Οι Χαρταετοί της Φιλίας

Το έθιμο του πετάγματος του Χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα, είναι ένα έθιμο που αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά και το επεξεργαζόμαστε κάθε χρόνο στην τάξη μας. Φέτος αν και οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες δεν θα μπορούσε να λείψει από την διαδικτυακή μας τάξη η ενασχόλησή μας μαζί του.

Αρχικά  συζητήσαμε με τα παιδιά για το πώς περάσαμε την Καθαρά Δευτέρα και αν πέταξαν Χαρταετό. Στη συνέχεια διαβάσαμε την Ιστορία του “Χαρταετού της Φιλίας”. Ένα υπέροχο παραμύθι γραμμένο και εικονογραφημένο από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου Τριφυλλίου.

Το παραμύθι μας εξιστορεί την ιστορία ενός λυπημένου  ολόλευκου Χαρταετού ο οποίος  ψάχνει να βρει την συνταγή της Φιλίας προκειμένου να σταματήσει ο Πόλεμος, η Λύπη και η Στεναχώρια. Αφού  μάθαμε ποια είναι τα συστατικά της αληθινής Φιλίας και γνωρίζοντας  πόσο σημαντική είναι, αποφασίσαμε να την ζωγραφίσουμε για να μας συντροφεύει στην τάξη μας.

Πατήστε πάνω στην εικόνα

Ταυτόχρονα  ζωγραφίσαμε μέσω της εφαρμογής συνεργατικά  έναν πολύχρωμο Χαρταετό επιλέγοντας  ο καθένας  μας και από ένα χρώμα στους φιόγκους της ουράς του και τον  αφήσαμε ελεύθερο να πετάξει ψηλά στον Ουρανό.

Στη συνέχεια παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής διάσημων ζωγράφων σχολιάζοντας τα χρώματα που χρησιμοποίησαν για να απεικονίσουν τους χαρταετούς τους καθώς  και το σχήμα που τους έδωσαν. Μετρήσαμε τις γωνίες τους όπως και τα τρίγωνα που συνθέτουν τους Χαρταετούς στις εικόνες. Διαπιστώσαμε ότι οι Χαρταετοί με 6  τρίγωνα έχουν σχήμα  εξάγωνο και οι αυτοί με 8 Οκτάγωνο.

Χαρταετοί στην Ακρόπολη

Σειρά είχαν τώρα οι δικοί μας χαρταετοί. Φροντίσαμε και είχαμε σχεδιάσει 6 τρίγωνα τα οποία κόψαμε, χρωματίσαμε, και τα συνθέσαμε σε ένα εξάγωνο Χαρταετό όπως είδαμε στους πίνακες.

Τέλος αφήσαμε τους Χαρταετούς μας να ανεμίζουν παρέα για να παίξουν όλοι μαζί στον ουρανό το Παιχνίδι της Φιλίας αφού τώρα ξέρουμε πια την συνταγή.

 

 

Κατηγορίες: Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *