοί του τμήματος φτιαγμένοι από πολύχρωμα χαρτιά και με την ανεκτίμητη βοήθεια των γονέων.

Λόγω καιρού και καραντίνας πολλοί δεν κατάφεραν να πετάξουν τον χαρταετό τους . Με το βιντεάκι που δημιουργήθηκε προσπαθήσαμε να τους φανταστούμε να πετάνε στους αιθέρες.

Με την ευχή να γυρίσουμε σύντομα στις τάξεις μας και να συνεχίσουμε τα μαθήματα μας με την μορφή που όλοι έχουμε μάθει και αγαπήσει.

 

Κατηγορίες: Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *