Χειμώνας συνέχεια…

Σε συνέχεια της επεξεργασίας μας με θέμα τον χειμώνα αποφασίσαμε στο 4ο τμήμα του Νηπιαγωγείου μας να ασχοληθούμε εκτενέστερα με αυτήν την εποχή.

Ζώα σε χειμερία νάρκη

Διαβάσαμε το παραμύθι «Ένα σπίτι για όλους» του Corr Christopher

Βαθιά στο δάσος ήταν ένα μικρό ξύλινο σπίτι με εννιά όμορφα παραθυράκια και μια κόκκινη εξώπορτα. Ένας ποντικός αποφάσισε πως είναι το τέλειο σπίτι για να μείνει. Το ίδιο κι άλλα ζώα του δάσους. Το ίδιο και ένας μεγάλος αρκούδος.

Μας θυμίζει τίποτα αυτή η ιστορία; Βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στα δύο παραμύθια, το «Ένα σπίτι για όλους» που διαβάσαμε και «Το γάντι» που είχαμε  διαβάσει την προηγούμενη ημέρα.

Γιατί ψάχνουν όμως σπίτι κάποια ζώα τον χειμώνα; Υπάρχουν ζωάκια που πέφτουν σε χειμερία νάρκη, δηλαδή κοιμούνται όλο το χειμώνα. Ποια ζωάκια λέτε να είναι αυτά; Ας φτιάξουμε το βιβλιαράκι-αλφαβητάριο με τα ζώ σε χειμερία νάρκη.

ΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ;

Τις επόμενες μέρες ξανατραγουδήσαμε το τραγούδι του χειμώνα φυσικά!!! Και Ααα αρχίζει παγωνιά!!!! Αλήθεια αντέχουν όλα τα ζώα το κρύο; Το ξέρατε ότι κάποια είναι αποδημητικά και φεύγουν σε πιο ζεστά μέρη, ενώ άλλα ζουν αποκλειστικά στους πάγους; Το ξέρατε επίσης ότι οι Εσκιμώοι ζουν σε σπίτια από πάγο; Αφού διαβάσαμε το παραμύθι «ο Μεγάλος Χνουδωτός» της Γιολάντας Τσορώνη Γεωργιάδη παρατηρήσαμε την εικονογράφηση και την ζωή στους πάγους. Έπειτα  ήρθε η ώρα για την  κατασκευή μας με θέμα ποιοι ζουν στους πάγους.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *