Η εορτή της 25ης Μαρτίου στο Λύκειο Βουλιαγμένης

Με ουσία, καταπληκτική παρουσίαση και δυνατές ομιλίες γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας. Η εορτή ξεκίνησε με ομιλία του εκπαιδευτικού μας, Δρος Δημητρίου Γκίκα, Φιλολόγου, ο οποίος τόνισε πως η επέτειος μας διδάσκει ότι η ενότητα, η ομοψυχία και η συλλογικότητα επέφεραν την πολυπόθητη απελευθέρωση από τον Οθωμανικό ζυγό και ότι ο αγώνας για την ελευθερία μας δεν σταματά ποτέ! Το λόγο έλαβε κατόπιν ο Αναπληρωτής Διευθυντής και Υποδιευθυντής του σχολείου Δρ Κωνσταντίνος Τσινταβής, ο οποίος σημείωσε πως στην Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες χώρες, γιορτάζουμε την αρχή των πολεμικών γεγονότων κι όχι το τέλος τους, στοιχείο που αναδεικνύει ιδιαίτερα τη σημασία της αγωνιστικότητας του λαού μας.

25 1

Στη συνέχεια, οι μαθήτριες της Α΄ Τάξης Αλκμήνη Γιαννοπούλου και Σίλια Θεοδόση παρουσίασαν με γλαφυρό και εύληπτο τρόπο τα βασικά γεγονότα, αλλά και τις πιο ουσιώδεις πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης.

25 3
25 2
25 4

Τέλος, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έψαλλαν όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο!

Η ομάδα Πόλο του Λυκείου Βουλιαγμένης στο δρόμο προς την κορυφή

Για μία ακόμη χρονιά, η ομάδα Πόλο του Λυκείου Βουλιαγμένης βρίσκεται στο δρόμο προς την κορυφή! Με δύο συνεχόμενες νίκες, έδειξε τα… δόντια της, επικρατώντας με σκορ 15 – 5 επί της 2ης Σχολικής ομάδας Ανατολικής Αττικής και με σκορ 17 – 4 επί της 1ης Σχολικής ομάδας Ανατολικής Αττικής, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ανατολική Αττική.

πολο 2

Η ομάδα μας ξαναπαίζει την Τρίτη 26/3, στοχεύοντας σε μία ακόμα ξέφρενη πορεία προς τα τελικά, με σκοπό να κατακτήσει για άλλη μια χρονιά το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Πόλο!

πολο 1
πολο 3

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά! Πολλά μπράβο και στον γυμναστή του σχολείου μας και coach της ομάδας, κ. Αντώνη Δήμου, αλλά και στον κ. Αλέξανδρο Βαρούχα, που συνόδευε τα παιδιά, φροντίζοντας για τα διαδικαστικά!