Επιτυχία του ΓΕΛ Πολυγύρου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών «Θαλής»

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο 80ος Πανελλήνιο Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «ΘΑΛΗΣ» στον οποίο συμμετείχαν 15 μαθητές του σχολείου μας με την φροντίδα των μαθηματικών του σχολείου κ. Κυράστας Τσελεκούνη και κ. Χρήστου Καρκάνη. Μεταξύ αυτών διακρίθηκαν και συνεχίζουν  στη 2η φάση του Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»,  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020 στη Θεσσαλονίκη, οι μαθήτριες της Α Λυκείου:

  1. Παντάλη Ελευθερία του Γεωργίου
  2. Πετρίδου Άννα του Αργυρίου

Ο Σύλλογος διδασκόντων και οι συμμαθητές τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Επιτυχία του ΓΕΛ Πολυγύρου στο διαγωνισμό EUROSCOLA

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του  ΓΕΛ Πολυγύρου  συγχαίρουμε θερμά τη μαθήτρια του Σχολείου μας Ζήση Κυριακή  του Δημητρίου, Β΄ Τάξης  η οποία διακρίθηκε στο Διαγωνισμό του Προγράμματος Euroscola για το σχολικό έτος 2019-2020. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας και επιτυχόντες στο διαγωνισμό είναι 24 μαθητές.

 Η μαθήτρια μας θα μεταβεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 5 Μαρτίου 2020, για να συμμετάσχει με άλλους μαθητές από τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε Ημερίδα, όπου θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την αποστολή των επιτυχόντων μαθητών θα συνοδεύσει η καθηγήτρια γαλλικών του Σχολείου μας κ. Χριστίνα Χατζηπαντελή.

 Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Πολυγύρου

 Δήμητρα Ρηγοπούλου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2015

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να πραγματωθούν τα όνειρά τους.
Και μην ξεχνάτε: Όταν κλείνει μια πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο.

Με αγάπη, οι καθηγητές σας

apof

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΑΝΤΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ

Το πρόγραμμα «Let’s do it Greece-2015», αποτελεί το παράρτημα του ‘Let’s do it World» της μεγαλύτερης και πιο ταχέως αναπτυσσόμενης εθελοντικής καμπάνιας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε παγκόσμια κλίμακα με συμμετοχή 108 χωρών και 8.000.000 εθελοντών. Κάθε χρόνο, χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις χώρες τους, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος.

Στην Ελλάδα, βασικός σκοπός της εθελοντικής προσπάθειας είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες σε ολόκληρη την Ελλάδα, και μαζί να συντονιστούν σε μία κοινή εθελοντική δράση. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το ΓΕΛ Πολυγύρου συμμετείχε με ομάδα μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών. Στις 22 Απριλίου 2015, εξοπλισμένοι με γάντια, πλαστικές σακούλες και πολλή διάθεση καθαρίσαμε το αλσύλλιο που περιβάλλει το σχολείο μας και το κάμναμε να λάμψει, αφού συλλέξαμε απίστευτα μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων.

gantia1

gantia2

gantia3

 

Άλλη μια νίκη για το ΓΕΛ Πολυγύρου…

Στα πλαίσια διεξαγωγής του διαγωνισμού αφίσας του Διεθνούς Προγράμματος Στατιστικού Αλφαβητισμού (International Statistical Literacy Project, ISLP), η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά. Νικήτρια αφίσα στην κατηγορία μαθητών Λυκείου, αναδείχθηκε αυτή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου του ΓΕΛ Πολυγύρου Χρηστίδη Ιωάννη και Θεοδωρίδου Αγάπης. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Ιωαννίδου Στεργιανή, ΠΕ03. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν « Teenagers & Breakfast=Success».

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις: αρχικά σε εθνικό και έπειτα σε διεθνές επίπεδο. Ο εθνικός διαγωνισμός ο οποίος περιελάμβανε τη συλλογή και αξιολόγηση των αφισών διήρκησε από 9/10/2104 έως 14/3/2015. Υποβλήθηκαν 64 αφίσες της κατηγορίας μαθητών Α’ Γυμνασίου έως Α’ Λυκείου και 18 της κατηγορίας μαθητών των Β’ & Γ’ Λυκείου. Η αξιολόγηση των αφισών έγινε από την επιστημονική ομάδα του διαγωνισμού και το επίπεδο των συμμετοχών κρίθηκε ιδιαίτερα υψηλό.

