Παγκόσμια Ημέρα των ζώων (4 Οκτωβρίου)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη σημασία αυτής της ημέρας και τις δραστηριότητες που έχουμε υλοποιήσει με το Ολοήμερο τμήμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων.

Είναι μια σημαντική υπενθύμιση ότι η φροντίδα και η υπευθυνότητα προς όλα τα είδη ζώων – από τα κατοικίδια μέχρι τα άγρια – είναι ευθύνη όλων μας.

  • Έτσι, συζητήσαμε  για τη σημασία της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε όλοι στην ευημερία τους.
  • Διαβάσαμε το παραμύθι «Πώς να κάνεις έναν ελέφαντα να χορέψει», συζητήσαμε για τα συναισθήματα του ήρωα, το πρόβλημά του και πως οδηγήθηκε στη λύση του, μέσα από την επαφή του με τα άλλα ζώα. 

1

·      Παίξαμε ένα κουίζ βασισμένο στο Παραμύθι

  • Γνωρίσαμε τις κούκλες του προγράμματος «Βήματα για τη ζωή», μέσα από ένα κουκλοθέατρο.
  •       Φτιάξαμε τις δικές μας κούκλες ζώων, μέσα από μια ψηφοφορία και αποφασίσαμε να είναι γάτες και λιοντάρια.

IMG 4061

  • Τραγουδήσαμε, παίξαμε παιχνίδια μνήμης, περιγραφής και μαντέματος ζώου, (παιχνίδι :«Στο κεφάλι το έχω») και τα μοιραζόμαστε μαζί σας μέσα από αυτό το Hot spot που είναι γεμάτο εκπλήξεις, τις οποίες μπορείτε να ανακαλύψετε  κάνοντας κλικ στην εικόνα και αφού πατήσετε το σταυρουδάκι.

Προσθέστε επικεφαλίδα

    Η Νηπιαγωγός του Ολοήμερου Τμήματος 1

  ΄Ελενα  Καλαμίδα