Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

Η εγκύκλιος για τον προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος για το σχολικό έτος 2016-2017

Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε την εγκύκλιο για τον Προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων για το σχολικό έτοςegkyklios 2016-2017. Σε σχέση με την υπουργική απόφαση που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.1324/11-05-2016τ.Β΄ υπάρχουν αλλαγές.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο.

Η αίτηση για το Ολοήμερο Δημοτικό σε μορφή pdf

Η αίτηση για το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο σε μορφή pdf

Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 14 φοιτώντες μαθητές. Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:

α) οι μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας.
β) οι μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους). κλπ.

Το ίδιο ισχύει και για τα νηπιαγωγεία.

Στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία όπου διαπιστώνεται η ανάγκη πρόωρης υποδοχής νηπίων/προνηπίων ή μαθητών δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:00-8:00). Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια ή μαθητές τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα και των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς.

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *