Εξερευνώντας τις μάσκες των πολιτισμών!

Κατά την διάρκεια της δράσης Ιανουαρίου “Φορώντας την μάσκα μου μπορώ να ταξιδέψω στον κόσμο αυτό” του προγράμματος Etwinning “Wearing my mask I can…” εκτός από τις μάσκες των πολιτισμών που δουλέψαμε ως τμήμα, μελετήσαμε και των υπολοίπων πολιτισμών που ασχολήθηκαν τα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία του προγράμματος.

Παρακάτω θα δείτε κάποιες δράσεις που κάναμε πάνω στις παρουσιάσεις των συνεταίρων μας.

Αφού είδαμε την παρουσίαση με τις μάσκες της Αιγύπτου του Νηπιαγωγείου Πιπεριάς και του 31ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης γίναμε μούμιες και διασκεδάσαμε!!!

Μετά την προβολή της παρουσίασης των μασκών της Αμερικής του 1ου Νηπιαγωγείου Προσοτσάνης και του 14ου Νηπιαγωγείου Πτολεμαΐδας μας έκανε εντύπωση ο μύθος του Θεού Ρέιβεν των Ινουίτ που κατά τον μύθο είχε την μορφή πουλιού και δημιούργησε τον κόσμο. Ζωγραφίσαμε λοιπόν τον μύθο αυτό.

Μας έκανε τρομερή εντύπωση η παρουσίαση των μασκών της Αφρικής του 31ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης. Στο τέλος της, ακούσαμε και χορέψαμε αφρικάνικους χορούς.

Παίξαμε ένα online κουίζ για να αξιολογήσουμε τις γνώσεις που αποκτήσαμε για τις μάσκες όλων αυτών των πολιτισμών.

Εξερευνήσαμε το συνεργατικό Μουσείο με τις μάσκες και τις ζωγραφιές των παιδιών από όλα τα Νηπιαγωγεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ψηφίσαμε την μάσκα που μας άρεσε περισσότερο.

Και τέλος αφού ψηφίσαμε την ζωγραφίσαμε.

 

Κατηγορίες: Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Φορώντας την μάσκα μου μπορώ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *