Κανάλι νέων (RSS Feed) του άρθρουΤρέχον άρθρο

ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας, 7-8 Ιουνίου 2014

Συνάδελφοι – σσες η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, πλήρως συντεταγμένη στην πολιτική του «εντέλλεσθε» της μνημονιακής εκπαιδευτικής πολιτικής της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρείsepe_logo να «επιβάλλει και να ορίσει» νέα ήθη και συνθήκες εργασίας κατά τις επιταγές του Ο.Ο.Σ.Α.

Με έγγραφό της (27/5/2014) «θεωρεί επιβεβλημένη» την παρουσία συναδέλφων στις 7 και 8 Ιουνίου (Σάββατο και Κυριακή) και καλεί τους Διευθυντές/ ντριες να «πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων, ώστε να ορισθεί ένας τουλάχιστον εκπαιδευτικός ο οποίος θα παρακολουθήσει το Συνέδριο».

Αναζητούν δηλαδή συνεργάτες στη νομιμοποίηση εργασιακού καθεστώτος γαλέρας, όπου οποιοσδήποτε στέλεχος θα καταπατεί τις συνθήκες εργασίας μας, καθώς θα αποφασίσει και θα μετατρέπει τα εργασιακά μας δικαιώματα σε κουρελόχαρτα υπό την απειλή της αξιολόγησης, καθώς μας ενημερώνει πως «στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής».

Οι εκπαιδευτικοί δεν είμαστε αντίθετοι στην διεξαγωγή συνεδρίων με θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα αρκεί να μην προωθούν την επιβεβλημένη παρουσία συναδέλφων σε δράσεις εκτός ωραρίου εργασίας μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας ομόφωνα τονίζει για μια ακόμα φορά πως κανείς εκπαιδευτικός δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ασκήσει έργο ή να παρακολουθήσει το οποιαδήποτε συνέδριο, ημερίδα ή άλλου τύπου επιμόρφωση εκτός του εργασιακού του ωραρίου.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

sepe_ypografi

Trackback URL



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *