ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 37η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

Ένας μαθητής μας και μία μαθήτρια μας,

ο Κολαίτης Πέτρος και

η Αργυρού Αγγελική

της Β τάξης συμμετέχουν στην 37η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος από τις 30-3-2018 έως τις 2-4-2018 εκπροσωπώντας το σχολείο μας.  Έχουν αναλάβει τα δύο φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους νέους όλης της Ευρώπης:  το προσφυγικό και το περιβάλλον. Αναμένουμε με αγωνία τις εργασίες τους και το booklet  τους.

.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου

Το σχολείο μας είχε μια δυναμική παρουσία στην παρέλαση που διοργανώθηκε από το Δήμο μας,  με χρώμα, εμφάνιση και  ήθος ανάλογο με αυτό που του αξίζει.

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Κωστομοίρη για τη διοργάνωση.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Την Παρασκευή 23/3 εορτάσαμε με κάθε επισημότητα την εθνική μας επέτειο, αλλά και τη θρησκευτική  γιορτή του Ευαγγελισμού.

Στη γιορτή που επιμελήθηκαν οι κ. κ. Ματακιά, Λυμπέρη και Χατζηιωάννου οι μαθήτριες και οι μαθητές μας απήγγειλαν, τραγούδησαν,  χόρεψαν, έπαιξαν μουσικά όργανα και τίμησαν τους Έλληνες ήρωες με κάθε δυνατό τρόπο. Όπως ακριβώς τους αξίζει!!

Παρακολούθηση ομιλίας του δόκτορα Κριμιζή

Αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου μας παρακολούθησε σήμερα το βράδυ, στην Παναγία Φανερωμένη,  την τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του αστροφυσικού επιστήμονα δόκτορα Κριμιζή,

η οποία ήταν κατατοπιστική, απόλυτα κατανοητή και είχε να δώσει στους μαθητές και τις μαθήτριες, όχι μόνο γνώσεις, αλλά και έμπνευση για το μέλλον τους.

Ο διακεκριμένος επιστήμονας τον Οκτώβριο του 2017 έλαβε από τη Διεθνή Ακαδημία Αστροναυτικής το «Βραβείο Φον Κάρμαν» για την πολυετή του προσφορά στο πεδίο αυτό της ανθρώπινης γνώσης.

Ο Σταμάτης Κριμιζής υπήρξε επικεφαλής ερευνητής σε πέντε αποστολές της NASA, ενώ σήμερα είναι Ομότιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Είναι ο πρώτος διευθυντής της νεοσύστατης διαστημικής ελληνικής υπηρεσίας.

Συγχαρητήρια στον πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών «Απολλωνία» για τη διοργάνωση και στα παιδιά μας που αφιέρωσαν χρόνο για να την παρακολουθήσουν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

3 ημέρες 3 χώρες

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Στρασβούργο 12/3-14/3 και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το οποίο είχε φροντίσει η κ.  Κατσάμπα Μαρίνα, υπεύθυνη καθηγήτρια και αρχηγός της εκδρομής, να έχουμε επίσημη πρόσκληση

.

Αρχικά προσγειωθήκαμε στην Ελβετία, στη Ζυρίχη, φτάσαμε στη Βασιλεία και στο Κολμάρ, περνώντας στη Γαλλία.  Είδαμε χωριά της Αλσατίας, περπατήσαμε στα σοκάκια τους και πήγαμε στο Στρασβούργο.  Περιηγηθήκαμε στην πόλη  και ανεβήκαμε στο ναό της Notre Dame. Βιώσαμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων του.  Πήγαμε στη μικρή Γαλλία, γευτήκαμε γαλλικές αυθεντικές γεύσεις φαγητού.

Φτάσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όπου μας έγινε ξενάγηση στα ελληνικά, λεπτομερής και με παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα.  Παρακολουθήσαμε την ολομέλεια με τη βοήθεια διερμηνείας.

Ταξιδέψαμε στη Γερμανία, στο Φράιμπουργκ, περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε την περιοχή.  Κλείσαμε το ταξίδι μας ταξιδεύοντας μέσα από το Μέλανα Δρυμό και επισκεπτόμενοι τους πανέμορφους καταρράκτες του Ρήνου.  Επιστρέψαμε στη χώρα μας γεμάτοι εμπειρίες και πλούσιες εικόνες.

Ευχαριστούμε πολύ το ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS για τη διοργάνωση και την άρτια εκτέλεση του ταξιδίου μας.

ΟΜΙΛΙΑ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ

 

Την Τετάρτη 14/3 η ψυχολόγος του Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Μάνεση Γεωργία ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, κυρίως της Γ τάξης, για τη διαχείριση του άγχους.

Η ομιλία ήταν προσωπική της ιδέα, καθώς επίκειται η περίοδος των εξετάσεων και κρίθηκε πως θα βοηθήσει την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας.

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.  Την ομιλία – συζήτηση παρακολούθησαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, καθώς και η πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κ Μίμα Νικηφοράκη.

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, τη Δευτέρα 12/3/2018, παρακολούθησαν ομιλία – παρουσίαση από το επιστημονικό προσωπικό της ΑΝΑΣΑ για την υγιεινή διατροφή και τη νευρική ανορεξία.  Η ΑΝΑΣΑ είναι η πρώτη μη κερδοσκοπική εταιρία στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τη θεραπεία  των ανθρώπων που πάσχουν από Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής.

