Τα παιδιά μας μιλούν για τα δικαιώματα τους

Η 11η Δεκεμβρίου, ημέρα ίδρυσης  της Unicef , καθιερώθηκε ως  Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού. Από το 1946 έως και σήμερα στηρίζει και προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου.

Στο eTwinning έργο μας “Φορώντας την μάσκα μου μπορώ…” ασχοληθήκαμε με την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού και αναλάβαμε δράσεις  που αφορούν την προάσπιση των Δικαιωμάτων τους.

Τα συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία κατανεμηθήκαμε σε 4 ομάδες. Έτσι δημιουργήθηκε η ομάδα επιτραπέζιου παιχνιδιού, η ομάδα αφίσας, η ομάδα ποιήματος και η ομάδα τραγουδιού.

Το 2ο τμήμα του νηπιαγωγείου μας (πρωινό τμήμα) σε συνεργασία με το 1ο Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης Δράμας και 1ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου Κρήτης δημιούργησαν με τους μαθητές την αφίσα της δράσης.

Το ολοήμερο τμήμα του 2ου τμήματος μαζί με το Νηπιαγωγείο Πιπεριά Πέλλας ανέλαβαν με τους μαθητές τους να γράψουν τους στίχους για το τραγούδι της δράσης.

Ομάδα Αφίσας:
Οι μαθητές του 1ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου ζωγράφισαν τα δικαιώματα των παιδιών τα οποία παρουσιάστηκαν στο πρωινό τμήμα του Νηπιαγωγείου μας. Οι μαθητές μας  καλέστηκαν να αναγνωρίσουν τα δικαιώματα, να τα ονοματίσουν και να τα καταγράψουν. Επιπλέον επέλεξαν το φόντο της αφίσας. 
Το Νηπιαγωγείο Προσοτσάνης συνέχισε την καταγραφή των δικαιωμάτων, του μηνύματος της δράσης καθώς και των συνεργατών με τους μαθητές τους.
Ομάδα Τραγουδιού:
Οι  μαθητές του ολοήμερου τμήματος και του Νηπιαγωγείου Πιπεριάς  παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις που ετοιμάστηκαν από τις νηπιαγωγούς και στη συνέχεια γνώρισαν την Μάγισσα Αντιδικαιωματούλα  η οποία έκλεψε τα δικαιώματα των παιδιών.  Τα δικαιώματα εικονογραφήθηκαν από τους μαθητές και στάλθηκαν στα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία. Έπειτα οι μαθητές πειραματίστηκαν με ρίμες  βάσει συνδετικών εικόνων  για τα δικαιώματα.
Την σύνθεση της μελωδίας ανέλαβε ο κ. Λιπαρίνης Γιάννης, δάσκαλος κιθάρας και το τραγούδι ερμήνευσε η μαθήτρια Σαμαρά Ιωάννα κόρη της συναδέλφου του συνεργαζόμενου Νηπιαγωγείου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των δράσεων του Νηπιαγωγείου μας. Στο τέλος έχουμε εντάξει το βίντεο της τελικής παρουσίασης όλων των δράσεων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η δράση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, μα και στους γονείς τους διότι χωρίς  την βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή αυτή η προσπάθεια.

Δείτε την διαδικασία δημιουργίας της αφίσας μας

Η Αφίσα μας

Ακούστε το τραγούδι μας  και τραγουδήστε μαζί με τα παιδιά σας με την βοήθεια του εικονόλεξου

   Το εικονόλεξο “Τραγούδι για τα δικαιώματα”

 

 

Η συνολική παρουσίαση όλων των ομάδων των συνεργαζόμενων Νηπιαγωγείων

Κατηγορίες: 11η Δεκεμβρίου Ημέρα του Παιδιού, Γενικά, Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Μένουμε Ασφαλείς, Φορώντας την μάσκα μου μπορώ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *