Η μεγαλύτερη γέφυρα σε ολόκληρο τον κόσμο

Είναι πλέον γεγονός! Η Κίνα εγκαινίασε τη Πέμπτη την πιο μεγάλη γέφυρα του κόσμου, η οποία έχει μήκος περίπου 43 χιλιόμετρα.

Πρόκειται για τη γέφυρα του κόλπου Ζιαονζού, η οποία συνδέει το ανατολικό λιμάνι της πόλης Τσινγκντάο με το νησί Huangdao και το αεροδρόμιο Qimgdao-Liuting και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα τη χρησιμοποιούν περίπου 30.000 αυτοκίνητα καθημερινά.

H γέφυρα θα μπορούσε εύκολα να υπερκαλύψει το κανάλι της Μάχγης, που στο στενότερο σημείο του έχει πλάτος 32 χιλιομέτρων

Είναι κατά τέσσερα χιλιόμετρα μακρύτερη από την προηγούμενη κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ, τη γέφυρα της λίμνης Ποντσαρτρέιν, στη Λουϊζιάνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Έχει μάλιστα πλάτος 33 μέτρα ενώ κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ ένα δις ευρώ για να κατασκευαστεί.

Για να χτιστεί χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια κοπιαστικής εργασίας. Διαθέτει έξι λωρίδες κυκλοφορίας, συγκρατείται από 5.200 πυλώνες, ενώ, με τους 450.000 τόνους χάλυβα και τα 2,3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκυροδέματος που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της, η νέα γέφυρα θεωρείται αντισεισμική καθώς αντέχει ακόμα και σε σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ιούλιος ή Ιούλης

Ο Ιούλιος είναι ο έβδομος μήνας του έτους και πήρε το όνομά του προς τιμή του Ιουλίου Καίσαρα. Οι αρχαίοι Έλληνες τον είχαν πρώτο μήνα του χρόνου και τον έλεγαν «Εκατομβαιώνα» λόγω που έκαναν πρωτοχρονιάτικες πλούσιες θυσίες. Πριν ονομασθεί με το σημερινό του όνομα οι Ρωμαίοι τον έλεγαν Quintilis, επειδή στο ημερολόγιο του Ρωμύλου και του Νουμά Πομπιλίου ήταν ο πέμπτος μήνας του έτους με πρώτον το Μάρτιο. Κατά τον Μεσαίωνα ο Καρλομάγνος τον ονόμασε μήνα του σανού..
Είναι ένας μήνας που έχει πολλές γιορτές και πανηγύρια μέσα σε πολλή ζέστη και καύσωνες, χαρακτηριστικό της καλοκαιρινής περιόδου και που περιμένουμε να ωριμάσουν τα φρούτα και να γίνουν για τα καλά τα κηπευτικά.
Από τις γιορτές που έχει ο Ιούλιος ξεχωρίζουν : Της Παναγίας της Βλαχέρας τις 2 του μηνός, στις 7 της Αγίας Κυριακής και στις 8 του Αγίου Προκοπίου, τις 11 της Αγίας Ευφημίας, τις 17 της Αγίας Μαρίνας , τις 20 του προφήτου Ηλία, τις 26 της Αγίας Παρασκευής και τις 27 του Αγίου Παντελεήμονα.