Χειμώνας στη διαδικτυακή τάξη του 1ου απογευματινού τμήματος

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που φέρνει μαζί του τον Χειμώνα. Το κρύο γίνεται πιο τσουχτερό, και η φύση αλλάζει. Δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε σε αυτήν την εποχή.

Θέλοντας να ασχοληθούμε πιο εντατικά με τον Χειμώνα παρατηρήσαμε πίνακες ζωγραφικής  και εικόνες με χειμερινά τοπία. Ενδεικτικά εδώ κάποιοι από αυτούς.

Κατά την διάρκεια της περιήγησής μας καλέσαμε τα παιδιά να συγκρίνουν, να μετρήσουν, να μας διηγηθούν τι βλέπουν, να υποθέσουν και να φανταστούν.

Με αφορμή την περιέργεια των παιδιών για το χιόνι, καθώς  ξεχώρισε από την περιήγησή μας, κατασκευάσαμε τις δικές μας χιονονιφάδες. Τι όμορφες που είναι όταν  πέφτουν και χορεύουν τον χορό των χιονονιφάδων (πατήστε στην εικόνα για να δείτε τις χιονονιφάδες των παιδιών να χορεύουν).

Αφού διασκεδάσαμε με τις χορευτικές φιγούρες των χιονονιφάδων μας, συζητήσαμε πόσα άλλα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε με το χιόνι και να διασκεδάσουμε. Φυσικά καταλήξαμε στον αγαπημένο μας χιονάνθρωπο. Πόσοι άραγε από σας φτιάξατε χιονάνθρωπο στη Ρόδο;

Εμείς πάντως φτιάξαμε χιονάνθρωπους μοναδικούς, φτιαγμένους από τα χεράκια των μαθητών μας και το καλύτερο; Δεν λιώνουν ποτέ!

Επειδή όμως το παιχνίδι δεν τελειώνει ποτέ οι χιονάνθρωποι αποφάσισαν να σκαρφιστούν ένα παιχνίδι για να μας μπερδέψουν. Ανακατέψανε τα ονόματα και μας προκάλεσαν να βρούμε. Τα παιδιά περιγράψανε τους χιονάνθρωπους τους και  με τις σωστές οδηγίες που δώσανε οι  συμμαθητές τους τοποθετήθηκαν τα ονόματα στη σωστή σειρά.

ό

Τέλος αφού τους ξεμπερδέψαμε διαβάσαμε το παραμύθι ο “Τουρτούρης” το οποίο μας θύμισε ότι μπορεί το χιόνι να λιώνει με τη ζέστη, αλλά ταυτόχρονα η φιλία ζεσταίνει την καρδιά μας.

Κατηγορίες: Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Μένουμε Ασφαλείς. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *