Το σχολείο μας στους Υποστηρικτές της Ημέρας του Ασφαλούς Διαδικτύου

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου στις 9 Φεβρουαρίου δηλώνοντας υποστήριξη στην δράση του Saferinternert 4Kids 

Μέσα από δραστηριότητες και συζητήσεις οι μαθητές  μας κατανόησαν πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια  και  η σωστή χρήση του διαδικτύου.

Αρχικά μάθαμε να στέλνουμε τον κύριο Google στα σωστά μονοπάτια  και να μην ξεφεύγουμε από τις αναζητήσεις μας

Μιλήσαμε για το πόσο σημαντικό είναι να προφυλάσσουμε τα δεδομένα μας και γράψαμε το προσωπικό μυστικό μας κωδικό τον οποίο δεν τον λέμε σε κανέναν.

Είδαμε στο βίντεο του SaferInternet 4Kids ποια ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι κατάλληλα για την ηλικία μας και τα ταξινομήσαμε εστιάζοντας στο νούμερο που αναγράφεται στη θήκη

Γίναμε προγραμματιστές και σχεδιάσαμε το δικό μας ηλεκτρονικό παιχνίδι αναγράφοντας την κατάλληλη ηλικία και το περιγράψαμε στους συμμαθητές μας.

 

Τέλος όλοι μαζί ζωγραφίσαμε σχεδιάσαμε και γράψαμε μηνύματα για την Ημέρα του Ασφαλούς Διαδικτύου. Το αποτέλεσμα ήταν μία Αφίσα την οποία και αποστείλαμε στο Saferinternet4 kids για να δείξουμε την υποστήριξή μας.

 

Να σημειώσουμε εδώ ότι η τάξη μας θα πάρει μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε ο Ήρωας του Διαδικτύου» του  Ίδρύματος  Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google. 

Δημοσιεύθηκε στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση