Η διαδικτυακή εφημερίδα του σχολείου μας (με αφορμή το “Βήμα του Πολυγύρου”)

Στις 16-6-2024 η εφημερίδα “το Βήμα” κυκλοφόρησε με ένθετη μαθητική εφημερίδα των μαθητών του ΓΕΛ Πολυγύρου. Για την προετοιμασία της οι μαθητές του σχολείου μας, με την βοήθεια και τον συντονισμό των καθηγητριών τους που πήραν μέρος στη συντακτική ομάδα, δούλεψαν για πολύ καιρό και παρήγαγαν πολλές εργασίες. Στο ένθετο κάποιες από αυτές δεν δημοσιοποιήθηκαν. Οπότε, για να μπούνε όλες οι εργασίες των μαθητών μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια διαδικτυακή εφημερίδα στην οποία θα υπάρχει και το υλικό του Βήματος και το υπόλοιπο υλικό. Ελπίζουμε ότι θα σας αρέσουν όλες οι δουλείες των παιδιών μας. Και ποιος ξέρει, ίσως αυτό γίνει αφορμή ώστε να συνεχίσουμε να “εκδίδουμε” (έστω και ψηφιακά) μαθητική εφημερίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για να δείτε την εφημερίδα μας ο σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος: https://schoolpress.sch.gr/gelpolygyrou/

Εκ μέρους της συντακτικής επιτροπής

Β. Ζωγραφάκη

“Βήμα”… από το ΒΗΜΑ της Κυριακής!

IMG 2866 BHMA

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Οι μαθητές/τριες της Θετικής Κατεύθυνσης συνάντησαν την ομάδα Aristurtle (Aristotle University Racing Team Electric & Driverless) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Τα μέλη της ομάδας Aristurtle μας παρουσίασαν το ηλεκτροκίνητο αυτόνομο αγωνιστικό μονοθέσιο, που σχεδίασαν και κατασκεύασαν  στα πλαίσια του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού Formula Student, ενώ απάντησαν και στις ερωτήσεις των μαθητών/τριών.

ImportedPhoto 1715617257246

Οι μαθητές/τριες της Θεωρητικής Κατεύθυνσης πραγματοποίησαν ιστορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης, εστιάζοντας σε κεντρικά μνημεία της Θεσσαλονίκης, και, στη συνέχεια, παρακολούθησαν διάλεξη στη Φιλοσοφική Σχολή.

ImportedPhoto 1715617151472

Συνοδοί καθηγητές: Δρόσου Βίκη, Γρηγορέλη Ρένα, Τζελαλή Αναστασία.

Μια αθλητική δράση για την ολοκλήρωση του προγράμματος Erasmus+

FB IMG 1715979820032 Την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 έπεσε η αυλαία του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου «Les jeux olympiques au coeur de l’ Europe» με μία αθλητική δράση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Πολυγύρου υπό την αιγίδα του Δήμου Πολυγύρου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γεωργίου Εμμανουήλ και ένα βίντεο έκπληξη που απηύθυναν στους μαθητές και τις μαθήτριές μας οι διακεκριμένες αθλήτριες του πόλο Βασιλική, Ελευθερία και Μαργαρίτα Πλευρίτου που έχουν καταγωγή από τη Χαλκιδική και τις οποίες θα καμαρώσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Erasmus+.

FB IMG 1715979870187Τέλος είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας οκτώ διακεκριμένους αθλητές και προπονητές αξιωματικούς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι οποίοι πραγματοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να Ζω»! και έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές και μαθήτριες να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στα αθλήματα της καλαθοσφαίρισης, του κικ μπόξινγκ, του καράτε, του στίβου, της χειροσφαίρισης, του fitness και της χειροπάλης!

Σε κλίμα φοβερού ενθουσιασμού οι μαθητές και οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό !

FB IMG 1715979866871Στο τέλος της δράσης οι μαθητές με τους καθηγητές συναγωνίστηκαν σε ένα παιχνίδι που είχε έπαθλα μπάλες όλων των αθλημάτων υπογεγραμμένες από διακεκριμένους αθλητές, αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος και μια συλλεκτική μπάλα της υδατοσφαίρισης υπογεγραμμένη από τον προπονητή της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, Θεοδωρή Βλάχου με την ευχή όλων μας να ακουστεί ο εθνικός μας ύμνος στο Παρισι!

FB IMG 1715979823821

Θερμές ευχαριστίες:

*στον κ. Γρηγόρη Τάσιο τη φιλοξενία των αθλητών και αθλητριών που ήρθαν από την Αθήνα για την πραγματοποίηση της δράσης.

* στο σύλλογο Ο Αριστοτέλης Πολυγύρου ενόργανη & τραμπολίνο και τον κ. Βαγγέλη Παραλή για την ευγενική παραχώρηση των χώρων τους.

