«ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» – Όχι βία στα σχολεία!

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Καμπάνια του Χαμόγελου του Παιδιού για το 2021, με σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», εν όψει της 6ης Μαρτίου, ημέρας ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας, με πολλή δημιουργικότητα, συνεργάστηκαν σε δύο ομάδες, με αποτέλεσμα τα δικά τους μηνύματα και πανό. Τα έργα των μικρών μας μαθητών τα μοιραστήκαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού και ανυπομονούμε να τα δούμε και στη δική τους σελίδα, μαζί με έργα μαθητών από άλλα σχολεία!

Οι δημιουργίες των μαθητών των τμημάτων 3 και 4!

 

Οι δημιουργίες των μαθητών των τμημάτων 1 και 2!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιοοι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους .

Στο Νηπιαγωγείο Ποταμού εγγράφονται μαθητές που διαμένουν: Ποταμό,(Αλυκές, Αγία Αικατερίνη, Σολάρι, Κάμπος προς Αλεπού) Ευρωπούλοι.

Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017. Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, συνεπώς δε χρειάζεται καμία ενέργεια από πλευράς γονέων/κηδεμόνων.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής. Διευκρινίσεις: 1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα εγγραφής έχουν ΜΟΝΟ νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. 3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα

Προσοχή: Τα δικαιολογητικά Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, Βιβλιάριο Εμβολίων, και τα  (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα 12:00 έως 13:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του COVID-19.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Η Διευθύντρια

Σοφία Ψαρρά

Μέτρα πρόληψης COVID-19

Αγαπητοί γονείς,

λαμβάνοντας υπόψη τις παρούσες συνθήκες, αλλά και το γεγονός ότι διανύουμε την πιο δύσκολη χρονική περίοδο όσον αφορά τις ιώσεις, παρακαλούμε θερμά για την ασφάλεια όλων, να είστε τυπικοί στις οδηγίες που έχετε λάβει όσον αφορά την παραμονή των παιδιών στο σπίτι, σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζουμε ότι τα παιδιά δεν προσέρχονται στο σχολείο όταν έχουν τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Πυρετό
  • Βήχα
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Μυαλγίες
  • Ρίγος
  • Πονοκέφαλος
  • Δυσκαταποσία
  • Ρινική καταρροή/συμφόρηση
  • Ναυτία / έμετος
  • Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις.

Ο Δήμος Κέρκυρας διενεργεί δωρεάν rapid test. Τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 2661025555. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση και στόχος είναι να βγούμε αλώβητοι όλοι από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου
Σοφία Ψαρρά

15-16/2/2021: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς,

κατόπιν ενημέρωσης που είχαμε από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο, Δευτέρα, 15/2/2021, και μεθαύριο, Τρίτη, 16/2/2021, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, λόγω παγετού. Λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που είχαμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο 2020.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, είμαστε στη διάθεσή σας!

Σεισμός!

Όταν μιλάμε για φυσικές καταστροφές, η ασφάλειά μας είναι το παν! Πώς μπορούμε, λοιπόν, να προστατευτούμε από τον σεισμό; Οι μικροί μας μαθητές μπήκαν στον κόσμο των φυσικών καταστροφών, τις «μελέτησαν», για να μάθουν τι είναι και πώς προκαλούνται. Κυρίως, όμως, έμαθαν τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση σεισμού και φυσικά συμμετείχαν στην καθιερωμένη άσκηση στις 3 Νοεμβρίου του 2020! 

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

Διαβάστε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του σχολείου μας! Ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας προκύπτει από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και αφορά την καθημερινότητά μας. Οι κανόνες, τα ωράρια και η συνεργασία είναι κάποια από τα βασικά ζητήματα που αναφέρονται.

 Λήψη αρχείου

Ενημερωθείτε!

Αν θέλετε να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, σχετικά με το πού βασίζεται η λειτουργία του Νηπιαγωγείου μας, μπορείτε να διαβάσετε:

Ο καθημερινός μας προγραμματισμός βασίζεται, μεταξύ άλλων, στις παραπάνω οδηγίες!