ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

3 ημέρες 3 χώρες

Πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή του σχολείου μας στο Στρασβούργο 12/3-14/3 και συγκεκριμένα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το οποίο είχε φροντίσει η κ.  Κατσάμπα Μαρίνα, υπεύθυνη καθηγήτρια και αρχηγός της εκδρομής, να έχουμε επίσημη πρόσκληση

.

Αρχικά προσγειωθήκαμε στην Ελβετία, στη Ζυρίχη, φτάσαμε στη Βασιλεία και στο Κολμάρ, περνώντας στη Γαλλία.  Είδαμε χωριά της Αλσατίας, περπατήσαμε στα σοκάκια τους και πήγαμε στο Στρασβούργο.  Περιηγηθήκαμε στην πόλη  και ανεβήκαμε στο ναό της Notre Dame. Βιώσαμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων του.  Πήγαμε στη μικρή Γαλλία, γευτήκαμε γαλλικές αυθεντικές γεύσεις φαγητού.

Φτάσαμε στο Ευρωκοινοβούλιο όπου μας έγινε ξενάγηση στα ελληνικά, λεπτομερής και με παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα.  Παρακολουθήσαμε την ολομέλεια με τη βοήθεια διερμηνείας.

Ταξιδέψαμε στη Γερμανία, στο Φράιμπουργκ, περιηγηθήκαμε και γνωρίσαμε την περιοχή.  Κλείσαμε το ταξίδι μας ταξιδεύοντας μέσα από το Μέλανα Δρυμό και επισκεπτόμενοι τους πανέμορφους καταρράκτες του Ρήνου.  Επιστρέψαμε στη χώρα μας γεμάτοι εμπειρίες και πλούσιες εικόνες.

Ευχαριστούμε πολύ το ταξιδιωτικό γραφείο GREFIS για τη διοργάνωση και την άρτια εκτέλεση του ταξιδίου μας.