Επίσκεψη λογοτεχνικής ομάδας

Η Λογοτεχνική ομάδα του σχολείου μας (15 παιδιά) πραγματοποίησε την 1η επίσκεψή της.  Το θέμα της είναι θάλασσα, λιμάνι και λογοτεχνία.

Αρχικά επισκεφτήκαμε την Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο λειτουργίας της, ερχόμενοι σε επαφή με τη χρησιμότητα της θάλασσας για εμπορικούς σκοπούς και με αναφορές στο περιβάλλον.  Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα πρωινή άφιξη μας δημιούργησε εντυπώσεις σε μαθητές και καθηγητές!!!

Έπειτα, επισκεφτήκαμε το Λιμάνι της Ζέας βλέποντας μια κοσμοπολίτικη εικόνα λιμανιού.  Στη συνέχεια,  προσεγγίσαμε ιστορικά το λιμάνι και τη θάλασσα επισκεπτόμενοι το Ναυτικό Μουσείο και θαυμάσαμε τα ιστορικά κειμήλια του τόπου μας.

Τέλος, ξεναγηθήκαμε στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά όπου θαυμάσαμε πίνακες με θέμα τη θάλασσα και το λιμάνι.  Κάποιοι μάλιστα απεικόνιζαν και τον τόπο μας τη Βουλιαγμένη!

Ο υπεύθυνος καθηγητής της ομάδας κ. Βαρούχας ευχαρίστησε τα παιδιά για την εξαιρετική συμπεριφορά τους σε μια επίσκεψη που συνδύαζε τόσο ετερόκλητα  στοιχεία.