Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων ” Γέφυρα, γέφυρα μια ανοιχτή αγκαλιά, γέλια , τραγούδια και όνειρα τρελά”.

Το σχολικό έτος 2023-2024 υλοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: ” Γέφυρα, γέφυρα μια ανοιχτή αγκαλιά, γέλια τραγούδια και όνειρα τρελά”. Το πρόγραμμα στηρίχθηκε στην ανάπτυξη των μαθησιακών περιβαλλόντων που προάγουν τη διερευνητική μάθηση. Η διερευνητική μάθηση αφορά σε μαθησιακές διαδικασίες των οποίων σημείο εκκίνησης αποτελούν θέματα , ερωτήματα ή προβλήματα , τα οποία αναδύονται από συνθήκες του φυσικού και κοινωνικοπολιτισμικού περιβάλλοντος. Στην προκειμένη περίπτωση η καθημερινή θέα της Γέφυρας ” Χαρίλαος Τρικούπης” από το Νηπιαγωγείο μας και η επαφή των παιδιών κατά τις μετακινήσεις τους αποτέλεσαν το έναυσμα.
Τις δραστηριότητες μας μπορείτε να δείτε στο βίντεο βίντεο

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eTwinning για το σχολικό έτος 2023-2024

Artist in action go artocha logo 2

Τη σχολική χρονιά 2023-2024 το Νηπιαγωγείο Αντιρρίου συμμετείχε και υλοποίησε έργο etwinning, σύμφωνα με την Α.Π 120368/Η1/25/10/2023 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με θέμα: « Σχεδιασμός και υλοποίηση etwinning έργων για το σχολικό έτος 2023-2024.
Το etwinning – η κοινότητα των Σχολείων της Ευρώπης αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – βελτιώνει την παιδαγωγική διαδικασία , ενώ τα σχολεία κρίνουν τη δράση ως δραστηριότητα που προσθέτει αξία στη συμβατική μάθηση.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 2 νηπιαγωγεία από την Ελλάδα, 2 νηπιαγωγεία από την Τουρκία και μια σχολική μονάδα από την Ισπανία. Η Ισπανία με την εκπαιδευτικό Lara Soler είναι η ιδρύτρια χώρα και η Ελλάδα με την εκπαιδευτικό Οικονόμου Βασιλική είναι η συνιδρύτρια χώρα.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και οι 3 εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας, Ελευθεράκη Θεοδώρα, Οικονόμου Βασιλική και Ζαχαροπούλου Καλλιόπη, υλοποιώντας τις δραστηριότητες στο διδακτικό ωράριό τους.
Τίτλος του προγράμματος: «Artist in action,go ARTocha!”. ). Πρόκειται για ένα έργο με θέμα την Τέχνη για μαθητές ηλικίας 3 έως 12 ετών (νηπιαγωγείο και τάξεις του δημοτικού).
Το etwinning πρόγραμμά μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Είχαμε την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουμε με νέους φίλους από άλλες χώρες και να συνδημιουργήσουμε μέσα από ένα ασφαλές εικονικό περιβάλλον μάθησης , το Twinspace.
Ακολουθούν σύνδεσμοι στους οποίους μπορείτε να δείτε ενδεικτικά αποσπάσματα από την υλοποίηση του προγράμματος όπως αυτή πραγματοποιήθηκε την σχολική χρονιά 2023-2024 στο πρώτο τμήμα του νηπιαγωγείου μας και στο Ολοήμερο από την νηπιαγωγό Ελευθεράκη Θεοδώρα και Ζαχαροπούλου Καλλιόπη αντίστοιχα.
Η γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των εταίρων είναι τα αγγλικά.

Ας ξεκινήσουμε κάνοντας τις συστάσεις: ” ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;”ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΙΝΣΚΥΚΑΝΤΙΝΣΚΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΜΕ ΣΕΡΑ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΜΕ ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΚΑΙ ΜΑΤΙΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΕ ΦΡΙΝΤΑ ΚΑΛΟ

ΜΑΡΤΙΟΣ ΜΕ ΒΑΝ ΓΚΟΓΚ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΟΙ ΚΟΥΣΑΜΑ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ :ΘΕΟΦΙΛΟΣ

ΜΑΙΟΣ ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ .

ΑκολουθείΒΙΝΤΕΟ ΒΙΝΤΕΟ με τα συνεργατικά έργα που δημιουργήσαμε τα σχολεία – εταίροι και που προέκυψαν από τις προτάσεις και τις ιδέες κάθε σχολείου σχετικά με την εκάστοτε ενότητα του προγράμματος.