Καταγγελία-Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας

ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ,

ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας καταγγέλλει τους «ευφυείς» του ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ. οι οποίοι σκέφτηκαν να διαγράψουν με μιας την προϋπηρεσία μας, λες και δεν υπήρχαμε, λες και δε δουλέψαμε ποτέ αυτό το χρονικό διάστημα.

Αποτέλεσμα να χάσουν από μία ημέρα έως δύο χρόνια όσοι κατατάχθηκαν στο βαθμό ΣΤ΄ έως και Γ΄ και από μία ημέρα έως τρία χρόνια όσοι κατατάχθηκαν στο βαθμό Β΄.

Αυτή η απίστευτη απόφαση δείχνει μία κυβέρνηση στα όρια της διαστροφής, που αντιμετωπίζει τους «εκπαιδευτικούς» σαν κάτι το αναλώσιμο, που μπορεί να τους αφαιρεί οτιδήποτε και όποια στιγμή αυτή το θέλει.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση χτίζει «σχέσεις εμπιστοσύνης» με τον εκπαιδευτικό κόσμο απαιτώντας ταυτόχρονα να είναι υπάκουος, πειθήνιος και έτοιμος να εκτελέσει με ευχαρίστηση τις άνωθεν διαταγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν πιστεύουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα παραδώσουν σ’ αυτούς την παιδεία για να τη «σώσουνε». Εάν αυτή τη στιγμή η εκπαίδευση εξακολουθεί και υπάρχει αυτό οφείλεται στους εκπαιδευτικούς που δίνουν καθημερινά τον αγώνα μέσα και έξω από την τάξη κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ως Εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τους λέμε πως δε θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Επιπρόσθετα ο ΟΠΑΔ αυτή την ώρα αρνείται να πληρώσει τα συσσωρευμένα χρέη τους σε γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Αποτέλεσμα των παραπάνω όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι να αναγκάζονται να πληρώνουν σε μετρητά το κόστος των επισκέψεων και εξετάσεων στους γιατρούς.

Αδιαφορούν παντελώς εάν υπάρχουν άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τους. Όλοι μας βέβαια εξακολουθούμε να πληρώνουμε κανονικά τις εισφορές μας αλλά ουσιαστικά είμαστε ανασφάλιστοι.

Να μετρήσει κανονικά η προϋπηρεσία του κάθε εκπαιδευτικού για το επόμενο κλιμάκιό του.

Απαιτούμε άμεσα οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ.