Ενημέρωση για Σχολική κάρτα COVID-19 (self-test)

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση, από σήμερα, Δευτέρα, 17-5-2021, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων θα υποβάλλονται σε self-test μια φορά την εβδομάδα και θα πρέπει να έχουν τα ενημερωμένα σχετικά έγγραφα κάθε Δευτέρα πρωί. Υπενθυμίζουμε ότι συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Μέσω της πλατφόρμας, εκδίδεται η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους, κατά την άφιξή τους στο σχολείο, και θα παραμένει στην τσάντα τους για όλη την εβδομάδα.

Είναι σημαντικό να αναγράφεται πάνω στη σχολική κάρτα ο μοναδικός κωδικός που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ώστε να είναι έγκυρη!

Σχολική κάρτα COVID-19 (self-test)

Γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και προσωπικό των σχολείων παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ. Το πρώτο τεστ μπορούν να το παραλάβουν όλοι από σήμερα, Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας. Οι μαθητές/εκπαιδευτικοί κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους. Οι μαθητές άνω των 13 ετών μπορούν να κάνουν το τεστ με την επίβλεψη ενηλίκου, ενώ στους κάτω των 13 ετών το τεστ θα διενεργείται από ενήλικο. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα, το πρώτο τεστ μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Μέσω της πλατφόρμας, θα εκδίδεται η σχολική κάρτα, την οποία οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους, κατά την άφιξή τους στο σχολείο. 
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, που δημοσιεύθηκε σήμερα, στην περίπτωση που μαθητής/-τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δε γίνεται δεκτός/-ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. 

Στους γονείς που δεν έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης της σχολικής κάρτας, δίνεται η δυνατότητα, σύμφωνα με τις οδηγίες, να φέρουν σχετική χειρόγραφη φόρμα.