Στη συνέχεια, οι νικήτριες αφίσες υποβάλλονται στον διεθνή διαγωνισμό και όσες κερδίσουν, θα παρουσιαστούν στο 60th World Statistics Congress of the ISI στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας το καλοκαίρι του 2015.

Θα βρείτε τις νικήτριες αφίσες στο islpgreece.weebly.com

 afisa

Χρηστίδης Ιωάννης και Θεοδωρίδου Αγάπη με τη νικήτρια αφίσα τους

Ακόμη μια πρωτιά για το ΓΕΛ Πολυγύρου.

afisa_webΤο σχολείο μας κατάφερε να κερδίσει το 1ο βραβείο στην κατηγορία Λειτουργικότητα και Ευκολία περιήγησης του Δικτυακού Τόπου’ στον 1ο διαγωνισμό ιστοσελίδων Χαλκιδικής. Ενθουσιασμό προκαλεί η ιστοσελίδα του δημοτικού σχολείου Ολύνθου που σάρωσε στην κυριολεξία καταφέρνοντας να αποσπάσει τα πρώτα βραβεία σε 4 κατηγορίες. Η απονομή των βραβείων έγινε την Παρασκευή 02.05.14.

 

Πιο αναλυτικά:

Στην κατηγορία Εκπαιδευτικό Περιεχόμενο το βραβείο κέρδισαν Οι περιπέτειες του “κυρίου των υπολογιστών” στην εκπαίδευση – Υπεύθυνος : ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΤΣΑΚΑΣ

Χωρίς τίτλο

και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ – Υπεύθυνος : ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ 

Χωρίς efsdfdsfds

Στην κατηγορία Σχεδιασμός και Design το βραβείο κέρδισαν το 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – Υπεύθυνος : ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΗ 

Χωρίς efsdfdsqefa

και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ – Υπεύθυνος : ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ 

Χωρίς efsdfdsfds

Στην κατηγορία Λειτουργικότητα και Ευκολία περιήγησης του Δικτυακού Τόπου το βραβείο κέρδισαν η δική μας ιστοσελίδα ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – Υπεύθυνος : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 

Χωρίς efsdfdsqdfw

και το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ – Υπεύθυνος : ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ 

Χωρίς efsdfdsfds

Τέλος στην κατηγορία Καθημερινή Ενημέρωση το Βραβείο κέρδισε το φαινόμενο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΛΥΝΘΟΥ – Υπεύθυνος : ΒΑΣΙΛΗΣ Μ. ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ 

Χωρίς efsdfdsfds

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ
ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους τους Διαγωνιζόμενους.
Το επίπεδο συμμετοχών ήταν πράγματι πολύ υψηλό 

Η ομάδα της ιστοσελίδας μας έχει καθήκον να ευχαριστήσει για ακόμη μία φορά την υπεύθυνη καθηγήτρια Κυρία Κατερίνα Παπαδοπούλου διότι χωρίς αυτήν δεν θα πετυχαίναμε τίποτα.

Βράβευση 1ου Διαγωνισμού Προγραμματισμού και 1ου Διαγωνισμού Ιστοσελίδων Χαλκιδικής 2013 -2014

Την Παρασκευή 2 Μαίου 2014, στο ΓΕΛ Πολυγύρου στις 12:00 θα γίνει η τελετή βράβευσης του 1ου Διαγωνισμού Προγραμματισμού και του 1ου Διαγωνισμού Ιστοσελίδων Ν.Χαλκιδικής 2013-2014.

διαγωνισμός

Anti-bullying μέσω τέχνης

          Την αντίδραση τους κατά του σχολικού εκφοβισμού έδειξαν οι μαθητές του ΓΕΛ Πολυγύρου μέσα από έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Μαθητές της Ά και της ΄Β τάξης ζωγράφισαν, σκιτσάρισαν, χρωμάτισαν, έκαναν κολάζ, προκειμένου να εκφράσουν την ανησυχία τους γι’ αυτό το σχολικό φαινόμενο που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Παρακάτω παρατίθενται οι εικόνες…

DSCN4671

DSCN4693DSCN4697DSCN4700 DSCN4689DSCN4680