“ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ” – Όχι βία στα σχολεία!

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στην Καμπάνια του Χαμόγελου του Παιδιού για το 2021, με σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», εν όψει της 6ης Μαρτίου, ημέρας ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό.

Όλα τα παιδιά του σχολείου μας, με πολλή δημιουργικότητα, συνεργάστηκαν σε δύο ομάδες, με αποτέλεσμα τα δικά τους μηνύματα και πανό. Τα έργα των μικρών μας μαθητών τα μοιραστήκαμε με το Χαμόγελο του Παιδιού και ανυπομονούμε να τα δούμε και στη δική τους σελίδα, μαζί με έργα μαθητών από άλλα σχολεία!

Οι δημιουργίες των μαθητών των τμημάτων 3 και 4!

 

Οι δημιουργίες των μαθητών των τμημάτων 1 και 2!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2021-22

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιοοι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2021-2022 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2021.Από το σχολικό έτος 2020-2021 και εφεξής, γίνονται με Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/.

Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους .

Στο Νηπιαγωγείο Ποταμού εγγράφονται μαθητές που διαμένουν: Ποταμό,(Αλυκές, Αγία Αικατερίνη, Σολάρι, Κάμπος προς Αλεπού) Ευρωπούλοι.

Στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2021-22, εγγράφονται μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2016 και το 2017. Η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών γίνεται υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας.

Η εγγραφή πρoνηπίου στο δεύτερο έτος του Νηπιαγωγείου γίνεται αυτεπάγγελτα, συνεπώς δε χρειάζεται καμία ενέργεια από πλευράς γονέων/κηδεμόνων.

Για την υποβολή της αίτησης οι γονείς/κηδεμόνες συμπληρώνουν διαδοχικά τα ακόλουθα:

α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή

β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας.

γ) το ονοματεπώνυμο άλλου/λων τέκνου/ων, που φοιτά/τούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/ρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.

δ) εάν επιθυμούν τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής. Διευκρινίσεις: 1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα εγγραφής έχουν ΜΟΝΟ νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα. 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια. 3. Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται.

ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα

Προσοχή: Τα δικαιολογητικά Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, Βιβλιάριο Εμβολίων, και τα  (γ) και (δ) προσκομίζονται στη σχολική μονάδα 12:00 έως 13:00 κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του COVID-19.

Μετά την υποβολή της αίτησης, ο γονέας/κηδεμόνας λαμβάνει ενημερώσεις στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει κατά την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησής του για την πορεία της.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες.

 

Η Διευθύντρια

Σοφία Ψαρρά