Δημιουργία/διαχείριση ιστολογίου

Λίγα λόγια για τη δημιουργία και τη διαχείριση ιστολογίων

Τα σχολικά ιστολόγια (school blogs) είναι μια υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν σε όλες τις σχολικές μονάδες από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο κι εμπεριέχεται σε ένα ευρύτερο πακέτο υπηρεσιών όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, η παροχή/φιλοξενία ιστοσελίδας κ.α.

Η κάθε σχολική μονάδα (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια πανελλαδικά) έχει τη δυνατότητα μέσω των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σ’ αυτήν να δημιουργήσει ένα ή και περισσότερα ιστολόγια, τα οποία υποστηρίζoνται από το WordPress.  Το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου· μ’ άλλα λόγια, ένα μέσο για να φτιάξει κανείς έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) ώστε να δημοσιεύεται σ’αυτό κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες.

Ως εκ τούτου, το περιεχόμενο του εκάστοτε ιστολογίου αποτελεί έργο των εκάστοτε διαχειριστών του (π.χ. η διαμόρφωση, η σελιδοποίηση κτλ), οι οποίοι/ες συνήθως αφιερώνουν άφθονο προσωπικό χρόνο, ώστε να επικοινωνούν στοιχεία του μικρόκοσμου των σχολικών τάξεων σε πρώτο επίπεδο στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ήτοι τους γονείς, αλλά και σε έτερους συναδέλφους/μαθητές/συνεργάτες/φίλους της εκπαίδευσης. Παράλληλα, σε ένα δεύτερο επίπεδο, μπορεί να απευθύνονται στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Το σχολικό ιστολόγιο λοιπόν είναι ένα εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών ώστε να αναδεικνύουν τα σχολικά δρώμενα και πληθώρα άλλων πληροφοριών. Συμβαίνει, επίσης, ενίοτε, σχολικές μονάδες να διατηρούν περισσότερα από ένα ιστολόγια (για παράδειγμα ένα για κάθε τάξη, θεματικά ιστολόγια, δημιουργία δεύτερου ιστολογίου με νέο διαχειριστή κτλ).

Το παρόν ιστολόγιο δημιούργησε /διαχειρίζεται η νηπιαγωγός Σταυρακάκη Πέπη, η οποία έχει δημιουργήσει και τα ιστολόγια του Νηπιαγωγείου Μπενιτσών (δυστυχώς όχι με τη μορφή που έχει σήμερα) και του 6ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση! 🙂

Ε-mail επικοινωνίας: mail@nip-ag-matth.ker.sch.gr

panellhnio sxoliko diktio-7aee713e

 

Στο  νηπιαγωγείο μας, το σχολικό έτος 2017-2018 λειτουργούν τρία τμήματα, δύο υποχρεωτικής πρωινής ζώνης  και ένα ολοήμερο, και απασχολεί τρεις νηπιαγωγούς, την Λάζογλου Ρούλα, την Μπούκουρα Ευτυχία και την Σταυρακάκη Πέπη.

Το νηπιαγωγείο μας συστεγάζεται (και συνεργάζεται άψογα!) με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ματθαίου.

 

Ο Άγιος Ματθαίος είναι ένας πανέμορφος, ορεινός οικισμός του νότιου συγκροτήματος του νησιού της Κέρκυρας, ο οποίος αγγίζει σχεδόν τους 5.000 μόνιμους κατοίκους (πηγή: Βικιπαιδεία/el.wikipedia.org) και περιστοιχίζεται από πυκνή βλάστηση.

 

αγιος_ματθαιος

6 σχόλιαστο “Δημιουργία/διαχείριση ιστολογίου

  1. Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά, αξιολογότατη, δημιουργικότατη, πολυτάλαντη και, προ πάντων, αγαπημένη μου συνάδελφε Πέπη! Εύχομαι και η παρούσα σελίδα να ξεχειλίσει από έργα και όμορφες αξέχαστες στιγμές εσάς και των λιλιπούτειων μαθητών σας!
    Ζερβού – Ψάιλα Μαργαρίτα,
    6ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *