Mission X: train like astronaut Η πρώτη μας αποστολή

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ: ΑΣ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ

Πληροφορηθήκαμε πως ο αστροναύτης της ESA Πάολο Νέσπολι είναι εξαιρετικός στην αναρρίχηση πάνω στα βράχια και δεν είναι ο μοναδικός: Ο αστροναύτης της NASA Σκωτ Παραζίνσκι είπε ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους προετοιμασίας για διαστημικό περίπατο είναι η αναρρίχηση στα βράχια. Χρειάζεται πολλή δύναμη και αντοχή. Όπως στην προετοιμασία για μια διαστημική αποστολή, έτσι και οι δραστηριότητες αναρρίχησης απαιτούν εκπαίδευση, πνευματική συγκέντρωση και καλή φυσική κατάσταση.Οι πλανήτες του Ηλιακού Συστήματος διαθέτουν εντυπωσιακά βουνά: Το βουνό Όλυμπος είναι το υψηλότερο βουνό πάνω Άρη και στο Ηλιακό Σύστημα: έχει τριπλάσιο ύψος από το Έβερεστ.

Πώς θα μπορούσαμε να εκτελέσουμε μια σωματική δραστηριότητα που θα βελτιώσει την αίσθηση ισορροπίας, τη μυϊκή ενδυνάμωση και την ικανότητα επίτευξης ενός στόχου έτσι ώστε να εκπαιδευτούμε ως αστροναύτες;

Φυσικά ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τη σκάλα αρκετές φορές και με διαφορετικό ρυθμό.

IMG 20230119 124247 IMG 20230119 124205 IMG 20230119 124131 IMG 20230119 124050 IMG 20230119 123850

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ MISSION X

Τι είναι το Mission X;

Το Mission X: train like astronaut είναι ένα δωρεάν εκπαιδευτικό έργο για μαθητές  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος  (ESA) και τον  Οργανισμό Διαστήματος του Ηνωμένου Βασιλείου  (UKSA), το οποίο διευκολύνεται σε εθνικό επίπεδο από τα  European Space Education Resource Offices  (ESEROs) και εθελοντές Εθνικό Διοργανωτές. Από την έναρξή του το 2011 από τους αρχικούς προγραμματιστές του έργου, τη NASA, το Mission X έχει προσελκύσει πάνω από μισό εκατομμύριο μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Αναπτύχθηκε από επιστήμονες του διαστήματος και επαγγελματίες φυσικής κατάστασης που εργάζονται με αστροναύτες και διαστημικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, το Mission X χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό της εξερεύνησης του διαστήματος για να εμπνεύσει τους μαθητές να μάθουν για την επιστήμη, τη διατροφή, την άσκηση και  το διάστημα .

Κάθε χρόνο από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, ομάδες μαθητών μπορούν να συμμετέχουν στο Walk to the Moon Challenge . Κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, οι ομάδες ολοκληρώνουν τις δραστηριότητες Mission X και τις υποβάλλουν για να κερδίσουν βήματα. Τα βήματα που κέρδισαν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες βοηθούν τις μασκότ Mission X, Luna και Leo, να περπατήσουν 384 400 χιλιόμετρα – την απόσταση από τη Γη στη Σελήνη.

IMG 20230119 112955 IMG 20230119 113013 IMG 20230119 113143