Καλώς μας ήλθες Μάη…

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Απρίλη. Από αύριο μας αποχαιρετά και παίρνει τη θέση του στο θρόνο του μήνα ο αδερφός του ο Μάιος. Ο πιο λουλουδένιος  μήνας του χρόνου και ο πιο  πολύχρωμος.

Παρέα με την μητέρα του την Άνοιξη παίρνουν τα πινέλα τους και χρωματίζουν όλη τη φύση. Τότε λογής, λογής λουλούδια σε διάφορα χρώματα κατακλύζουν το περιβάλλον.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή  υποδεχόμασταν των μήνα των λουλουδιών με ένα όμορφο  στεφάνι το οποίο κρεμούσαμε στην πόρτα μας. Φέτος δυστυχώς δεν θα μπορέσουμε να ξεχυθούμε στη φύση και να μαζέψουμε λουλούδια.

Δε θα αφήσουμε όμως τον Μάιο παραπονεμένο .Θα πλέξουμε ένα διαφορετικό στεφάνι. Τώρα θα ρωτήσετε μα πού θα τα βρούμε τα λουλούδια ; Μα εσείς θα τα φτιάξετε, παρέα με την κυρία Φαντασία.

Θα πάρετε την κυρία Φαντασία από το χέρι και παρέα  με τους γονείς  σας θα ψάξετε υλικά που έχετε στο σπίτι σας και μπορείτε με αυτά να φτιάξετε ένα λουλούδι όπως το θέλετε εσείς. Αυτά τα υλικά μπορεί να είναι καπάκια από μπουκάλια,τσόφλια αυγών, υφάσματα, χαρτιά από περιοδικά, κουμπιά μπορείτε να «κατασκευάσετε» ένα λουλούδι με τουβλάκια. Επίσης μία πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε ένα λουλούδι από φρούτα ή λαχανικά. Ακόμα και ένα «πικάντικο» με κέτσαπ και μουστάρδα. Αν σας αρέσει και να μεταμφιέζεστε μπορείτε και εσείς να ντυθείτε λουλούδια.

Βασιζόμαστε σε σας και την φαντασία σας  και περιμένουμε τα λουλούδια σας ως την Κυριακή το βράδυ. Πριν από αυτό δείτε το βίντεο που υπάρχει στο τέλος της ανάρτησης  και ξεκινήστε!!

Εμείς θα τα συλλέξουμε και θα φτιάξουμε το πιο όμορφο  στεφάνι Πρωτομαγιάς που έχουμε φτιάξει ποτέ, γιατί αυτό το στεφάνι μπορεί να μην κρεμαστεί στις  πόρτες μας αλλά στις πόρτες των καρδιών μας και εκεί σίγουρα θα παραμείνει για πάντα ανθισμένο!

Καλώς μας ήλθες Μάη λοιπόν! Σε περιμένουμε! Καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

 

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά, Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Etwinning, Μένουμε Σπίτι .....ΜΑΖΙ!!. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση