16-29/3/2021: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

χρόνια πολλά και καλή Σαρακοστή. Από την Τρίτη, 16-03-2021, έως την Δευτέρα, 29/03/2021, τα σχολεία θα είναι κλειστά. Το ημερήσιο πρόγραμμα θα διεξάγεται με σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσα από την πλατφόρμα Webex Meetings όπως και σε κάθε προηγούμενη αναστολή λειτουργίας των σχολείων.

Για τα τμήματα 1 και 2, δεν προκύπτει καμία αλλαγή, όσον αφορά τις ψηφιακές τάξεις των υπεύθυνων εκπαιδευτικών.
Για τα τμήματα 3 και 4, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων θα σας στείλουν τους συνδέσμους Webex στο email σας, καθώς προέκυψαν αλλαγές στην ανακατανομή των τμημάτων. Κάθε μαθητής θα πρέπει να μπαίνει στην ψηφιακή τάξη, πατώντας πάνω στον ανάλογο σύνδεσμο και γράφοντας όνομα και επίθετο (προσοχή: του μαθητή, όχι γονέα).

Η κοινοποίηση των συνδέσμων σε τρίτα άτομα, η ηχογράφηση, η βιντεοσκόπηση και η κοινοποίηση στο διαδίκτυο των μαθημάτων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Για την πρόσβαση στην πλατφόρμα οι μαθητές/τριες μπορούν να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (ηλεκτρονικό υπολογιστή, τάμπλετ, κινητό τηλέφωνο), που έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα σύνδεσης στο μάθημα με κλήση από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, το e-mail τόσο του σχολείου, όσο και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τμημάτων είναι στη διάθεση σας.

Η Διευθύντρια
Σοφία Ψαρρά

Ενημέρωση για Αποκριά-Κεράσματα

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,

έχοντας υπόψη την ασφάλεια όλων και κυρίως των παιδιών σας, σε ερωτήματα που μας κάνετε για κεράσματα στο σχολείο λόγω εορτασμού γενεθλίων ή ονομαστικών εορτών, μετά το τραγικό περιστατικό με το κοριτσάκι που έπαθε αλλεργικό σοκ αλλά και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε τα εξής:

  1. Για να μη στερήσουμε τη χαρά των παιδιών να γιορτάσουν με τους συμμαθητές τους, προτείνουμε όποιος επιθυμεί να παρέχει κεράσματα, να είναι σε ατομικό σακουλάκι και αυτά θα μοιράζονται κατά την αποχώρηση, έτσι ώστε να εγκρίνει και να αποφασίσει κάθε γονέας αν θα το δώσει στο παιδί του. Εναλλακτική λύση προτείνεται το «κέρασμα» να είναι κάποιο μικρό αντικείμενο/ δωράκι και όχι κάτι φαγώσιμο (π.χ. κάποιο μολυβάκι, μπαλόνι κλπ).
  2. Όσον αφορά τον εορτασμό της Αποκριάς σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες, αποφασίσαμε τα παιδιά την Παρασκευή 12-03-21 να έρθουν μεταμφιεσμένα με τις στολές τους ήδη από το σπίτι. Δεν θα πραγματοποιηθεί μπουφές, κάθε παιδί θα έχει το φαγητό του, και η προσέλευση και αποχώρηση θα γίνει κανονικά.

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια
Σοφία Ψαρρά