FB IMG 1715979827153FB IMG 1715979859963FB IMG 1715979837300FB IMG 1715979846700FB IMG 1715979830910FB IMG 1715979863135FB IMG 1715979850632

Το ΓΕΛ Πολυγύρου πάει κολυμβητήριο

γελ πολυγύρου κολύμβηση Καλαμαριάς 2Η συμμετοχή στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανοίγει δρόμους και δημιουργεί προϋποθέσεις για νέες γνώσεις και εμπειρίες για τους συμμετέχοντες. Η πρόκληση του δικού μας προγράμματος “Les Jeux Olympiques au cœur de l’Europe” αφορούσε το άθλημα της κολύμβησης. Η έλλειψη σχετικών υποδομών στο Δήμο μας και στο Νομό μας δε στάθηκε εμπόδιο στην εξοικείωση των μαθητών μας με τον υγρό στίβο χάρη στη συνδρομή του Δήμου Καλαμαριάς που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Γενικού Λυκείου και επέτρεψε στην ομάδα μαθητών του Σχολείου μας την ελεύθερη πρόσβαση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς και την προπόνησή τους με τη φροντίδα των προπονητών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την αντιδημαρχία Αθλητισμού, Νεολαίας, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Καλαμαριάς για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του ΓΕΛ Πολυγύρου και τον προπονητή κ. Νικόλα Ρεπανά και την ομάδα των γυμναστών που έχουν αναλάβει την προπόνηση των μαθητών και μαθητριών του ΓΕΛ Πολυγύρου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς.

“Ιστορικές” … στιγμές στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης!Λήψη αρχείου

DSC 0208

“Συναυλία για το συμμαθητή μας” – Ευχαριστίες

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου, ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά όλους όσους συνέβαλαν, ο καθένας από την πλευρά του, στην πραγματοποίηση της «Συναυλίας για το συμμαθητή μας» που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 18/2/2024 στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Aρχικά, ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, οι οποίοι, με σειρά εμφάνισης, ήταν:  η Big Band από τα νέα Μουδανιά οι χορωδίες του 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικού σχολείου Πολυγύρου, η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου, η ορχήστρα και η χορωδία του ΕΠΑΛ Πολυγύρου, η ορχήστρα του Γυμνασίου Πολυγύρου και τα μουσικά σχήματα του ΓΕΛ Πολυγύρου.

Θερμές ευχαριστίες για τη συνδρομή του στην διοργάνωση της Συναυλίας στο Δήμο Πολυγύρου και ιδιαίτερα στον Δήμαρχο κ. Γ. Εμμανουήλ και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού,  Αθλητισμού και Τουρισμού κ. Γ. Λελεγιάννη.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Δήμο Ν. Προποτίδας για τη μεταφορά της Big Band, τον Δ. Τσικούρη – Tsikouris Sound and Instruments για την ηχητική κάλυψη της συναυλίας, το φωτογραφείο Φωτο Περικλής για την βιντεοσκόπηση και τον κ. Γ. Διαμαντουλάκη για την επιμέλεια του φωτισμού και τη γενική επίβλεψη της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Πολυγύρου για την πολύτιμη βοήθειά του στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους γονείς και φίλους που παρακολούθησαν την εκδήλωση και συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου μας, ο οποίος ήταν να δείξουμε έμπρακτα στο μαθητή μας που νοσεί και την οικογένειά του πως είμαστε δίπλα τους και τους συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο αγώνα τους με αγάπη.

 

Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Πολυγύρου,

Αικατερίνη Τουσίμη

Συναυλία για τον συμμαθητή μας

Συναυλία για τον συμμαθητή μας Πρόσκληση

Με πρωτοβουλία του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου και με τη συμμετοχή σχολείων του Πολυγύρου οργανώνεται συναυλία για τον μαθητή του ΓΕΛ Πολυγύρου που νοσεί. Στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, την Κυριακή 18-2-2024 στις 6:00 το απόγευμα, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πολυγύρου, το Γυμνάσιο Πολυγύρου, το ΓΕΛ Πολυγύρου, το ΕΠΑΛ Πολυγύρου και η Παιδική Χορωδία του Δήμου Πολυγύρου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια που ετοίμασαν οι μαθητές με τους δασκάλους τους. Τη συναυλία θα ανοίξει η Big Band των Ν. Μουδανιών.

Σας καλούμε όλους να παρακολουθήσετε τη συναυλία με την οποία οι μαθητές μας μάς διδάσκουν ενσυναίσθηση και αλληλεγγύη!

Εικονική επίσκεψη στις υπόγειες εγκαταστάσεις του CERN στο πείραμα ΑΤΛΑΣ

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εικονική επίσκεψη, διάρκειας μιας ώρας, των μαθητών  της Θετικής Κατεύθυνσης της Γ  Λυκείου και των μαθητών της Β Λυκείου του ΓΕΛ Πολυγύρου στις υπόγειες εγκαταστάσεις του πειράματος ΑΤΛΑΣ στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων LHC στο CERN. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα, σε πραγματικό χρόνο, να ξεναγηθούν στην εγκατάσταση του ανιχνευτή ATLAS, που βρίσκεται σε βάθος 93 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης, το κέντρο ελέγχου του ATLAS, την αίθουσα των υπερ-υπολογιστών, ενώ επίσης γνώρισαν τα προηγμένα συστήματα ασφάλειας (βιομετρικά, χρήση δοσιμέτρου) που εξασφαλίζουν την εξουσιοδοτούμενη είσοδο στο CERN. Τον συντονισμό της επίσκεψης ανέλαβε η  εκπαιδευτικός Βίκη Δρόσου και η διευθύντρια Κατερίνα Τουσίμη.

ImportedPhoto 1706730622884