DSCN4425

Στις 12/11/2013 στα πλαίσια των project της Β’ λυκείου με θέμα το παιδί και εκμετάλλευση, με υπεύθυνη την  κ. Φρόνη A.  καθώς επίσης και το project της κ. Τσιμικλή  Σ., που πραγματεύεται τη φιλία επισκέφτηκαν το Χαμόγελο του παιδιού στον Φοίνικα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.                          Κατά την διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων έγινε έκκληση από τους καθηγητές του ΓΕΛ Πολυγύρου προς την μαθητική κοινότητα, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα και παιχνίδια για την εκδρομή για να προσφερθούν  στα παιδιά αυτά τα οποία αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν παραπάνω από ικανοποιητική αφού από όλα τα τμήματα προσφέρθηκε βοήθεια ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η πράξη αγάπης και μάλιστα σε μια περίοδο που όλοι δυσκολευόμαστε αρκετά.

Με την άφιξη των λεωφορείων στον χώρο η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Σαμαρά και οι εθελοντές μας υποδέχτηκαν θερμά και μας οδήγησαν στο χώρο υποδοχής, όπου μας είπαν πως τα παιδιά περνούσαν εκεί τον ελεύθερο χρόνο τους κάνοντας διάφορες δραστηριότητες. Μας είπαν επίσης, πως τα παιδιά δεν στερούνται τίποτα και πως ζουν τις ζωές τους φυσιολογικά για κάθε παιδί ανάλογα με την ηλικία του. Έτσι, τα παιδιά ηλικίας 10-17 πηγαίνουν σε εξωσχολικές δραστηριότητες, σε φροντιστήρια, κάνουν φίλους όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας τους. Το έργο των εθελοντών που βρίσκονται συνεχώς πλάι τους είναι αναμφίβολα σπουδαίο και αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας, μια αληθινή πράξη αγάπης από μέρος τους προς αυτά τα παιδιά σε καιρούς που δυστυχώς πολλοί από εμάς έχουμε ξεχάσει να προσφέρουμε την αγάπη απλόχερα.DSCN4401

Αυτή η εκδρομή μας έκανε να σκεφτούμε πόσο τυχεροί ήμαστε που εμείς έχουμε τις οικογένειες μας και έχουμε την δυνατότητα να ζούμε έτσι, αλλά πολύ περισσότερο να εκτιμήσουμε αυτά τα οποία μας έχουν δοθεί σε αυτή την ζωή πέρα από τα υλικά αγαθά που σε πολλούς άλλους έχει στερήσει.

(Επιμελεια αρθρου Αστέριος Τουβλατζής, Αγάπη Θεοδωρίδου)