Αρχεία για Μάιος 2014

ΔΑΚΕ ΠΕ Κέρκυρας: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές στις 4 Ιουνίου 2014 »

Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια της τεράστιας οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τον τόπο και της ανελέητης επίθεσης που δέχεται ο κλάδος μας. Είναι, θεωρούμε, περιττό να απαριθμήσουμε όλα αυτά τα κεκτημένα που μας αποστέρησε η πολιτική που ακολουθήθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια. Όλοι μας γνωρίζουμε… […]

Όλα τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας »

Δείτε εδώ τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν στο ΔΣ  για τις εκλογές του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κέρκυρας που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Ιουνίου στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από τις 13:00 έως 19:30, για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ε.Ε. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Ιουνίου στις 7μ.μ. στο 7ο Δ.Σ. Κέρκυρας.

Προγραμματισμός λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών- Νηπιαγωγείων) και ΕΑΕΠ για το σχολικό έτος 2014-2015 »

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκυκλίους για τον Προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Σχολικών Μονάδων (Δημοτικών- Νηπιαγωγείων) και για τον Προγραμματισμό λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων Ενιαίου Αναμορφωμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος (ΕΑΕΠ), για το σχολικό έτος 2014-2015. 

Εγκύκλιος μεταθέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2014-2015 »

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε την εγκύκλιο μεταθέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. για το σχολικό έτος 2014-2015.  Δείτε εδώ την εγκύκλιο.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: ΑΕΕ σχολικής μονάδας »

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, η πλειοψηφία των σχολείων της Κέρκυρας δε συμμετέχει ως σήμερα στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, συντασσόμενη με τις αποφάσεις της ΔΟΕ και των Γενικών Συνελεύσεων και του ΔΣ του Συλλόγου μας.  Έτσι συνεχίζουμε ως το τέλος με στάσεις εργασίας και στην ολομέλεια, μπλοκάρουμε τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης και εμποδίζουμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων […]

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας »

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με έγγραφό του προς το Διευθυντή Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας  έχει ζητήσει έγκριση άδειας για όλα τα μέλη του προκειμένου ώστε να συμμετάσχουμε στην Τακτική Εκλογική Γενική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 . Η χορήγηση άδειας στα μέλη του σωματείου για […]

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: 48ωρη απεργία (2-3 Ιουνίου) και 3ωρες στάσεις εργασίας – Συγκέντρωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κέρκυρας »

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε  λαμβάνοντας υπόψη του και την απόφαση της Δ.Ο.Ε. για κήρυξη πάγιας 48ωρης απεργίας και 3ωρης στάσης εργασίας στην διάρκεια πραγματοποίησης διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας.

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας, 7-8 Ιουνίου 2014 »

Συνάδελφοι – σσες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, πλήρως συντεταγμένη στην πολιτική του «εντέλλεσθε» της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να «επιβάλλει και να ορίσει» νέα ήθη και συνθήκες εργασίας κατά τις επιταγές του Ο.Ο.Σ.Α.

Β. Παληγιάννης: 10.929 οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Π.Ε. Η αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών »

Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κι έως σήμερα έχουν προσληφθεί 10.929 εκπαιδευτικοί για την κάλυψη των αναγκών της εκπαίδευσης. Από αυτούς 7.948 έχουν προσληφθεί στη Γενική Εκπαίδευση και 2.981 στην Ειδική Αγωγή.

ΔΟΕ: Επιμόρφωση Στελεχών Εκπαίδευσης εκτός εργασιακού ωραρίου »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του τα ερωτήματα πολλών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σχετικά με την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας, εκτός ωραρίου εργασίας

Β. Παληγιάννης: Μόλις 272 διορισμοί στην ΠΕ την τελευταία 3/ετία (2010-2013) έναντι 7.192 συνταξιοδοτήσεων »

Με βάση τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου τα τρία τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκαν 7.192 εκπαιδευτικοί Π.Ε.

Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμοί, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων »

Δείτε εδώ την οριστική  απόφαση για τις Ιδρύσεις, Προαγωγές, Υποβιβασμούς, Συγχωνεύσεις και Καταργήσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.

Β. Παληγιάννης: Κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών »

Με αφορμή μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με την κρίση και τοποθέτηση υπεράριθμων εκπαιδευτικών, σας κοινοποιώ την ισχύουσα νομοθεσία για ενημέρωσή σας.

Συμπληρωματική εγκύκλιος διοριστέων ΑΣΕΠ κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών σχολ. έτους 2013-2014 »

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προκειμένου να προβεί στην κάλυψη του συνόλου των οργανικών θέσεων του κλάδου ΠΕ60-Νηπιαγωγών που προκηρύχθηκαν με την αριθμ. 11547/Δ1/28.01.2014 (ΑΔΑ: ΒΙΨ19-ΝΘΕ) ανωτέρω σχετική εγκύκλιο, προγραμματίζει να προβεί στο διορισμό δεκατριών (13) εκπαιδευτικών αποκλειστικά από τον πίνακα διοριστέων του οικείου γραπτού διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. 2008 και καλεί τους υποψηφίους που είναι […]

Εκπαιδευτικές άδειες εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 – Διευκρινίσεις για τους υποτρόφους Ι.Κ.Υ. »

Eκπαιδευτικές άδειες εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014-2015 – Διευκρινίσεις για τους υποτρόφους Ι.Κ.Υ. Δείτε εδώ το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας.

ΔΟΕ: Οριστική Ημερήσια Διάταξη 83ης Γ.Σ. του κλάδου »

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Σύμφωνα με το άρθρο 35 του καταστατικού της Δ.Ο.Ε., σας αποστέλλουμε την Οριστική Ημερήσια Διάταξη της 83ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου για συζήτηση και έγκριση από τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων σας.

ΔΟΕ: Κήρυξη πάγιας 48ωρης απεργίας και 3ωρης στάσης εργασίας »

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. λαμβάνοντας υπόψη του την πραγματοποίηση διημερίδων στα «πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Επιμόρφωσης  Στελεχών Εκπαίδευσης σε θέματα αξιολόγησης» που αφορά  τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων σε όλους τους νομούς της χώρας αποφασίζει τα παρακάτω

Τα ιατρικά δικαιολογητικά εγγραφής των μαθητών στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό »

Μεταξύ των απαιτούμενων δικαιολογητικών για την εγγραφή των μαθητών στο νηπιαγωγείο και στην Α’ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι και τα εξής: Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (Β.Υ.Π.) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια και το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή. Δείτε εδώ το έγγραφο του υπουργείου Παιδείας για τον […]

Εγγραφές μαθητών στις σχολικές μονάδες Π.Ε. της χώρας για το σχολικό έτος 2014-2015 – Λήξη σχολικού έτους 2013-2014 »

Οι εγγραφές των νηπίων και των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους. Για το σχολικό έτος 2013-2014 η διδασκαλία των μαθημάτων θα λήξει την Παρασκευή 13-6-2014, ημέρα κατά την οποία θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου και θα αποσταλούν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ τάξης […]

Παροχή οδηγιών σχετικά με τον καθορισμό αποδοχών αναπληρωτών »

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για τον καθορισμό αποδοχών του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α. και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικότερα σχετικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και των μεταπτυχιακών τους. Από τις 14-4-2014 και μετά, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι των […]