ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ SELF-TEST ΚΑΙ COVID

Αναπαράγουμε την ενημέρωση από το blog του Δημοτικού Σχολείου Φαρρών ( για λόγους ταύτισης και αποφυγής σύγχυσης καθώς υπάρχουν οικογένειες με μαθητές και στα δύο σχολεία), το οποίο και ευχαριστούμε.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) το self- test θα πραγματοποιηθεί  έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Τα αποτελέσματα πρέπει να δηλωθούν υποχρεωτικά στην πλατφόρμα edupass και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες,

(α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και

(β) με αρνητικό self-test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό self-test (ή rapid-test), η απομόνωση θα παρατείνεται.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα γίνεται έλεγχος σε όλο το τμήμα ως εξής:
α) Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες (δύο rapid και τρία self test).

β) Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test εκείνες τις ημέρες (τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7).

Για την δωρεάν πραγματοποίηση του τεστ σε δημόσιες δομές οι μαθητές θα παραλαμβάνουν έντυπη βεβαίωση από το σχολείο.

Κατά τα λοιπά ισχύουν όλα τα υπόλοιπα μέτρα που εφαρμόζονταν πριν τις διακοπές. Παρακαλούμε για την αυστηρή τους τήρηση, ώστε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του σχολείου. Ιδιαίτερα πρέπει να προσεχθούν τα εξής:

  1. Τα self test πρέπει να διενεργούνται κανονικά σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες των ειδικών και τα αποτελέσματα να δηλώνονται στην πλατφόρμα edupass (https://edupass.gov.gr/). Αν κάποιο παιδί για οποιονδήποτε λόγο δεν πραγματοποιήσει το test, δεν πρέπει να προσέλθει στο σχολείο.
  2. Χρήση ασφαλούς μάσκας που εφαρμόζει πλήρως στο πρόσωπο από όλους τους μαθητές. Οι μαθητές θα πρέπει να διαθέτουν εφεδρικές μάσκες (τουλάχιστον 2 μάσκες).
  3. Οι μαθητές δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο, αν έχουν κάποιο από τα συμπτώματα: πυρετός, καταρροή, βήχας, πονόλαιμος.
  4. Άμεση ενημέρωση του σχολείου σε περίπτωση θετικού ελέγχου. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ στον σύνδεσμο:

https://www.minedu.gov.gr/news/51109-05-01-22-erotiseis-apantiseis-gia-ti-leitourgia-ton-sxoleion

Καλή δύναμη σε όλους μας!