Ιδρύθηκε τον Μάιο 2007, από μια εξειδικευμένη ομάδα επιστημόνων, με πρωτοβουλία της ηθοποιού Γεωργίας-Ζέτας Δούκα -που έχει βιώσει την ασθένεια και θέλησε να αξιοποιήσει την προσωπική της εμπειρία προς όφελος των πασχόντων και υπέρ της ευαισθητοποίησης του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

Τι είναι οι Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Οι πιο συνηθισμένες διαταραχές πρόσληψης τροφής είναι η ψυχογενής ανορεξία, η ψυχογενής βουλιμία και η ψυχαναγκαστική υπερφαγία. Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής χαρακτηρίζονται από ακραία συναισθήματα, σκέψεις και συμπεριφορές σχετικά με τη λήψη τροφής, το βάρος και την εικόνα του σώματος.

Ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας.

Πρωινό καλωσόρισμα

Κάθε πρωί, η καθηγήτρια κ. Βαρέλα, Θεολόγος, έχει για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας ένα ξεχωριστό μήνυμα, μια ευχή, ένα απόσπασμα από ένα ποίημα ή ένα πεζό κείμενο της ελληνικής λογοτεχνίας.  Είναι ένα πολύ ωραίο καλωσόρισμα για να ξεκινήσει μια δημιουργική ημέρα!!!!!

Δράσεις της λογοτεχνικής ομάδας

Καθώς η Λογοτεχνική ομάδα ετοιμάζεται να διοργανώσει τουρνουά σκακιού δεχτήκαμε επίσκεψη -την ώρα που συναντιόμαστε στο αίθριο του σχολείου μας- από τον κ. Ξιξάρα, εκπρόσωπο του σκακιστικού συλλόγου Βάρης «Λεύκιππος».

Αφού θαύμασε τη συνήθεια που έχουν πια οι μαθητές μας να παίζουν σκάκι στα διαλείμματα και τα κενά τους, και φυσικά στην ώρα της λογοτεχνικής ομάδας, μας συμβούλεψε σχετικά με τη διοργάνωση.

Στη συνέχεια έπαιξε μόνος του εναντίον τριών ταυτόχρονα μαθητών και μαθητριών μας και μας νίκησε……….

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ

Οργανώθηκε και διεκπεραιώθηκε η εκδρομή των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου μας στο Πήλιο.  Περάσαμε ωραία, είδαμε και ζήσαμε πολλά.   Κυρίως είδαμε χιόνι, χιόνι, χιόνι ………………………………….…. χιόνι παντού. 

Μείναμε σε ένα εξαιρετικό αρχοντικό, με ιδιαίτερη αισθητική.  Ξεκουραστήκαμε στον πλάτανο που ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραφε τη Φόνισσα τα καλοκαίρια που επισκεπτόταν τον αδελφό του.  Ήπιαμε νερό από κάθε όμορφη πηγή.  Παίξαμε χιονοπόλεμο στα Χάνια, ακολουθώντας  το εκχιονιστικό μηχάνημα ώστε να είμαστε ασφαλείς, καθώς το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό από την έντονη  χιονόπτωση.  Περπατήσαμε στο χιόνι δίπλα από τη λίμνη Πλαστήρα, φάγαμε εξαιρετικά στις Μηλιές, ψωνίσαμε προϊόντα για τις οικογένειες μας στη Μακρινίτσα.  Ανάψαμε κεριά σε εκκλησάκια.  Περπατήσαμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου στις Μηλιές για 2,5 χιλιόμετρα περίπου, δίπλα από καταρράκτες και πανέμορφη φύση, μέχρι το γεφυράκι στο οποίο και φωτογραφηθήκαμε.  Ζήσαμε χιονοθύελλα στην Πορταριά.  Και βροχή, πολλή  βροχή.  Φάγαμε θαλασσινά στο Βόλο.  Παίξαμε ποδόσφαιρο στην Καρδίτσα!!  Διασκεδάσαμε στην Πορταριά και στο Βόλο με ελληνική και ξένη μουσική. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε στο ξενοδοχείο μας μαζί με τον καθηγητή μας που μας εμψύχωσε με το τραγούδι του και τη μουσική του με  την κιθάρα του σχολείου μας.  Βγάλαμε εκατοντάδες φωτογραφίες.  Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του.  Πήγαμε στο μουσείο πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, όπου μείναμε τόσο μα τόσο εντυπωσιασμένοι, από την εξαιρετική ποιότητα του χώρου και το επίπεδό του !!!!!!!!

Ταξιδέψαμε με απόλυτη ασφάλεια, με υπερσύγχρονο διώροφο λεωφορείο, το οποίο εξασφάλισε για εμάς το τουριστικό γραφείο HAPPY DAYS, με δύο οδηγούς.   Με τη συνοδεία  εξαιρετικά αξιόπιστου συνοδού, ο οποίος προετοίμαζε κάθε επίσκεψή μας, με επικοινωνία με τα αστυνομικά τμήματα των χωριών, ώστε να είμαστε ασφαλείς λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Γελάσαμε, διασκεδάσαμε, χαρήκαμε, εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις μας και οι αισθήσεις μας από την πανέμορφη ελληνική μας φύση.  Πάνω από όλα γυρίσαμε στο σχολείο μας ασφαλείς

.